Горгона, Медуза или звездата Алгол

Медуза, Горгона, главата на сатана или просто звездата Алгол, става въпрос  за едно и също нещо. Тя била  една от трите сестри горгони, дъщери на морските чудовища Форкис и Кето. Сестрите й Стено и Евриала били безсмъртни, а само Медуза смъртна. Легендата разказва, че красивата Медуза е била изнасилена от Нептун в храма на Минерва. Персей бил този, който отсича главата на Медуза, а от кръвта ѝ се раждат великана  Хризаор, който бил баща на Герион и Пегас – ослепителния бял крилат кон. Преди да стане подобно чудовище, тя е била най- прекрасна сред жените. Според легендите, била девойка с красиви коси и приказна красота, затова поискала да се съревновава с богинята Атина по прелест. Но била наказана за тази си дързост, макар че този акт с изнасилването, както и  красотата не били по нейна вина. По молба на Атина, Персей я убива. Легендата за красивите горгони и превръщането им в чудовища се заражда в Крит. В Съзвездие Персей, в първия градус на Телец, блести звездата Алгол, главата на Горгоната. Отрязаната глава, която превръщала в камък всеки, който я види. Извършена е явна несправедливост спрямо Медуза, ако се опираме на митологията. При всички нейни проявления в хороскопа, се загатва за същата тема- несправедливост, злодеяние  и неправда.

Съзвездия Персей и Андромеда

Алгол е  двойна звезда,  тя се върти с тъмен спътник, който затъмнява звездата, веднъж на всеки  три дни.

През 1996 г. ярката комета Хякутаке преминава много близо до Земята, по-близо от която и да е комета от векове насам, и прекосява Алгол на 11 април. След това само една година по-късно се появява  друга ярка комета, Хейл-Боп. Двете комети се появяват напълно неочаквано за астрономите. Хейл -Боп се появява на пътя, перпендикулярно на другата преминала вече  комета и прекосила отново Алгол на 10 -ти април.  Каква е вероятността две комети в разстояние точно от една година да преминат през главата на Медуза и по- точно между очите ѝ? И защо се случва в един и същ месец и ден? Астрономите премълчаха тази синхронност на времето и пространство. Вероятно са решили, че е съвсем случайно съвпадение. Според мен случайности не съществуват. Това е само дума, с която се опитваме да обясним нещо, което не можем.

Тук може да видите каква е била траекторията на двете комети.

Пътеките на кометите

Това положение донесе мор на животните след това. През 1997 в България има случаи на бяс.  Хиляди крави са изгорени през 2001 година, когато е най- лошата епидемия на Шап в света. Тогава Сатурн е  в съвпад с Алгол. Близо 4 милиона животни са били умъртвени, заради епидемията. Макар че голяма част от тях не са били заразени.  Тази звезда не е лека и в хороскопите на хората. При Лейди Даяна, тя се намира в съвпад с Венера, планета, която естествено се свързва с любовта и възвишените чувства. Нейният живот нима не бе белязан от нещастни любовни драми. Знае се, че бракът ѝ с Чарлз никога не е вървял и в този брак тя се е чувствала като мъченица, а не като обичана жена. А след това, когато реши да се освободи от тези окови и си позволи да се влюби, тя бе навярно убита. Венера съвпад Алгол. Бракът й според нейните думи е бил истинско изтезание за нея. Намира смъртта си заедно с истинската си любов. Не е ли ирония на съдбата това? Алгол никак не бива да се подценява в личната карта. Разположението на Алгол в хороскопа очевадно се свързва със суровите, тежки аспекти на човешкия живот.  Някои от фиксираните звезди са злощастни. Но едва ли е случайно връзката на който и да е човек с тази звезда в хороскопа. Всеки от нас има различни уроци за научаване, някои от тях ще са свързани с тази звезда.  През 1790г. по време на  слънчевото  затъмнение тази звезда е била в  съвпад. Слънцето е прекосявало Телец. Още същата година През юни на 1790 г. новоизбраното правителство на Франция премахва благородството и титлите. Крал Луи XVI избягал, но бил хванат. Гилотината била използвана за първи път на 25- ти април1792г- в Париж. Този ужасен предмет за отсичане на глави, със сигурност е свързан със затъмнението в съвпад с тази звезда. Кралят на Франция е бил обезглавен на 21 януари 1793г, след като Луната преминава през Алгол. Истински ужас настъпва през 1794 година, когато на гилотината загубват живота си хиляди. Сатурн влиза в съвпад с Алгол през същата година. В същата година влиза и закон, който гласял, че в бъдеще осъдените няма да бъдат подлагани на предварителен разпит, нито да привикват свидетели, а направо ще бъдат  обезглавявани.  Пускането на първата атомна бомба става, когато  Марс е в съвпад с Алгол.Тази звезда със сигурност носи беди и нещастия не само в личните хороскопи, но и мунданата астрология. Нейното влияние е определено демонично. Не е случайно, че е наречена сатана. 
 
.. когато Горгона
пристигна и разкъса лицето си
и го хвърли на пода,
такава прекрасна хубавица се роди.

 


Името на звездата произлиза от арабски- ghoul ; и медицинският термин Алгология (от латински) и означава “наука  за изследване на  болката” в други преводи – наука за водораслите. Алгол изглежда е  най-злата, насилствена и опасна звезда в небесата. Но както знаем, никога нищо няма само една страна. Така че и тя е полезна на небето със своя непостоянен блясък, за да донесе промени и  развитие, чрез болка и уроци в този свят. Може да се направят още много изследвания на влиянието на тази звезда, със сигурност ще се открият още много ценни неща за нея.

СПОДЕЛИ
  • 50
    Shares

Leave Comment