РЕГУЛУС- НАБЛЮДАТЕЛЯ НА СЕВЕР

Слънцето, Лъв и лунните стоянки – Персия 17 в.

Звездата Ригулус едно от четирите царски звезди се намира в сидерален Лъв. Тя  се проектира в сърцето на Лъва.  От  природата на Марс и Юпитер и е пазителя на север. Регулус в хороскопа осигурява успех, ако човек избегне преди това отмъщението и ниските страсти. Успехът трябва да бъде чист. Властта, която дарява тази звезда на родените, трябва да е спечелена честно, без да се прибягва до отмъщение. Все пак, в този мощен лъв има и голяма доза нежност и не е изненада, че лечебният ангел намира своето място тук на север.  Влиянието на Юпитер и Марс може да се тълкува като милосърдие и сериозност, съществените символи на фараоните. Тази звезда е на кралете и затова е наречена още Царя.  Добрият крал трябва да знае кога да използва състраданието и кога да бъде достатъчно сериозен и отговорен в името на своето кралство.  Това е символа на тази звезда от сърцето на съзвездие Лъв. Регул, Малкият крал в сърцето на Лъва, наричан Кралската звезда, придава кралски качества, благороден ум, откровеност и смелост. Значението на тази неподвижна звезда е подчертано от близостта до еклиптиката. Регул издига човека на високи позиции в живота, които далеч надхвърлят средата, в която е роден.

Пасаж от Манилий  за хората от сидерален Лъв:

“Тяхната същност е еднакво склонна към неистов гняв и готовност да се оттеглят в дълбините на чувствените си честни сърца.  “[ Astronomica, Манилий, І в.сл.Хр., стр.237.]

 

Архангел  Рафаел  (Регулус), наблюдателя на север.

Северът като посока се свързва с мъдростта, както и постиженията.  Способността да превъзхождаме другите, да показваме милост, да имаме умението да общуваме и водим другите, да разпознавате специалните умения на хората. Всички тези качества са все  признаци на благородство. Кралските звезди издигат хората до висоти и постижения и падението от тях никога не завършва добре. Древните твърдят, че ако намерим тази звезда на МС, то роденият ще стане астролог на кралете и знатните личности и благородните хора. И тук важи правилото, ако звездата е в съвпад със зловредни планети да обърне доброто в зло.  Там се намира и престола на Архангел Рафаил. Рафаил (на иврит: רפאל, “Господ изцелява“) е един от седемте свети архангели. В християнстяото и юдаизма е могъщ лечител на физическите болести и страдания както на хората, така и на животните.

Древен персийски талисман – лъв и слънце

СПОДЕЛИ

3 Comments

Leave Comment