С какво астрологията е полезна

Какво астрологията може всъщност

Астрологията може да бъде използвана с цел  да ви помогне по много начини. Тя може да разкрие вредни поведенчески модели или да ви предупреди за предстоящи предизвикателства. Тя е в състояние  да ви помогне да откриете  латентните таланти, които може да притежавате, и да ви предостави конкретни указания как да ги развиете най-добре. Астрологията може да посочи и екстензивни тенденции, които енергиите на планетите носят. Астрологът може да ви обясни как да се възползвате от тях преди да избледнеят. И накрая, астрологията е отлично средство за определяне на перфектното време за определени действия.

Красотата на астрологията  се състои в това, че тя би могла да  ви помогне да бъдете винаги информиран и да имате контрол над живота си. Астрологията няма да ви направи щастлив човек, но поне ще ви покаже, че имаме свободна воля, макар да е малка, защото колкото повече я изучавате, толкова повече ще осъзнавате, че всичко се случва в точно определен момент под точна конфигурация на небето  в живота ви. Не бива да си мислим, че сме  контролирани от планетите, но планетите създават определени условия, които се изявяват в живота ни по определен начин. Уви, не можем да обвиним планетите и да кажеш например: “Сатурн ме накара да го направя! Венера е виновна, затова, че се влюбих”. В случая те ни помагат само да работим върху себе си, като създават определени условия, възможности или ограничения, но как ние ще реагираме на тези условия, зависи единствено от нас самите. Прилагайки натиск, планетите ни помагат да преодолеем инерцията най- често. Понякога те ни помагат да видим непродуктивно или дори саморазрушително поведение, което не сме забелязвали или сме отказвали да забележим, но можем да поправим.  Изучаването на астрологията ще ви помогне да подредите всичките си възможности и да действате в подходящото време.

Когато преживявате трудно време, астрологията може да ви даде надежда, защото ще знаете кога космосът ще ви подаде отново ръка, за да ви изправи на крака.

За да изучите астрологията, която да ви стане верен помощник и безценен приятел, ще трябва да покажете на Вселената вашето намерение и да сте готови да навиете ръкавите и да работите. Планетите няма да ви обещаят лесен живот и вие ще осъзнаете, че всичко в този свят е циклично, но това може да е едно невероятно приключение за вас, което със сигурност ще ви понесе към непознати висини. Поне с мен беше така. 

Краткосрочните тенденции  в живота ни се активират  от новата Луна и пълнолунието, както и от вътрешните или така наречени  “лични планети” – Венера, Меркурий и Марс – планетите, които са най- близо до  Слънцето. По-дългите тенденции се активират от затъмненията и от движенията на външните планети – Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон.

Астролозите вярват в максимата “Каквото е горе, това е и долу”.  Това го е изрекъл Хермес, с което е искал да каже, че има пряка връзка между действията на планетите и човешката дейност на земята. Повечето хора виждат връзка между пълнолунията и човешкото поведение; астролозите виждат този феномен в много по-голяма дълбочина и подробности. Не знаем защо астрологията работи, но знаем, че има връзка между съдбата ни и планетите. Има много теории за това, но науката не желае да  признае, че във Вселената има сили, които все още не разбираме напълно. Възможно е в бъдеще да открием защо астрологията работи. Засега знаем, че тя работи и така е било откакто свят светува.

Когато започнем да изучаваме  астрологията, стигаме до извода, че вселената иска да успеем, тя не цели да ни погуби. Пълните Луни донасят отломки на повърхността, за да можем да ги видим и да ги изчистим. Новите луни носят подходящите условия за засаждане на нови семена. Някои аспекти дават обратна връзка и шанс за коригиране на нашите привички. Други аспекти създават пречки, за да изпитат  нашата решимост и ни позволяват да се ангажираме отново с нашите цели с по-голяма решителност. Има аспекти, които носят възможности с цел да ни помогнат да вървим напред решително, за да ни накарат да осъзнаем, че нашата упорита работа си струва в края на краищата. Благословенията често се прикрива като предизвикателства и зависи от нас да ги разпознаем, че са скрита благословия.

Добрата енергия винаги привлича повече добра енергия. Ако действате смело, ако работим и влагаме в работата си страст и любов, ако сме честни и етични,  то със сигурност ще преодолеем всяко препятствия по пътя си и в крайна сметка ще постигнем и най- смелите си мечти. Това ни го обещава вселената и всеки астролог го знае.

Интуицията е важно нещо, затова е прекрасно, ако се вслушваме по- често в нея. Тя е тихият глас на вашето сърце, затова не бива да я пренебрегваме. Доверете ѝ се, колкото и налудничав да е шепотът ѝ. Така само ще я засилите и усъвършенствате, а това ще ви е в голяма полза, когато изучавате астрология. Когато отворим съзнанието си за въпросите, които търсим, литературата, която ни е нужна или учителят или нещо друго, което търсите – ще ви намери, със сигурност скоро ще намерите отговорите и всичко, което ви е нужно, защото мъдрата Вселена винаги отговаря на нашите търсения. С течение на времето, ще видите, че щом видите дадена карта, ще знаете и защо ви търси клиентът и какъв проблем го е довел при вас. Астрологията също е ценна с това, че тя може  да ни помогне да формираме реалистични очаквания и ясна перспектива. Много от най-големите  ни разочарования произтичат от погрешни очаквания. Понякога мисленето ни е прекалено идеалистично или объркано. Вселената има начин да ни даде обратната връзка, от която се нуждаем, за да ни върне отново на правилния път.  Астрологията ще ви научи, че всяка личност сама движи своят хороскоп, макар и под влиянието на планетните конфигурации. Ако дадем един и същ проблем на 12 човека, вероятно е да получим 12 различни решения за него. Точно това прави живота интересен, неповторим и пъстър. Ще разберете, че всеки един хороскоп е уникален и всички планети и звезди, няма да заемат същото разположение отново. Всичко се движи в пространството, дори и ние в този момент. Докато пиша това изречение земята ще е изминала хиляди километра в пространството. Приветствам всеки да изучи тази наука, за да се ползва от нейната дълбока мъдрост и очарование. С това всеки може само да обогати живота си и да научи причините и следствията за всяко нещо в природата.

 

 

 

 

СПОДЕЛИ

Leave Comment