Затъмненията

Астролозите в древността са гледали отрицателно на лунните и слънчеви затъмнения. Те са вярвали, че  затъмненията нарушават реда на нещата и носят като цяло негативни промени на хората и държавите, в които затъмненията стават видими. Има значение по кое време на денонощието се случва едно затъмнение  и в кои час от него.

Смята се, че затъмненията водят до бързи промени, когато се намират в така наречените кардинални знаци-Овен, Рак, Везни и Козирог. Фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей ще доведат до по- малко внезапни промени, но промените в дългосрочен план са по – забележими. Променливите знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби носят промяна в ежедневието, но и в по- дългосрочни събития.

Слънчево затъмнение

Слънчево затъмнение се случва, когато  Луната минава между Слънцето и Земята по време на фаза на нова луна. По време на слънчево затъмнение слънцето е частично или напълно скрито от погледа. Всяка година има между две и пет слънчеви затъмнения, с не повече от две пълни затъмнения за една година.

Слънчевата енергия се разглежда като външна, бащина, защитна и активна. Астролозите вярват, че енергията на слънчевото затъмнение ще доведе до външни промени.

Лунно затъмнение

Лунното затъмнение се случва, когато  Луната минава през част от земната сянка по време на фаза  пълнолуние. За да се случи лунно затъмнение, Слънцето, Земята и Луната трябва да бъдат изравнени, като Земята е в средата. По време на лунно затъмнение Слънцето и Луната са в противоположни астрологични знаци.

Лунната енергия може да ни повлияе по много начини. Тя  насочва към вътрешните усещания, символ на майчинството, грижата, подхранваща и емоционална. Астролозите вярват, че енергията, която носи лунното затъмнение, ще доведе до вътрешни или емоционални промени.

Затъмнения попадащи в домовете на хороскопа

Където попадне затъмнението върху рождената ви карта, това ви показва в кои области трябва да направите промени. Например, ако градуса на затъмнение попада в първия ви дом , ще искате да разгледате отблизо външния си вид или здраве. Може да се наложи да се съсредоточите върху здравето си или да направите промени в гардероба си.

Когато градуса на затъмнение попада във вашия втори дом, тя означава промени в доходите или заетостта. Може да е подходящо време да потърсите нова работа или да придобиете нови кариерни умения.

Градусът на затъмнение в Трети дом е свързано с комуникацията, братята и сестрите, и с вашата среда. Може да се наложи да направите промени във взаимоотношенията си със своите братя и сестри или съседи, или може да се наложи да промените маршрута си за работа. Това е дом на кратките пътувания, така че и там може да възникнат проблеми.

Ако градуса на затъмнение попадне в Четвърти дом , ще трябва да се съсредоточите върху домашния си живот и семейството. Може би трябва да прекарвате повече време със съпруга си или да потърсите нов дом.

Градусът на затъмнение в Пети дом означава, че трябва да се съсредоточите върху децата, творчеството и романтиката. Изразявайте себе си творчески чрез ново хоби или прекарвайте повече време с децата си.

Когато г градусът на затъмнение попада във вашата Шести дом , това означава промени в областта на труда и здравето. Съсредоточете се върху това как можете да бъдете по-ефективни на работното място или да създадете програма за подобряване на здравето си.

Ако градусът на затъмнение попада в Седми дом , ще трябва да се съсредоточите върху брака и партньорствата си. Това може да е подходящо време за започване или прекратяване на връзка.

Градусът на затъмнение в Осми дом означава, че трябва да се съсредоточите върху общи ресурси, тайни, въпроси свързани с паричните потоци. Този фокус може да включва вашите вещи, както и тези на вашите партньори.

Градусът на затъмнение в деветия дом означава, че трябва да се съсредоточите върху пътуването, религията и образованието. Може да искате да продължите образованието си или да потърсите нови духовни практики. Това е чудесно време да опитате нещо свежо и приключенско.

Когато градусът на затъмнение попада във Вашия Десети дом,  се отнася до вашата кариера, статут и обществена репутация. Работете върху връзките си с онези, които имат власт, и може да откриете, че получавате обществено признание за нещо.

Ако градусът  на затъмнение попада в Единадесети дом, се отнася до вашите приятели, групи и хуманитарни цели. Можете да загубите или да спечелите приятели от вашия вътрешен кръг.

Когато градусът на затъмнение попада във вашия  Дванадесети дом , означава промени във вашата духовност, мечти и отстъпление, това е домът на болестите, тайните, враговете. Обърнете повече внимание върху тези теми.

Слънчевите и лунните затъмнения са вълнуващи събития, които също могат да се използват като астрологически инструменти, за да ви помогнат да се съсредоточите върху бъдещето. Тук са дадени само акценти и един общ поглед на затъмненията, а за по- пълно разбиране на това как може да се отрази едно затъмнение в личния хороскоп има много индивидуални нюанси, които трябва да се вземат под внимание.

СПОДЕЛИ

Leave Comment