Линда Гудман

Линда Гудман за мнозина е най- великия астролог на всички времена. Но тя е била много повече от астролог. Била е поет, нумеролог, езотерик и дори се твърди, че е виждала напред в бъдещето. Родена от под името Мери Алис Кемери, като има предположение за данните на нейното раждане, но самата тя, както и нейното семейство никога не потвърждават тези данни. Предполага се, че е родена на  9.04.1925.  в Мортантаун, Западна Вирджиния. Никога не разкрива хороскопа си, така че всичко е само догадки относно нейните рождени данни.  Според нея рождените данни са мощен инструмент за декодиране на човека  и в неправилни ръце може да причини много голяма вреда. Аз смятам, че тя е била абсолютно права. За вещ астролог няма тайни в картата. Там всичко ясно се вижда и ако астрологът е недобросъвестен, той може да причини наистина вреда.

Започнала кариерата си по време на Втората световна война като радиоводещ   на WCOM в Паркърсбърг, предаване наречено “Любовни писма от Линда.”  Там тя чете писма, написани от войници до техните близки.  След това пише във вестници като журналист  в  югоизточната част на САЩ. Пише и пламенните  речи за  лидера на чернокожите американски граждански права Уитни Йънг.
През 1964 г.  започва да изучава астрология. Около четири години, тя изучава астрология по 20 часа денонощно. Била е запленена от нея дотолкова, че забравя да яде и спи. И така през 1968 година, тя издава първата си книга “Слънчеви знаци” считана от мнозина и до днес за една от най- добрите астрологични книги на всички времена. И наистина, в тази книга тя с такова ненадминато майсторство описва всеки зодиакален знак, че няма как да не буди възхищение като познавач на човешката душа и звездите. Само за четири години изучаване на астрология, тя се превръща в най- добрата астроложка на планетата. Книгата й носи невероятен успех и Линда се превръща в доста богата жена. По- късно, в хотелската й стая я посещава адепт, който предрича, че ще замине нависоко, за да създаде друг шедьовър. Предсказва й, че ще срещне сродната си душа. Докато се чуди къде би могла да отиде, съдбата я отвежда в малко градче високо в планината Крипл Крийк, Колорадо на повече от 3000 метра надморска височина.  По това време среща и сродната си душа, морския биолог Робърт Брюър. В края на 70- те той я изоставя неочаквано, като се предполага, че е заминал за Мексико и макар че тя вярва, че един ден той ще се върне, действително това никога не се случва. 15 месеца по- късно дъщеря й се самоубива. Линда до края на живота си не вярва, че тя е мъртва. Тялото не отговаря на данните на нейната дъщеря и хороскопът й не подсказва ранна смърт. Дъщеря й е била на 18 години. Смазана от връхлетелите я нещастия, тя не успява да завърши книгата, така че издателската компания я съди. След като изхарчва предварително парите за втората си книга “Знаци на любовта” за издирването на дъщеря си, тя буквално се превръща в бедняк. Проблемите я връхлитат  като лавина.  Тогава тя навлиза дълбоко в дебрите на кармата, окултното, прераждането и безсмъртието. Тогава, през 1987г.   завършва ненадмината си поема”Фъстъци”, книга, която е много повече от духовна поема. С ненадминато майсторство и по много достъпен начин пише своите книги. Линда има собствен стил на писане. Тя притежава дарбата да накара  читателя да се чувства уютно, удобно и малко неудобно по едно и също време,  разлиствайки нейните книги.

Нейният живот е низ от върхове и падения, но не може да се отрече нейната гениалност и брилянтен изказ, с които завладя милиони хора по света. От нейните книги са продадени над 30 милиона копия и около 200 000 се продават годишно до днес.  В България издадените книги са “Звездни знаци”, “Знаци на сродните души”, “Слънчеви знаци” и” Знаци на любовта.”

 

СПОДЕЛИ

1 Comments

  1. Avatar

    Интересна и необикновена жена е била Линда Гудман!Много съм впечатлена и при първа възможност ще прочета нейна кига.Интересно,вероятно си е разчела хороскопа,а не е успяла да избегне нещастията,които я сполетяват…

Leave Comment