За затъмненията

Затъмненията са винаги от голяма полза за предсказване на известни събития, не само в индивидуалния живот, но и в живота на отделните народи и страни. Ако едно затъмнение се случи в точката на показалците(да се разбира Слънце, Луна, Асцендент или Медиум цели) на хороскопа, това ще укаже най- злокобно действие върху живота и съдбата на дадено лице или народ. Различните страни попадат под влиянието на 12- те зодиакални знака- нещо, което е било установено от наблюдение още от дните на Клавдий Птолемей, 130 г.пр.Хр. и когато затъмненията попадат в тези знаци и ги управляват, те внасят известно смущение и разстройства в обществения живот, предизвиквайки смущения от най- пагубно естество.

За да илюстрираме действието на затъмненията в рождения хороскоп, ще се отнеса към хороскопа на Едуард VII, където ние намираме слънцето на 17 градуса в Скорпион, знак който управлява отделителната и по- специално половата система. През месец май 1902г. стана затъмнение на слънцето точно в противоположната точка на еклиптиката, сиреч в опозиция на слънцето. След пет недели от затъмнението кралят се разболя от апандисит вечерта преди коронясването му. Това беше предсказано в някои от астрологичните списания и в алманаха на Мур за месец юни 1902г., ясно посочваше опасността, която заплашваше суверенитета.   Следователно, аз можех да кажа с пълна сигурност, че коронясването не може да стане на определената дата и дадох точна дата, в която краля ще се разболее, от болест, която считах смъртоносна. Ала за щастие, по това време Луната беше в съединение с Юпитер в прогресивния хороскоп и това обстоятелство му спаси живота.

Затъмнението на 6-ти юни 1853, съвпадна с МС на Кумана, Испания. Пет недели подир това последва едно ужасно земетресение, което взе около 4 000 жертви и разсипа цялата местност.

На 8-ми май, 1901г. стана затъмнение, което съвпадна с меридиана на Св.Петър, Мартиника. Още същия ден той беше опустошен, вследствие изригването на вулкана Пелей.

Могат да се преведат още много примери, за да се изтъкне, че действието на затъмненията е най- поразително и ефективно.

Из Астрология/ Сафараил

 

СПОДЕЛИ

Leave Comment