Звездата Фомалхаут- наблюдателя на юга

Фомалхаут – наблюдателя на юга

 Фомалхаут в тропическия зодиак се проектира в  3°26’ Риби, в сидералния ще намерим тази звезда във Водолей, на около 8-ми -9 градус. Орбисът на царските  звезди в хороскопа е около 3 градуса, други допускат и пет.
Фомалхаут, алфата на Южната риба, на арабски „фом ел хут“ („устата на рибата“), има Меркуриево-Венерин характер с примесено влияние на Нептун. Според Птолемей, тя  е от природата на Венера и Меркурий. Обикновено е щастлива звезда, която се свързва  с окултизма и духовните търсения.  Тази звезда е жреческа.  Кардан заявява, че заедно със звездите, които се  издигат в 12 градус на сидерални Близнаци, дават  безсмъртно име на родените. “[ Robson * , p.165-166.]

Името Фомалхаут  идва от арабския език, което означава, че Птолемей е взел името ѝ от арабите. Фомалхаут е много ярка звезда и една от четирите царски звезди на небето. Историята, която свързва тази звезда, е легендата за звездната риба, поглъщаща водите на големия потоп, като по този начин спасява света. Рибата се тълкува като спасител в много народи, включително и хиндуизма. Затова и тази звезда е тясно свързана с религията, вярата, духовните търсения.  Хора, които имат тази звезда в съвпад със  Слънцето или Луна, се раждат духовни. Те вечно търсят и се развиват в духовните въпроси. Четат много окултна литература и не рядко имат духовни дарби. Виждала съм тази звезда в съвпад  със Сатурн и Слънце, ставаше дума за жена избрала пътя на сатанизма. Планетите като Марс, Сатурн, Плутон не са удачни да са в съвпад с тази звезда, защото обръщат доброто ѝ влияние в зло. Когато е със светилата, влиянието ѝ е силно подчертано и благотворно.

 

Канопус, заедно с Aхернар и Фомалхаут, съставляват Tre Facelle /Трите лица/ на Чистилището на Данте, символизиращи Вяра, Надежда и Добродетел:

Влиянието на тази звезда на Венера и Меркурий е много подходящо. Архангел Гавраил е вестителят, Архангелът, който заема мястото във Водолей. Водолей е единствения човешки знак сред четирите фиксирани знака. (Лъв, Скорпион, Телец и Водолей).  Фомалхаут – звездата на Юга и връзката с църквата.  Образът на Гавраил  често се среща в южните части на църквите, интересно, нали?

 Св. Архангел Гавраил

Фомалхаут може да донесе неочаквани почести на родените, символизирани от ролята на Гавриил в Благовещение. Архангел Гавриил (на иврит: גַּבְרִיאֵל, на гръцки: Γαβριήλ,на арабски: جبريل) е архангел, който в християнството и исляма открива тайните послания на Бога.  Архангел Гавриил (на иврит – „сила Божия“) е един от седемте архангели, т.е. „ангелоначалници”, представители на осмия ангелски чин.  Като един от архангелите, представляващи Божието войнство, той е натоварен с определени задачи от Господ. Мисията на архангел Гавриил е свързана с разкриване на различни тайни и предаване на различни послания до човеците. В апокрифната „Книга на Енох“ Архангел Гавриил е поставен за началник на Рая и духовните същества, които го охраняват. Архангел Гавриил е един от щитоносците на Герба на Руската империя.

Гавриил е “сила Божия” и най-известният Божи вестител, 
който и в християнството, 
и исляма открива тайните послания на Бога. 
От него Дева Мария
 научава благата вест, че е избрана да роди Спасителя на света. 
Той известява и за предстоящата смърт
 на Дева Мария, а на Мохамед диктува Корана.

Четирите царски звезди представляват четирите архангела на мирозданието.  Четирите престола на четирите архангела се намират в знаците сидерален -Телец- Скорпион, Лъв- Водолей. Навлизайки в епохата на Водолей, на преден план ще излезе именно Архангел Гавраил. Това ще бъде епоха на духовни търсения, разкриване на отколешни тайни и подем във всяка сфера от живота.

СПОДЕЛИ

Leave Comment