Венера в домовете

Венера в първи дом

Вие сте привлекателен, магнетичен и очарователен човек, чиято ръка често е на сърцето 🙂 , което ще рече чувствен и

емоционален. Освен ако Венера не е много лошо поставена,  то вие лесно се  сприятелявате, дипломатични и топли в себеизразяването. Имате склонност да привличате другите към вас и рядко сте агресивни. Негативните нюанси  на тази позиция включват повърхностен чар, тенденция да “играете глупаво”, когато сте предизвикани  или се съмнявате в някого или нещо. Необходимостта да се харесате  на другите и / или да поддържате мира, може да доведе до чувство на неприязън или общо безпокойство, ако смятате, че се отказвате от себе си, заради  другите. Може да ви е трудно да вземете кардинални решения. Вашето чувство за стил и живот са неща, които другите намират за завладяващи и обикновено обръщате голямо внимание на това, как тези неща ви облагодетелстват в живота.

С естественото си очарование и магнетичност вие  печелите хората на своя страна. Вероятно сте физически привлекателни и ще запазите това качество и в по-късните си години. Имате дълбок усет към изкуството и се наслаждавате, когато сте  заобиколени  от красиви предмети. Любовният живот е много важен за вас и чувствате липса, ако нямате партньор в живота си. Вашият апетит за живот и любов е силен и вие се радвате да поемете инициативата, след като се почувствате комфортно с партньора. Главата и лицето  са най-атрактивната част от вас! Това е така, защото вашата Венера е в първи дом, символизиран от знака Овен, знак, който управлява тази част от тялото.

Венера във втори дом

Любовта и обичта са много важни за вас. Вашите вкусове обикновено са “леко екстравагантни”, уникални и стилни, с което се гордеете. Хората смятат, че имате талант за печелене на пари, както  и добър вкус. Вие сте привлечени от качествени и скъпи предмети. Можете да използвате щедростта за своя полза – с други думи, може да давате подаръци с надежда за някаква облага. Някои от вас може да се отдават на прекомерна наслада или да са  стремят да спечелят  възхищението на  партньорите си, за сметка на откриването на истинска любов. Вратът и горната част на гръдния кош са ерогенни зони, а гласът ви е необичайно привлекателен. Обикновено не навлизате лесно в нова връзка. Ако го направите, вашите чувства растат постепенно, рядко се влюбвате от  пръв поглед. Партньор, който ви кара да се чувствате  сигурни, е идеален за вас. Веднъж влюбили се, вашата любов е дълготрайна и искрена. Изградили сте  силна ценностна система. Чувствителен сте на допир и мирис и това е най- привлекателното в любовта и отношенията за вас. Многопластови  или мистериозни партньори не са толкова интригуващи за вас, колкото семплите  и неподправени.

Венера в 3-ти дом

Вие се изразявате добре, дипломатични сте и се стремите да бъдете тактични. Лесно можете да спечелите другите с думи, независимо дали става дума за красноречие или красив глас. Лесно правите комплименти. Някои от вас може да използват ласкателство за собствената облага. Вие обикновено сте много добър посредник, като се стремите да боравите с аргументи и да възстановите поне временния мир. Вашето желание да бъдете тактични и учтиви с другите невинаги е успешно. Някои от вас може да се занимават с игри на ума, а другите може в крайна сметка да разберат, че не винаги мислите  това, което казвате. Обичате  психичното стимулиране и честите промени  във вашите любовни взаимоотношения.

Венера в 4-ти дом

Търсите баланс, красота, хармония и мир във вашия дом и живот. Може да бъдете силно привлечени от луксозни или качествени / удобни  предмети в дома и вероятно имате талант да украсявате и декорирате интериора. В обзавеждането на дома си влагате нещо много лично и ваше. Вашата  любов е определено сантиментална и показвате любовта си чрез  отдаденост и  съчувствие. Не отдавате лесно сърцето си, но когато го направите, го правите много емоционално. Много лесно се  привързвате към партньора си и има опасност сте задушаващи във връзката или прекалено зависими, ако не сте внимателни. Бракът на вашите родители влияе на изборът ви  на партньор. Родителят, обикновено майка ви може да е особено очарователна или красива. От отрицателна гледна точка този родител може да е бил особено отстъпчив или свръх покровителствен.

Венера в 5-ти дом

Интересът към романтичните връзки вероятно е започнал  много рано при вас. Вие сте влюбени в любовта! Ще се радвате  на романтично внимание и е лесно и естествено за вас винаги да сте обект на романтичен интерес. Има една романтична, игрива страна във  вас. Това ви поддържа в живота! Вие сте чувствени и се наслаждавате на удоволствията на сетивата. Обичате да сте заобиколени от красиви предмети, изкуство и музика и тези неща вероятно ще изиграят важна роля в живота ви. Има и нещо драматично при вас, когато става дума за любов и секс. Вие сте като цяло доста лоялни към партньора си, много очарователни, но и  лесно се очаровате от другите.  Вие сте топла, забавна и игрива личност.

Венера в 6-ти дом

Вашата проява  на любов и обич са практични и полезни. Да служите  на партньора си е  особено важно за вас. Всъщност, може да отидете твърде далеч, за да бъдете на разположение на всяка цена на любимия човек. Макар че вероятно  не сте толкова цветни или невероятни, когато става въпрос за изразяване на  своята обич, вие показвате любовта си чрез внимание,  услуги, извършване на  практични неща за любимия човек и други “малки” жестове на грижа. Много от вас са имат талант  в дизайна, тъй като   обръщате голямо внимание на всички малки детайли, които съставляват цялото, с цел да създадете ред и хармония. Ако не сте внимателни, може да пренебрегнете истинските възможности за любов в полза на отношения, които служат за практическа цел във вашия живот или от страх, че може да не намерите нещо по-добро.

Венера в 7-ми дом

Живеете за връзките. За вас е много трудно да бъдете сами. Хармонията е много важна за вас, така че е малко вероятно да се опитате да доминирате над партньора. Вие сте миротворец, понякога правите големи усилия, за да постигнете балансирана, хармонична връзка. Внимавайте да не пренебрегвате често себе си, само за да запазите мира. Вашият брачен партньор може да бъде особено привлекателен и очарователен. Вие също сте изключително привлекателни, приятни и очарователни, привличайки други към вас като магнит. Нуждаете се от много контакти и обмен с партньора и може да откриете, че се чувствате напълно изгубени без любим човек до вас. Някои от вас може бързо да влязат в партньорство, може би прекалено бързо и нито да са подготвени, нито да са готови за отговорностите, които изискват дългосрочните отношения. В някои случаи, може да има повърхностен или материалистичен интерес към партньорите. Вашите бедра  могат да бъдат специални ерогенни зони или да бъдат  най-привлекателната част от тялото ви.

Венера в 8-ми дом

Интензивността е това, което търсите във вашите любовни взаимоотношения, така че случайните срещи не са по вашия вкус. Лесно се отегчавате от монотонни взаимоотношения  и може да предпочетете драмата във вашите връзки. Също така се страхувате, че любовта ви прави уязвими и поради това в младостта  да контролирате емоциите си, с цел да се предпазите. Страхът от предателство и ревността, често ще се прокрадват в сърцето ви. Веднъж отдали се в любовта, вие обичате с цялото си сърце и очаквате пълна преданост и внимание в замяна. Намирате страстта за лечебната сила на живота. Вашият чар се крие  под повърхността. Вие сте привлечени от всичко, което е табу, скрито, забранено и  намерите красота в разбитото, тъжното, страстното, поглъщащото.

В някои случаи, хората с тази позиция могат да правят бизнес с любов, романтика и еротика.

Венера в 9-и дом

Вие сте привлечени или привличате хора с различен културен произход. Вие се привличате от партньор с  приключенски дух. Не сте особено прилепчиви и очаквате известно количество свобода в партньорство. Искате да почувствате, че растете като индивид и не бихте останали  в отношения, които са ограничаващи. Всъщност изпитвате голяма любов към чувството за свобода и безграничност. Вашите бедра  могат да бъдат особено привлекателни! Оценявате високо партньор, който е ентусиазиран. Стремете се към висшите идеали в любовта, но някои от вас може да преследват усещания в любов, а не истински  дълбоки чувства и привързаност. Имате тенденция да сте недоволни от това, което имате.

Венера в 10-ти дом

Другите  ви уважават заради чара, а вие имате много почитатели, въпреки че някои от тях не познавате лично. Това е така, защото около вас се усеща особена аура, която ви прави толкова неустоими, но също така по някакъв начин изглаждате странно (и интригуващо) далечни. Имате голяма нужда да бъдете разпознати  да ви се възхищават, но трябва да внимавате да не станете  прекалено зависими от това, което другите мислят за вас. Някои хора с тази позиция са “омъжени” за работата си или за имиджа си. Вие сте добри в осъществяването на контакти и организиране на социални събития.

Венера в 11-ти дом

Приятелството във взаимоотношенията ви трябва да е истинско, за да поддържате романтичен интерес. Ако липсва приятелското отношение, трудно бихте останали във връзка.  Имате склонност да се съсредоточите върху уникалните качества на човека до вас – онези особености от характера, които го правят изтъкнат  и най-привлекателен. Вашите взаимоотношения трябва да притежават някакъв оригинален елемент, за да поддържате  интереса си. Краката и глезените са или ерогенни зони за вас, или са особено привлекателни! Може да срещнете любовта чрез групови дейности. Макар че оценявате приятелството и груповата принадлежност високо, може да се впуснете във връзки, без да обмисляте отговорностите, до които те биха могли да доведат.

Венера в 12-ти дом

Това положение на Венера говори за една силно романтична природа. Вие сте човек, който има  склонност да живее и диша, заради  партньора си. Човек с това положение е  лесно раним и често ще има усещането, че е използван. Хора с Венера в 12- ти дом на хороскопа привличат към себе си всички, без значение на социален статус. За тях най-привлекателен партньор, би бил този, който има необичаен произход или е странна личност. Партньорите им често бъркат вроденото им състрадание със слабост и по този начин се възползват от тях. Може да чувстват, че любовта им не е оценена и в нея липсва взаимност. Може да се впуснат в тайна любовна афера или да се влюбят в човек, който не е свободен. Любовта и жертвата често вървят ръка за ръка тук – като че ли съдбата ги заставя да жертват нещо, за да бъдат с онзи, който обичат. В друг случай жертвата ще бъде да се откажат от някого. За другите, тези хора  изглеждат доста мистериозни, дори и те самите да не целят това. Въпреки че съвсем естествено се привличат от необичайни, скрити, предизвикателни и неравностойни отношения, би било добре да отделят време, за  да разберат защо се случва това.

Превод от английски

СПОДЕЛИ

Leave Comment