За алкокодена по Фирмикус

Алкокоден е онази планета, която определя дължината на живота в хороскопа. Тя най- често е планетата, която се намира в термата на Хилега.  За да преценим колко години живот би дал алкокодена, трябва да преценим неговото разположение в хороскопа. Ако той се намира в ъглов дом и добро космично положение- трон, екзалтация, то ние даваме максимума години, ако той се намира в следващ дом, даваме средните, в падащ – малките. Фирмикус  нарича алкокодена – животворящия. За да преценим силата на алкокодена е добре той да е нощна планета в нощно раждане или дневна в дневно раждане.  Ако Животворящия- Алкокоденът е господар на Раждането, (планетата, която управлява Асцендента) в собствен дом или в собствен знак, екзалтация или в своя терма, или деканат, там тя оказва благоприятно влияние върху дължината на живота. Ако има алкокодена и благоприятни аспекти със звезди и планети или в своите терми, още по- добре.

 

Годините живот, които дава алкокодена са следните:
Ако Сатурн е Животворящия или Алкокодена и  е благоприятен в хороскопа, Фирмикус казва, дай  57 години; но ако той се намира в следващ дом дай -30, ако е в лошо космично положение или падащ дом дай 30 месеца и 12 часа.

Ако Юпитер  е Животворящия и  е благоприятен, постанови 79 години;
Но ако е в неблагоприятно космично положение дай 12 години, в падащ дом дай  12 месеца, 12 дни и 12 часа.

Ако Марс е Алкокоден  на живота и е благоприятен, той предвещава 63 години; ако е в следващ дом дай  15 години, а в лошо космично положение  дай  15 месеца, 15 дни и 12 часа.

Слънцето е в ъглов дом, на трон или екзалтация и е Алкокоден дай 120 години; в следващ дом в умерено космично положение дай 45 години, ако е в лошо космично положение  дай 18 години, на друго място 19 години дава слънцето;

Венера, ако е Алкокоден и е в отлично космично положение и добър дом дай, 84 години; ако неблагоприятно 8 години, 8
ден, 12 часа.

Меркурий ако  е ъглов  и добре поставен  дай 108 години; средно положение в следващ дом дай – 79 години;
ако е в неблагоприятно космично положение 20 години, или 29 месеца, 20 дни, 20 часа.

Ако Луната постановена благоприятно и е алкокоден дай 84 години; ако е  неблагоприятно дай 25 години.

СПОДЕЛИ

Leave Comment