Дендерски зодиак и връзката му с потопа

Едно от най-старите астрономически послания, оставени на човечеството от древните египетски жреци, е Зодиакът на Дендера или Зодиакът на Озирис в храмовия комплекс Хатор в Дендера.

Зодиакът на Дендера е древна астрономическа карта, която съдържа цялата информация, необходима за изчисляване на “пътуването” на Земята от един знак на зодиака към друг за 29 920 години. Зодиакът е уникален с кръглата си форма, за разлика от обичайните хороскопи във форма на правоъгълници изобразявани в древността.

Египетските жреци добре познавали тайните на прецесията и са знаели за  Великата година, която е – 25,920 години. За толкова години пролетната равноденствена точка обикаля около зодиака.  Една астрологична епоха е равна на 1/12 от прецесията на Земната ос и съответства на 2160 години.

Астрологическата епоха е период от време, в който пролетната равноденствена точка е в едно и също зодиакална съзвездие. Според изследователите на зодиака от Дендера, съзвездието “Рак” е най-високо  в хороскапа, което показва възможното време за неговото създаване, когато точката на лятното слънцестоене е била в  рака.

Египетските жреци свързват Дендерския зодиак  с много далечно минало.  Предполага се, според намерени рисунки и надписи, че е от времето на Хорус.

Според древния египетски жрец и историк Мането, периодът на царуването на последователите на Хорус попада в епохата на рака – 6480-8640 г. пр. Хр.

В книгата си “Древна тайна на цветето на живота” езотеричният учен Дрънвало Мелхиседек пише, че във времето, когато е съществувала  Атлантида, Земята се движела в обратната посока.

След като Атлантида потънала,  земята започва да се върти в обратна посока.  Бог Тот преживява  пет смени на полюсите – видял изгрева от изток, после от запад.  Зодиакът на Дендера  отвежда към това твърдение.

Според Валери Уваров – учен, специалист в областта на палео-науките и палеотехнологиите и уфолог – изображенията в зодиака “Дендера” свидетелстват за планетарна катастрофа, която настъпила преди 13 659 години – Земята била ударена от астероид и това променило  наклона на земната ос. В резултат на катастрофата точката на изгрев започва да се премества по линията на еклиптиката в обратната посока, навлизайки в “сърцето на Лъва”.

Външният кръг на зодиака Дендера се състои от фигури – декани ( всеки от 10 градуса), които символизират изминалото време. Деканите се движат обратно на часовниковата стрелка, преминавайки през съзвездията по линията на еклиптиката обратно на часовниковата стрелка, изгревът на пролетното равноденствие в годината на катастрофата било в първата минута от първият градус в  Рака.  Катастрофата се отразила и на зодиакалното време и го накарала да се върне назад.  Зодиакалният часовник се преместил с два декана(20 градуса)  назад. Равноденствената  точка от Рак се премества в Лъв след  катастрофата.

Според Валерий Уваров цялата зодиакална поредица от събития е била такава: Земята е преминала през епохата на Лъв, навлязла в епохата на рака, настъпила е планетарна катастрофа, земята е направила “скок на времето”, връща се в епохата на Лъва, като преминава  през същата област  от  сърцето на Лъва  до Рак два пъти.

    В книгата си “Послание от миналото” ученият езотерик  Светлана Павлова изследва Зодиака Дендера и събитията, за които свидетелства той.  Символът на слънчевото око или още окото на Ра е изобразено върху съзвездие Риби и по- точно северната Риба. Зодиакът на Дендера изобразява Слънцето, Земята и планетите.

Всички символи на планетите, представени от  човешки фигури с глави на човек, сокол, бик, са кръстосани двойни оси, което позволява на Павлова да приеме, че центърът на главата на всяка от фигурите е координатната планета в дадено фиксирана време.

Павлова  предлага хипотезата за съществуването на планетата Фаетон, между Марс и Юпитер, където сега има астероиден пояс. Дендерският зодиак  е единственото в света документирано потвърждение за съществуването на планетата Фаетон.

Този зодиак представлява календара на Египет. Четирите двойки показват четирите посоки- изток, запад, север и юг. Четирите жени- кралици между двойките са символ на четирите сезона- пролет, лято, есен и зима. Дванадесетте  богове, означават дванадесетте месеца в годината. 24- те ръце, означават часовете в денонощието. 36- те човека около зодиака, са 36- те седмици в годината. В древен Египет една седмица е била от 10 дни. 360- те дни в годината, отговарят на звездното небе в центъра на зодиака. Във вътрешността са изобразени и съзвездията.

През 1821 г. египетският владетел Мохамед Али паша разрешава Дендерският  Зодиак да бъде транспортиран до Франция. Артефактът пристига през следващата година и се намира днес в Лувъра.

Зодиакът на Дендера показва хороскопа на потопа, според всички заключения. Слънцето е  било в Риби, а пролетната равноденствена точка в Рак, когато се случва това космично събитие.

СПОДЕЛИ
  • 17
    Shares

Leave Comment