Хороскоп на Залеза, как да го направим

Как да си  направите хороскоп на залеза

Методът се нарича  “залезът на  слънцето” и представя уникална и смела идея в астрологията. Хороскопът на залеза е основата, по която двете наложени карти са внимателно анализирани, особено рождената карта, защото хороскопът на раждане е в обхвата на 24-часовия период между двата залеза.

Изборът, когато едно дете се ражда, представя една доста ясна картина на целия му живот, когато се направи анализ между рождената карта и картата на залеза. Този период от 24 часа, от залез слънце до залез слънце, обхваща 72 години от живота на човека. Излиза, че целия ни живот се върти около тези 24 часа- от залез до залез.

 Халдейците не са имали днешните модерни астрологични програми и така са измислили метода съобразен с местното слънчево време, или по- скоро, времето от залез слънце до залез слънце. За тези 24 часа, те наблюдавали звездните проявления и планетарното разположение и така са маркирали оправната си точка, от която са тръгвали да анализират хороскопите. 

 Този 24 часов период, създава матрица на живота и бележи важни периоди в живота на всеки един от нас. Двете изготвени карти ще покажат разстоянието на планетите едно от друга. Наблюдава се слънчевата дъга в картата на залеза  и позицията в рождената карта. Домовете трябва да са равнодомни за този метод.   

 Следователно, по време на целия живот, времето, качеството и влиянието на големите събития се основават на разстоянието  между планетите.

Важно е да се знае, че трябва да направите своята карта на залеза на същата дата, на която сте родени, ако раждането е било преди полунощ. И на предишната дата, ако сте родени след полунощ.

При  двойната карта, движението става само при вътрешната карта, а външната остава статична. Така въртейки  вътрешния хороскоп, всички планети ще преминат през собствената си позиция на залеза. Следователно, по време на целия  живот времето, качеството и влиянието на големи събития се основават на разстоянието на планетите (собствената  си синодичност,Синодичен период — времетраенето между явявания на обекта на една и съща позиция в небето спрямо Слънцето при наземни наблюдения. Отличава се от звездния период поради факта че Земята се движи по своята орбита около Слънцето.), описано от слънчевата дъга на Слънцето и позицията на рождената графика във връзка със схемата за залеза.

 

Направете дублирани  карти, като използвате равнодомната система, всеки дом им точно 30 градуса. Изгответе  и разпечатайте два хороскопа. Нека едната графика е по- голяма от другата.

Слънцето се използва като “фокусна” точка или индикатор. Започвайки от седми дом, идеята е просто да завъртите по-малката графика по часовниковата стрелка през домовете. Докато стигнете до края на шести дом, сте достигнали шестгодишна възраст. Ако има някакви планети в шести дом, с които слънцето прави съвпад, това ще покаже и събитие според вида на планетата. Вземайте предвид и възрастта, когато събитията са се случили.

Например: Слънцето на 0 градуса (знак) на върха на седми дом на залеза. Меркурий се намира на 5 градуса в предишния знак в шести дом..

BiWheel1

Завъртайки вътрешната диаграма на двойното колело и бройте по посока на часовниковата стрелка, Слънцето е на 25 градуса от Меркурий, така “възрастта”, когато слънцето ще достигне Меркурий, ще представлява събитие Слънце / Меркурий на петгодишна възраст, като всеки 5 градуса представлява едно годината на живот.

Слънцето е на нула градуса, Меркурий на 25 градуса. Дели ги 25 градуса едно от друго. Всеки пет градуса е равен на една година от живота, следователно 25 :5=5 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. На тази възраст ще има събитие по Меркурий- Слънце. BiWheel2

Същата процедура може да се направи и с всички планети, когато те правят  аспект през целия ви живот.BiWheel3

Обърнете внимание на позицията на слънцето на пети дом  на възраст от дванадесет години. Също така, имайте предвид, че Марс е  прекосило Слънцето преди около година. Слънцето е в седми дом и прави секстил със Слънце от девети дом. 60 :5=12 годишна възраст. Значи когато детето е на 12 ще има събитие по Слънце секстил Слънце. Винаги се гледат аспектите между двете карти.
Забележете и Слънцето е било в съвпад с Марс преди една година.  Слънце на 0  градуса във Водолей, Марс 24 градуса в Риби. Разлика в градусите 6:5=1,2 години.

Ако сте работили правилно с картите. На 18 годишна възраст, установите, че Слънцето в малката диаграма ще се намира в четвърти дом. Залезът бележи началото на всички събития. Използвайте всички познати ви аспекти, за да тълкувате.

Опитайте и ще се изненадате от резултатите.

 

 

СПОДЕЛИ
  • 13
    Shares

Leave Comment