Антарес- наблюдателя на Запад

Следващата царска звезда, дала началото си от Персия е Антарес в 15 градус на сидеричен Скорпион. Тази звезда се проектира в тропически зодиакален знак Стрелец в  9°2.(  Антарес (Сатевис) Западът в хороскопа бележи есенното равноденствие. Символиката в хороскопа на залязващото слънце и царствата отвъд западния хоризонт.   Скорпион е ярко съзвездие с още по- ярка оранжева звезда в сърцето му- Антарес. Това съзвездие лесно се забелязва дори в града.  В книгата си Рейнолд Ебертин пише:

“Антарес в Скорпион, както подсказва името му „анти- Арес“, има Марсова природа, но към нея се прибавят силите на Меркурий, Юпитер и Сатурн. Антарес прави хората корави, войнствени и заядливи. Това е важна звезда за военния персонал, смята се, че дава остра мисъл, бдителност, стратегически способности и смелост, създава луди глави, особено ако е свързана с меридиана, асцендента, Слънцето или Юпитер.
Ако Антарес е асоцииран с Марс, смелостта става безразсъдство, водещо до нарастване на опасностите. Хората с тази специална конфигурация трябва винаги да бъдат подготвени за внезапни инциденти, непредвидени събития и потенциални нещастни случаи. Съгласно традицията Антарес подтиква към насилие, както и му се приписва насилствена смърт или в бой, или чрез юридически процес. От друга страна, опасността може да дойде от огън, оръжия или механизми.
Антарес е неблагоприятен за очите, ако е в съвпад с асцендента, Луната или Слънцето. Съвпад с медиум цели е регистриран при боксьора Тен Хоф и при Мартин Борман, министър на Хитлер.
Съвпад със Слънцето откриваме в космограмите на британския министър-председател Чърчил, на фелдмаршал Кеселринг и бившия райхсмаршал Херман Гьоринг. Антарес е в съвпад с Луната на Коперник, както и в точна конюнкция с Луната на Ницше, и в неточен съвпад с лунния му възел. Антарес е в конюнкция с асцендента в рождените хороскопи на Ганди”

 

 

 “Книгата на раждането на Искандар (Персия 1411) 

 

Архангел Уриел, православна икона

Тези, които са чели Библията знаят, че Едемската градина е пазена от архангел. След грехопадението Господ  изгонил Адам и Ева от Едем „и поставил на изток от едемската Градина херувим с огнен меч, който да охранява дървото на живота” (Бит. 5:24). Архангелът, който е и пазителя на Рая е Архангел Уриел, а престолът му е в Скорпион, звездата Антарес. Той е един от четиримата архангели, седнали около престола на Господа и ръководещи глобалните дейности. Другите трима са Михаил, Гавраил и Рафаил.

Мечът, който държи Архангел Уриел  е универсален символ на истината – човек трябва да пресече илюзиите. Обикновено е изобразяван с меч, пламък, лампа, или чаша на гнева.  Този архангел прекрасно се вписва със знака Скорпион като характеристика. Уриел идва от еврейското  име  אוּרִיאֵל (“Uri’el), което означава” Бог е моята светлина “. Той се споменава само в Апокрифа, например в Енохската книга, където предупреждава Ной за предстоящия потоп.  “само чрез огъня може да бъдете пречистени”. Уриел не е само Ангелът с пламтящия меч. Той винаги държи  пламък, символ на светлината и топлината.  Овладяването на страха от смъртта е урок за война. Това са типичните теми на Скорпионите.

СПОДЕЛИ

1 Comments

Leave Comment