Фирмикус Матернус* Сатурн в домовете

Сатурн, когато се намира  на асцендента в дневно раждане, ще донесе на родения да се  роди със силен плач и писък. Роденият ще бъде първородно дете, а ако има по- големи братя или сестри, то по- големите  ще бъдат разделени от родителите си. Сатурн в дневно раждане и в ъглите на хороскопа, ще направи родените първородни. Сатурн  унищожава всички родени преди това. Прави самите родени да са преизпълнени с гордост и да се хвалят непрекъснато.

Ако Сатурн е на асцендента през деня и Марс е в един от ъглите на хороскопа  анафората (знак преди ъгъла и в близост до него) на ъгъла, това показва много злини – невероятни опасности и загуба на наследство.  Но често, ако няма благоприятна планета в  благоприятно разположение и в  аспект с тях, или ако Марс приема влиянието на растящата  Луна, това ще доведе до насилствена смърт.

Но ако Сатурн  е в градуса  на асцендента в нощно раждане, роденият ще бъде възпрепятстван от най-голямата умора и винаги ще бъде потиснат от тежък труд. Някой от родените ще работят до  вода, но от такъв вид, че винаги ще бъдат отрудени от тежка работа.

Когато Сатурн заема втори дом от асцендента в нощна карта(когато раждането е нощно), това посочва сериозни заболявания и големи обрати на съдбата. Родените понякога  стават убийци на жена си и децата си, често възбуждат големи обществени безредици, той губи наследството  от майка си и баща си. Муден  във всичките си дейности и страда от постоянни телесни страдания.

Сатурн във втори дом в дневно раждане, бавно и постепенно ще осигури увеличение на доходите. Самите родени се оттеглят, живеят като отшелници, бедни в ума, винаги отричат, че притежават нещо. Някои ще изживеят живота си в  професии свързани с водата или бизнес, свързан с течности.

Ако Марс е в някой от ъглите(първи, четвърти, седми, десети дом) или е в опозиция или квадрат със Слънцето или растящата Луна, това ще направи родените бедни, които ще са обременени с ежедневна работа.

Сатурн в трети дом прави родените бавни, мудни, не търсейки някакъв доход.

Но, ако Сатурн  е с Луната и Меркурий в този дом, родените ще бъдат зле настроени, глупави, говорещи скверни думи срещу божествеността. Те ще  загубят притежанията си и ще бъдат крадци, които никога не печелят от кражбата си. Ако Марс е в аспект с тях по никакъв начин той ще ги  направи доносници, подмазвачи, злонамерени хора, всякога обречени на лоша смърт. Разбира се, за да даде тези неща, Сатурн трябва да е извън хайс. Когато раждането е дневно, Сатурн ще даде повече отговорност и мъдрост на родените. Но винаги в този дом дава трудно детство, независимо дали раждането е дневно или нощно.

Скъперници, хора които трупат вехтории и скъпи предмети и метали, са родените със Сатурн в четвърти дом.

През нощта родените със Сатурн в този дом  губят бащиното си наследство и това положение показва ранна смърт за бащата. Там Сатурн също причинява сериозни заболявания причинени често от студ, това положение  винаги носи лоша репутация в ранните години на родените.

Ако Сатурн е в съвпад с Луната, в опозиция или квадрат към нея, това ще направи родените  стерилни. Това ги принуждава да осиновят деца или да станат настойници. Тялото им се деформира от скрити заболявания, прави майката вдовица в млада възраст и води до чести болки в стомаха и сериозно заболяване от страна на жените.

Сатурн в пети дом, в дневно раждане, ще направи родените  лидери, много могъщи мъже. Но ако Слънцето е в съвпад с Асцендента и Сатурн е в съзвучие(добър аспект) с растящата  Луна, това ще даде непрекъснат добър късмет. Но ако Юпитер, а не Слънцето, е на асцендента, това ще направи родените  магистрати от по-малка степен и управители; тя също така ще дари родените с добри доходи, така че от собствените си ресурси да могат да подкрепят другите. Но ако Юпитер или Слънцето не са на асцендента, а Сатурн в пети дом е с растящата Луна, това ще даде богатство и наследство. Но родените често нямат съпруг/а и ще се занимават в недостойни сексуални връзки.

Ако Сатурн е в пети дом в нощна карта, той дава част от доброто състояние, но само за определен период от време, прави човекът бавен във всичките му дейности, а  куража му недееспособен. Ако Луната намаля и  е  във връзка със Сатурн показва известна загуба на наследство и каквото и да е натрупано в живота.

Унищожаването на цялото наследство е посочено от Сатурн в шести дом. Винаги прави лоша прогнозата присъствието му в този дом, особено ако луната намаля и  е в съвпад със Сатурн, в опозиция или квадрат. Това ще даде хора, които са без късмет, нестабилни, с лоша репутация, които трудно се установяват на едно място. Но ако, когато Сатурн е в шести дом, Марс е в опозиция или квадрат към него или в съвпад с него, това ще доведе до скрити болки в тялото, ако няма влияние на благоприятна планета, родният ще умре от тези болести.

Сатурн в седми дом, в дневна карта, ще бъде благоприятно и ще даде много имоти, но само когато се достигне прага на старостта. В този дом той  удължава живота и прави родния състоятелен. Но той предсказва скрити болки в тялото, хемороиди или болезнени контракции на мускулите.

Ако Сатурн е в седми дом и в нощно раждане, това положение  дава циреи около ануса и хемороидите, особено ако Марс е в аспект. Родените  страдат от ревматизъм и често имат абсцеси. Те винаги ще страдат поради болести и болезнени състояния  на техните съпруги.

Сатурн в осми дом, ако раждането е през деня, дава увеличение на приходите за определен период от време. Ако  Сатурн е в Овен или Скорпион или в терми на Марс  това посочва облаги и наследство от  смъртта на чужди хора.

Но ако Сатурн е в осми дом в нощно раждане, наследството ще бъде загубено. Ако Луната е в опозиция или квадрат, това е лоша предпоставка; също е лошо, ако Сатурн е в тази дом, ако и Луната е домът на Сатурн(Козирог, Водолей) и в аспект с него. Ако Марс е в някакъв аспект със Луната  и със Сатурн е показател за  насилствена смърт .. Но ако Марс е в това положение и Юпитер е в благоприятен аспект на Луната и Сатурн, перспективата е за благоприятни очаквания в живота; но родените  винаги ще бъдат несигурни относно привързаността и любовта на техните съпруги.

Сатурн в девети дом ще направи известни родените илюзионисти, известни философи, или жреци в храмовете, които се  отличават с добра репутация. Според естеството на знаците той също прави родените гадатели, гледачи на карти и  астролози. Те винаги са отлични в отговорите си. Някои ще са свързани с ритуалите  или ще са отговорни за изявите -организатори. Понякога те стават
дългокоси философи или тълкуватели на сънища.

Сатурн в този дом, през нощта, в нощна карта, показва гняв на  боговете и омраза на високопоставените, особено ако  растящата Луна се движи към него по някакъв начин. Но по-големи злини се предвиждат от богове високопоставени, ако Марс от която и да е посока е в аспект на Сатурн и Луната.

Императорите, генерали и преториански префекти са индикатор за Сатурн в десети дом, това е МС.(днес няма императори, така че да се разбира силни хора на деня) Ако Сатурн е на MC през деня и в екзалтация, със Слънцето на Асцендента, това ще направи родените почтени фермери с добър характер, богати, чиито стопанства са в близост до море: реки или езера. Той също така ще осигури големи доходи, голяма слава, и наследство от заможни хора, особено ако Марс не е в аспект. Но ако Maрс аспектира, той ще намали това щастие.

Сатурн през нощта на Медиум цели показва нещастия: загуба на наследство, липса на брак, липса на  деца, особено ако е в дом или в аспект  на злонамерена планета. Но ако добротворците, т.е. Венера или Юпитер, са в благоприятен аспект на Сатурн, който се намира по този начин през нощта, тези неща, които са били отхвърлени, ще бъдат дадени по друг начин. Но като цяло, Сатурн през нощта под всякакъв ъгъл показва най-големите злини. Той унищожава съпруги и деца и винаги предсказва скръб от загуба на роднини.

Ако Слънцето  е в десети дом прави  аспект с намаляващата Луна, роденият ще бъде толкова обременен от бедността, като едва ли ще има ежедневно хляб, особено, ако изчезващата или намаляваща Луна е в женски знак. Но ако Сатурн прави аспект с нарастваща Луна, това показва един нестабилен живот;родният няма да има един единствен ход на живот, а го очакват постоянни промени.

Меркурий в аспект със Сатурн в десети дом на хороскопа, ще даде прекрасен ум и дълъг живот, особено ако той е владетел на картата или дарител(алкокоден) на живота. Но ако тези функции се поемат от друга планета, извадете 30 от разпределените години. По-големи злини са посочени, ако Сатурн е в опозиция на владетеля на хороскопа а или на Дарителя на живота, особено ако Марс е в опозиция или квадрат на Сатурн. Това положение ще направи родените парализирани, хора с гърбици, криви джуджета, хермафродити и подобни, всички в съответствие и естеството на знаците.

Ако Луната се отдалечава от Сатурн в десети дом идва в аспект с Марс в нощни хороскопи, това ще даде лудост, депресия и мудност. Сатурн, разположен на върха на рога на намаляващата Луна в нощната графика прави родените консуматори.

Умерено добър късмет посочва Сатурн в единадесети дом. За роденият ще има подкрепа , той ще получи същата позиция, която има баща му, но само след трийстата си година. Преди тридесетте години всичко, което постига, ще бъде загубено; той няма да получи позиция или притежания до тридесетата си година.

Сатурн в дванадесети дом показва въстание на робите или кризи заради робите. Той може също така да се роди в робство. Големи заболявания са показани и сериозни страдания, особено ако Луната е в аспект и няма благоприятна планета под някакъв ъгъл. Но ако една добра планета е в някой от ъглите, описаните злини ще бъдат смекчени. Всички те ще бъдат по-леки, ако Сатурн е в тази къща през деня, но по-силна става злината, ако е през нощта. Когато Сатурн се намира в 12- ти дом, внимателно наблюдавайте неговият градус,  в коя терма, кой знак  и коя додекатемория  се намира той, от тази информация може да разкриете каква ще е силата  на Сатурн.

Преводът е от английски език и не е идеален, но що- годе става, след като няма нито един англо говорящ астролог в България, който да преведе това и да го пусне безплатно, както правят колегите в Англия и Америка, се заех аз. Не винаги Сатурн в първи дом прави родените първородни деца.  Не винаги Сатурн в трети дом ще даде муден човек или мързелив. Но навярно в детска възраст, ще му е по- трудно в училище и разбирането на материала, особено в началното училище, защото трети дом е свързан с детството. След това, това положение няма да оказва същото значение.

СПОДЕЛИ

Leave Comment