Антология на Валенс/книга първа* превод

Превод от древни езици на Английски език- Марк Райли

Превод от Английски- група  български ентусиасти;

Катя Монева, Екатерина  Чанкова, Андреана Христова, Радос Тодорова

 

**************************************************************

Ветиус Валенс е родом от Антиохия. Той пътува широко по света, в търсете на конкретни астрологични доктрини. Така именно стига и до Египет – Александрия, където по- късно прави своя школа. По онова време Александрия е била дом на редица астролози и астрологични школи от по- старите вавилонски, гръцки и египетски традиции. Той разкрива голяма част в своята Антология от тези традиции, като споделя и много от своя собствен опит. Валенс разкрива изключителни техники в астрологията. Затова тази книга е от изключително значение за астролозите в днешно време, защото в никоя друга астрологична книга такива техники не съществуват. В книгата си Валенс цитира Петозирис и фараона Нехепсо, Критодем и Таукрус от Вавилон. Благодарение на неговия труд, тези цитати оцеляват до наше време. Птолемей и Валенс са съвременници на една и съща епоха. И двамата са живели в Александрия, затова учените често ги съпоставят. Но според мен Валенс заслужава много повече внимание от астролозите, защото неговата Антология показва практични техники, причинно – следствени връзки, разкрива древни тайни и за мен Валенс е изключително духовна и емоционално богата личност. Никой друг астролог не е допринесъл толкова много за разбирането на астрологията както го прави той. Четейки неговата Антология, всеки би усетил едно мистично чувство, пропито от емоция и съдбовност. За Веленс всичко е предопределено, по този начин той ни дава усещането за свобода и едновременно с това чувство на безпокойство, докато го изучаваме.

С много любов и истинска страст преведохме тази така ценна книга, като тук пускам само първа книга, за да могат и българите да черпят от нейната мъдрост. Нека читателят знае, че превод на 2000 години не е лесен и да не ни критикува, ако нещо не му допадне. Антология със сигурност е събрала мъдростта на древните астрологични традиции в девет книги. Може би цифрата девет не е случайна, понеже тя е завършек в номерологията.

Стилът и изказът на древните не е лесен и  като че ли е нужно мистично озарение на читателя, за да я разбере. Нека астрологът, чете тази книга бавно и напредва постепенно по нея, за да може да я осмисли. Антологията на Валенс е дълбок океан от техники и знания, затова се изисква специално отношение към нея, но и едно по- дълбоко познаване на сидералната астрология. Ако астрологът не е запознат с древната астрология, тази книга  ще му се стори като лабиринт, от който изход няма. Но с труд и постоянство всичко с времето се разбира и става лесно достъпно. Затова , който иска да се ползва от нея, трябва да положи доста труд и да обогати знанията си по астрология, за да може да пие от живота вода на познанието.

**************************************************************

 

Книга I съдържа подробен списък за значенията на планетите, характеристики на знаците, придружени с кратки анализи на поведението на планетите в зависимост от Асцендента. Представя 60- те граници, наречени(терми ) . Дава различни методи за ректификация, мъжки и женски градуси, изчисления за 3-ти, 7-и и 40-и ден на Луната. Дава значенията на двойните и тройни съвпади. Книгата е преведана на Английски език и пусната свободно в Интернет пространството от група американски астролози, които чрез дарения са осигурявал преводаческата работа на  Робърт Хенд, Золер и Робърт Шмит. Тримата превеждат от древни езици почти всички древни трактати. До днес нито един български астролог не е предоставил на българите подобен превод, затова колкото успяхме го направихме ние, група астролози. Вложени са часове преводаческа работа и днес разполагаме, нашата астро групичка, с преводи на редица древни автори и трактати. Изминахме дълъг път, защото не е въпросът само да се преведе един текст, а и да се приложи на практика, да се разбере и проучи. Всичко това правихме в продължение на няколко години, за да стигнем до извода, че древните астролози са били ненадминати майстори на астрологичното изкуство.

 

Антология- Валенс

Книга- Ι

Книга първа –Антология- Валенс

  1. Природата на звездите.

 

В рождената карта всевиждащото Слънце, символизира природният огън и интелектуалната светлина, органът на умственото възприятие, обозначава царствoто, закона, интелекта, красотата, движението, възвишеното на съдбата, наредбата на боговете, осъждането, обществена репутация, действието , властта над масите, бащата, господаря, приятелството, благородните личности, отличията-състоящи се от картини, статуи;висшото духовенство, управление над собствената държава, както и над други места.

От частите на тялото слънцето управлява главата, сетивните органи, дясното око;

от вътрешните органи управлява сърцето; от духовните (възприемащите) способности управлява нервите.

От материалите то управлява златото; от плодове, то управлява пшеницата и ечемика. Слънцето е дневна планета, от цветовете управлява жъленикавия, от вкуса горчивия.

Луната е осветена чрез отражение на слънчевата светлина, притежава светлина назаем. В хороскопът символизира живота на човека, тялото,майката, зачеването, красотата, външния вид, зрението, живеенето заедно (т.е. законен брак), възпитанието, по-големият брат, домакинство, кралицата, господарката на къщата, владения, богатство, град, събрание на хората, печалби, разходи, домакинство, пътешествия, пътувания и скитания (не осигурява прави пътища заради Рака).Луната управлява следните части от тялото, както следва: лявото око, стомаха, гърдите, дишането, далака, скритите места, костния мозък (в резултат предизвиква воднянка / влажни синдроми). От материалите тя управлява среброто и стъклото. Тя е от нощната секта, зелена на цвят и солена на вкус.

Сатурн прави родените под него дребнави, злонамерени, изхабени от грижи, с ниска самооценка, самотни, измамни, потайни в своята хитрост, строги, отчаяни, лицемерни, коварен, облечени в черно(черногледи), нахални, тъжно изглеждащи, нещастни, люшкани и прегърбени от живота, присъща им е тежката работа(докери). Сатурн също причинява унижения, смирение, мудност, безработица, препятствия в бизнеса, непрекъснати съдебни дела, подкопаване на бизнеса, тайни, затвор, вериги, мъки, обвинения, сълзи, страдания, залавяне, изоставяне на деца. Сатурн прави крепостни и земеделски производители заради управлението му над земята и кара мъжете да бъдат наематели на имоти, хора налагащи данъци на земеделци и насилници в действие. Той поставя в ръцете на някои високи чинове и отличени позиции, надзор, управление на чуждото имущество и бащинството на чуждите деца.

От материалите, той управлява оловото, дървото и камъка. От крайниците на тялото той управлява краката, коленете, сухожилията, лимфата, храчките, пикочния мехур, бъбреците и вътрешните, скрити органи. Сатурн е показателен за наранявания, произтичащи от студ и влага, като водянка, невралгия, подагра, кашлица, дизентерия, херния, спазми. Той е показател за тези синдроми: притежание, хомосексуалност и поквара. Сатурн създава ергени и вдовици, страдания и бездетство. Той причинява насилствена смърт от вода, удушаване, затвор или дизентерия. Освен това причинява падане върху лицето. Това е звездата на Немезис; Сатурн е дневна планета, затова е в дневната секта. Цвета, като на рициновото масло, със стипчив вкус.

Юпитер отговаря за раждането,възникването, желанията, любовта, политически връзки, запознанствата, приятелствата с велики мъже, просперитета, заплатите, велики дарове, изобилието от посеви, правосъдие, офиси, висок ранг, власт над храмове, съдилища, попечителства, наследство ,братство, дружба, благотворителност, притежание на благини, освобождаване от неприятности, свобода, депозити във фондове, парите, настойничеството. От външните части на тялото управлява бедрата и стъпалата. (Следователно в игрите Юпитер управлява надбягването.) От вътрешните части той управлява спермата, матката, черния дроб, частите от дясната страна. От материалите тойуправлява калая. На цвят той е сиво-бял и е сладък на вкус. Тoй е от дневната секта.

Марс обозначава сила, войни, грабежи, писъци, насилие, бич, загуба на имущество, прогонване, изгнание, отчуждение от родителите, / 3P / залавяне, смъртта на съпругите, / 3К / аборти, любовни отношения, бракове, загуба на стоки, лъжи, напразни надежди, въоръжени грабежи, бандити, кражби, кавги сред приятели, гняв,борба, словесна злоупотреба, омраза, съдебни дела. Марс причинява също и насилствени убийства, порязвания, кръвопролития, чести трескави състояния, язви, циреи, изгаряния, вериги, мъчения, мъжественост, фалшиви клетви, скитащи хора, създава труднoсти за посолствата, отговаря за действия свързани с огън или желязо, занаятчийски работи, зидария.

В допълнение Марс създава командвания, кампании и лидерство, пехотинци, губернатори, лов, дивеч, падания от височини или нападения от животни, слабо зрение, сърдечни удари. От частите на тялото, Марс управлява главата, седалището, гениталите. От вътрешните части той управлява кръвта, сперматозоидите, жлъчката, елиминирането на екскрементите, задните части.

Той контролира твърдостта и рязкостта.

От материалите той контролира желязото, направата на облеклото (заради Овен), както и виното и боба. Той е от нощната секта, тоест е нощна планета, червен на цвят и кисел на вкус.

Венера е желание и любов. Тя показва майката и природата. Тя прави свещеничествата, училищни надзорорници, високопоставени личности с право да носят златен пръстен или корона, отговаря за веселието, приятелството, дружбата, придобиването на имот, закупуване на украшения, споразумения при благоприятни условия, бракове, чисти сделки, вкус за музика, фин глас, красота, рисуване, смесване на цветове в бродерията и боядисването, направата на мехлеми.<Венера прави> изобретатели и майстори в тези занаяти, както и в занаятчийството или търговията, на хора, които работят с изумруди, скъпоценни камъни и слонова кост.

В своите терми и градуси Венера прави хората да бъдат изкусни ювелири, златари, бръснари, и хора, които обичат чистота и играчките. Тя отговаря за теглилките и мерките, стандартите за тегло и мерки, пазарите, фабриките, даване и получаване на подаръци, смехът, доброто настроение, украшенията, лова на влажни места. Венера дава ползи от високопоставени жени или от собствените си и носи много висок ранг, когато участва в такива дела. От частите на тялото, тя управлява врата, лицето, устните, обонянието, предните части от краката до главата, половите органи; управлява белите дробове. Тя е получаване на подкрепа от другите и на удоволствие. От материалите управлява скъпоценни камъни и причудливите бижута. От плодовете управлява маслината. Тя е от нощната секта, бяла на цвят, много мазна на вкус.

Меркурий отговаря за образованието, писмеността, спорът, разсъжденията, братството, тълкуването, посолствата, числата, сметките, геометрията, пазарите, младежите, игрите, кражбите, сдруженията, комуникацията, услугите, печалба, открития, покорството(подчинението), спорт, борба(като спорт), художествено рецитиране, сертификатите , съблюдаване, претегляне и измерване, тестване на монети, слух, гъвкавост. Той е дарител на мисълта и интелигентността, господар на братята и на по-малките деца и създател на всичко в търговията и боравенето с парични средства. Чрез своята собствена природа той прави хората строители на храмове, моделиери, скулптори, лекари, секретари, правни съветници, оратори, философи, архитекти, музиканти, пророци, гадатели,тълкователи на сънища,предсказатели,оратори, плетачи,тъкачи,физици(хора, наблюдаващи и систематизиращи разлчни явления), стратези и командващите във война; също тези които предприемат всякаква необичайна, систематична работа със смятане или с разсъждения. Меркурий прави щангисти и мимове, онези, които изкарват прехраната си с прояви на умения, измама, хазарт или сръчна ръка. Той също така управлява онези умели преводачи на небесата (астролози), но също и тези, които с помощта на удоволствие или печеливш чар, си докарват слава със своето изключително майсторство – и всичко това в името на печалбата.

Ефектите на тази звезда се проявяват в много посоки, в зависимост от положението и в хороскопа и взаимодействията и с другите планетите дават доста разнообразни резултати: знание за някои, търговия за други, обслужване на трети лица или преподаване за други, земеделие, или храмова служба, обществена заетост за други. Меркурий предоставя авторитет, наемане, трудова заетост, постепенни резултати, показва обществени услуги, придобиване на лични придружители или правото да се носят храмови одежди, облечени в съответният лукс, подходящ за богове или владетели.

Що се отнася до крайния резултат – Меркурий ще направи всичко капризно и доста несигурно. Още повече, това кара онези, които имат тази звезда в малефични знаци или градуси, да станат още по-лоши. От частите на тялото Меркурий управлява ръцете, раменете, пръстите, ставите, корема, слуха, артериите, червата, езика.

От материалите, управлява меда и всички монети, използвани за закупуване и продажба. Той има син цвят и остър вкус.

Добрите звезди, които са благоприятно разположени, водят до правилното им въздействие според собствената си природа и естеството на своя знак, като аспектите и съвпадите на всяка звезда се смесват. Ако обаче са неблагоприятно разположени, те са показателни за обръщане на нещата. По същия начин дори злите планети, когато действат на подходящи места в собствената си секта (в собстения си дом и знак), са благодетелни и показателни за най-големите позиции и успехи; когато те са неефикасни, те водят до бедствия и обвинения. Всяка звезда е владетел на собствения си “елемент” във Вселената, позовавайки се на звездна симпатия, антипатия или взаимно влияние с останалите.

Техните аспекти се смесват според техните приходящи или разходящи аспекти, превъзходните им аспекти (положителните) или блокиращи (негативни), тяхното присъствие, разпръскването на техните лъчи или подхода (влиянието) на техните господари. Луната става владетел на далновидността, Слънцето владетел на светлината. Сатурн става владетел на невежеството и необходимостта. Юпитер владетел на ранга, короните и усърдието. Марс става владетел на действието и усилията. Венера става владетел на любовта, желанието и красотата. Меркурий става владетел на закона, приятелството и доверието. Тези звезди имат свои собствени ефекти… …

Сега, когато тези въпроси са уредени, трябва да се спомене характерът на дванадесетте знака. Природата на дванадесетте зодиакални знаци.

Овен е дом на Марс, мъжки знак, тропически, сухоземен, кардинален (господстващ), огнен, свободолюбив, издига се възходящо когато изгрява, благороден, променлив, полу-гласовит, общителен, открит, с малко потомство, служещ. Овен е МЦ на вселената,за това носи високи позиции.Той е двутонен, т.к. Слънцето и Луната образуват бял лишей (?) (може би се има предвид кожно заболяване) Той също е непредвидим и еклиптичен (Овен е кардинален знак и лежи на пътя на Слънцето по еклиптиката, той е един от четирите зодиакални знака, чрез които Слънцето бележи началото на на нов сезон стъпвайки на първи градус от тях). В зависимост от връзката му с управителя на дома, хората, родени под този знак, ще бъдат блестящи, отличаващи се, авторитарни, справедливи, непонасящи престъпността, свободолюбиви, ръководни, смели в мисълта, самохвални, великодушни, неспокойни, нестабилни, надменни, надути, плашещи, / 6K / бързо променящи се, богати. Когато управителите на дома са благоприятно разположени имат благотворителни аспекти, се раждат царе и могъщи мъже, които имат думата за живота и за смъртта над другите.

Овен по природа (климатичната му изява) е воднист, с гръмотевици и градушки (има се предвид, че когато Слънцето преминава през този знак, носи дъжд, градушки и гръмотевични бури). От своя първи градус до равноденствието (по времето на Валенс равноденствената точка е било в 28 градус на Риби) той е бурен, пълна с градушки, ветровит, разрушителен. Средните градуси до 15 ° са меки и плодородни; следващите градуси са горещи и причиняват чума на животните.

Този знак има 19 ярки звезди. На колана са 14 ярки, 27 мъждиви, 28 средно ярки и 48 бледи. Съзвездията, които изгряват едновременно с Овен, са (на север) първата част на Персей, задната и лява част на Аурига, а на юг – перката и опашката на Кит. <Когато се издига Овен, на север изгряват краката на Воловар (б.пр. там е ярката звезда Арктур) и на юг, задните части на съзвездие Лупус (б.пр. вълкът, който частично ляга на Млечният път)

Следните райони принадлежат на Овен: на предните части-Вавилон, към главата- Елимайс; от дясната страна- Персия; вляво- Палестина и съседните райони ; до извивката на главата му- Вавилония; до гърдите му- Армения ; под раменете му- Тракия : до корема на Овен -Кападокия, Суза, Червено море и Мъртво море; до задните му части -Египет и Индийския океан.

(Б.пр. Суза-югозападен древен град, един от главните в Елам и по-късно столица на една от Персийските династии;

Елимайс-независима област от 2 в. пр. Хр. , до ранните години на 3 в. сл.Хр. , Елам , днешен Иран;

Вавилония-област в др. Месопотамия, град във Вавилон, чиито руини са намерени в дн. Ирак)

Телец е женски знак, нощен, непроменлив (постоянен), лежащ в пролетния тропик на Слънцето, пълен с кости, но с някои липсващи крайници(вероятно има предвид, че цялото му тяло е оформено, но не всички крака са видими), изгрява отзад напред, разположен право надолу( с главата надолу). Този знак лежи в по-голямата си част на невидимото небе. Спокоен знак. От своят първи градус до 6 ° се проектират Плеядите, тези градуси са безполезени, дори разрушителни, причинявават болести, гръмотевици, земетресения и светкавици. Следващите два градуса са огнени и димни(опушени). Дясната част е умерена и хладна (където изгрява съзвездие Колар). Левите части са безполезни и променливи, понякога охлаждащи, понякога затоплящи. Главата до 23 ° е в умерена атмосфера, но причинява болести и смърт за живите същества. Останалата част е разрушителна, безполезна и носеща болести.

Телец има 27 звезди. Съзвездията, които се издигат с него са: на север-задната част на

Колар и на юг задната част на Кита и първата част на реката Еридан. Венера, Луната, Серес, Веста, Марс и Меркурий. Съзвездията, които се издигат, когато Телецът се издига са: на север – Воловар, до колана; крака на Змиеносец до коленете му. На юг Орион се издига заедно с Телец, препасан с колан, протяга меча си в дясната си ръка и държи в лявата си ръка така наречения кадуцей.

Този знак е продуктивен, земен,селски, свързан със земеделието, свободолюбив, низходящ, полу-гласовит и тих, с малко потомство, благородeн, постоянeн, енергичен, показателен за имоти и придобивки. Еклиптиката лежи на север, нараствайки в съответствие с най-високата точка на Телец. Хората, родени под този знак са благородни, енергични, усилени, добри в поддържане на нещата, обичащи удоволствието и музиката, щедри. Някои от тях са работници, разпространители, плантатори. Ако бенефиците се насочат към това място или ако управителят на дома е благоприятно разположен, родените стават свещеници и училищни началници , както и тези, които се считат за достойни за корони, за кралски цветове за почести, за паметници и статуи; (има се предвид, хора, които остават в историята )също ръководители на храмове, изтъкнати и блестящи личности. Следните райони са подвластни на Телец: до главата му- Медиа и прилежащите райони; до гърдите му – Вавилон; от дясната страна към Коларя-Скития; към Плеядите-Кипър; в отляво- Арабия и околните райони; до раменете – Персия и Кавказките планини; към неговата пресечена част – Сарматия; до слабините– Африка; към торса му-Елимайс, до неговите рога- Картаген; до средната му част– Армения, Индия, Германия.

(Б.пр. Медия– дн. северозападен Иран;

Скития– район от центр. Евразия, вкл. югоизточна Украина, южна Русия, Руска Волга, степта м/у Черно море и ез. Байкал, Казахската степ, Източна Полша, Украина и югозападна Русия, Кавказ, Таджикистан и Узбекистан, Афганистан и източен Иран, югозападен Пакистан, долната част на Дунав на запад от Черно море (с части в България и Румъния)

Сарматия-близо до Скития, оригинално съществувала в центр. Част на Евразия, дн. центр. Украина, Южен Урал, малка част от североизточните Балкани, южна Русия и около Молдова )

Близнаци са мъжки знак, двутелесен (двамата близнака), изразитетелен, дом на Меркурий, изгрява полегнал, небесен, изнежен, свободен, стерилен, открит. Под него се раждат учени, работещите в областта на образованието и писмеността, поети, любители на музиката, декламатори, настойници, тези, които заслужават доверие; също и преводачи, търговци, съдии на доброто и злото, разумни хора, любители на изкуството и търсещи мистични знания. Като цяло, независимо кой е управителя на дома в който попада, обикновено произвежда според собствената си природа, независимо дали е добро или лошо, по-голямо или по-малко, това произвежда във всеки от знаците, според оперативната или недействаща конфигурация на управителя. (Споменавам това, за да не изглежда да пишем постоянно едно и също.)

Този знак е спокоен, първите му 3 ° са безполезни и разрушителни; от 3 ° до 7 ° се поливат добре; с добро време (климат)са от 7 ° до 15 °. Южните части са добре напоени. Последните градуси са смесени(проявяват се с комбиниран климат). В Близнаци има 21 звезди. Той лежи на западния вятър. Според Sphaerica*, (Sphaerica-трактат от три книги на Менелай Александрийски) / 8P / опашката на Кит лежи докосвайки Близнаци в една от южните му точки; също в южната му точка, на линията право на юг е Сатир ( в опозиция на Близнаци е Стрелец, който е асоцииран с Кротус(- син на Пан-Козирог),който е двукрак и с опашка на Сатир)<= Орион>, който докосва Близнаци с тоягата си ,се издига над северната част на Сатира, където е копието.(?) Лира лежи на юг; лежи на линията право на юг, по средата между север и юг. Под краката на Близнаците по линията на югъв видимото ни полукълбо) се намира така нареченият Canis (Канис , Canis Minor и Canis Major-Голямо и Малко куче)пред десния му крак; Canis е прерязан от линия, минаваща от южния полюс през главата на Близнаци право към северния полюс. Близнаци се издига с останалата част на Еридан и Орион на юг. Боговете Аполон, Херкулес, Вулкан, Юно, Сатурн са свързани с него. На север изгряват Воловар, Змиеносец (с изключение на главата) и половината от комплекта Корона (Corona Borealis, Corona Australis), когато се издигат Близнаци. Следните зони са подчинени на Близнаци: към предната част Индия и прилежащите райони и Селтика (Келтика); към гърдите, Киликия, Галатия, Тракия и Бeотия; до средата Египет, Либия, Рим, Арабия, Сирия.

(Б. пр. Селтика, КелтикаИзточна Франция, Швейцария, Австрия, югозападна Германия, Чехия, Словакия и Унгария, Великобритания и Галия, както и с Испания, Италия и Галатия

Киликия е ранна римска провинция, разположена на днешния южен (средиземноморски) бряг на Турция.

Галатия ( „Галия“) е била древна зона във високопланинските райони на централна Анатолия, приблизително съответстваща на провинциите Анкара, Чорум и Йозгат в съвременна Турция.

Беотия, понякога алтернативно латинизирана като Boiotia, или Beotia (Виотия, бивша Кадмейс), е еднo от регионалните звена на Гърция. )

Рак е спокоен. Частите са както следва: под двете първи звезди на югоизток той е безполезен, разрушителен, задушаващ, причиняващ земетресения (има се предвид, че когато се случи там например да премине слънчево затъмнение, предизвиква силни земетресения) От тази точка до 10 ° прави въздуха влажен и горещ, има силни дъждове и постоянни гръмотевични бури. Десните части са безполезни и разрушителни. В северната част –Заекът (Lepus, Hare), предната част на Голямото куче (Canis Major), и Процион нарастват заедно с Рак. Рак има 4 звезди. Марс, Меркурий, Юпитер, Нептун, Венера. На север главата на Воловар се задава, докато Ракът се издига, както и Херкулес, Орел и половината от Короната. Тук е домът на Луната, женствеността, лятното Слънцестоене, Рак е Асцендент на хороскопа на Вселената, този знак е свързан с робството, наклонен надолу (главата сочи надолу, но се издига леко наклонен на една страна, а не перпендикулярно), мълчалив, воден, благороден, променлив, открит, популярен, плодовит, амфибия( земноводен). Родените под този знак, са амбициозни, популярни, постоянно променящи се, театрални, весели, лесно отчайващи се, обичащи удоволствията и празненствата. Имат нестабилен ум, казват едно нещо, но всъщност мислят друго и не се придържат към една дейност или две (пилеят енергия в няколко), те стават скитници и пътешественици.

Следните зони принадлежат на Рака: отпред- Бактрия; в ляво Закинтос и Акарнания; отзад-Етиопия и Шина; под главата са Кримският залив и племената около него, Червено море, Каспийско море, Хелеспонт, Либийско море, Великобритания и Туле; Под краката са Армения, Кападокия, Родос, Кос; Под върха на Рака (т.е. в устата) се намират Троглодития, Лидия, Йония и Хелеспонт.

(Б.пр. Бактрия– или Бактриана, e исторически ирански регион в Централна Азия. Самата Бактрия се е намирала на север от планинския масив Хиндукуш и на юг от река Амударья , обхващаща плоския регион, който обгръща съвременния Афганистан, Таджикистан, Пакистан и Узбекистан.

Закинтосгръцки остров в Йонийско море;

Акарнаниярегион на западна централна Гърция, който лежи по протежение на Йонийско море, западно от Етолия, с река Ахелус за граница, и северно от залива на Калидон, който е входът към Коринтския залив;

Шина (Schina)- вероятно става въпрос за Китай (China) ?

Хелеспонт-Дарданелите, известни още от класическата античност като Хелеспонт, са тесен, естествен проток и международно значим воден път в северозападна Турция, който представлява част от континенталната граница между Европа и Азия и отделя Азия от Европа

Туле – е най-отдалеченото северно място, споменато в древногръцката и римската литература и картография. Съвременните интерпретации включват Оркни, Шетланд, остров Сааремаа в Естония и норвежкия остров Смола.

Лидия-древен регион през желязната епоха на западна Мала Азия, разположена най-общо на изток от древна Йония в съвременните западни турски провинции Ушак, Маниса и вътрешния Измир

Йония е бил древен регион в централната част на западния бряг на Анадола в днешна Турция, най-близкият до Измир регион, който исторически е бил Смирна)

Лъв е мъжки знак, дом на Слънцето, свободен, огнен, умерен, интелектуален, царствен, стабилен, благороден, изгрява насочен нагоре, променлив, солиден, управляващ, граждански, властен, непримирим. Хората, родени под този знак, са отличени, благородни, непоколебими, справедливи, ненавистни към злото, независими, мразещи ласкателството, благодетелни, изпълнени с възвишени мисли. Ако управителят на дома е под ъгъл или в аспект с добротворците, тогава се раждат блестящи, славни личности, деспоти и крале.

Лъвът е горещ: ярката звезда в гърдите му Регулус е огнена и задушаваща. Частите са както следва: до 20 ° Лъвът е горещ, причинява болести на животните в зоните и местата принадлежащи към тези градуси.(има се предвид, че когато някоя по –зла планета мине по тези места, причинява болести на животните) Дясната страна е подвижна, огнена; южната част е мокра; долните части са разрушителни за всичко; средните части и левите са умерени.

Лъва има … звезди. Според Sphaerica*, на север се издига лявата ръката на Воловар заедно с Лъва; на юг – носът на съзвездие Арго*, останалата част от Кучето и Хидра, чиято опашка се простира до щипките на Скорпион <=Везни> , a главата и към щипките на Рак до Кратер (съзвездие с формата на античен съд). Над Лъва лежи Малката мечка, а на линията с нея се намира главата на Дракон, която Змиеносец докосва. На север са Делфин, Лира, Zeugma* (възможно е това да е древно название на съзвездие, което ни е познато с друго име сега- Малката лисица или Стрелата се намират там), Лебед (с изключение на ярката звезда в опашката му -Денеб) и главата на Пегас.

Следните зони са подвластни на Лъв: на главата е Галия и прилежащите райони; към предните части, Битиния; от дясната страна, Македония и съседните райони; отляво, Пропонтус; към нозете- Галатия; към корема- Галия; до рамената- Тракия; към хълбоците- Финикия, Адриатика и Либия; до средата му – Фригия и Сирия; до опашката- Песинус.

(Sphaerica– трактат от три книги на Менелай Александрийски)

Арго Навис -кораба на аргонавтите- е съзвездие , което през 1752 е разделено на три по-малки съзвездия

Битиния– или още Витиния е бил древен регион, царство и римска провинция в северозападната част на Мала Азия, съседни на Пропонтис, Тракийския Босфор и Евксиново море

Пропонтис– Мраморно море и в контекста на класическата античност като Пропонтис е вътрешното море, изцяло в границите на Турция, което свързва Черно море с Егейско море, следователно разделя на азиатска и европейска част Турция.

Финикия– древна семитско-говоряща средиземноморска цивилизация, която води началото си от Левант, по-специално Ливан, на запад от плодородния полумесец. Учените обикновено са съгласни, че тя е била съсредоточена върху крайбрежните райони на съвременния Ливан и е включвала части от онова, което сега е Северен Израел и Южна Сирия, стигащо до север като Арвад, но има някакъв спор за това колко далеч е на юг, най-далеч район Ашкелон. [4] По-късно колониите му достигат Западното Средиземноморие, като Кадис в Испания и най-вече Картаген в Северна Африка и дори Атлантическия океан. Цивилизацията се разпространила в Средиземноморието между 1500 г. пр.н.е. и 300 г. пр.н.е.

Фригия– В класическата античност Фригия била царство в западната централна част на Анадола, в сегашната азиатска Турция, съсредоточена върху река Сангариос.

Песин е бил древен град и архиепископство в Мала Азия, географски район, грубо обхващащ съвременна Анатолия (азиатска Турция) в горното течение на река Сангариос (река Сакария), оставайки католически)

Дева е домът на Меркурий, женски знак ,крилат, антропоморфен (от старогръцки: антропос- човек , морфос-форма ) разкошен, елегантен, изправен като фигурата на Правосъдието, двутелесен, безплоден, свободолюбив, без потомство, изгрява наклонен надолу, земен знак, обикновен, полу-гласен или мълчалив, загрижен за тялото си, непълен (незавършен или с дефекти), променлив, усърден, трудолюбив, с двойнствена природа. Родените под този знак, са благородни, скромни, религиозни, обременени с грижи, водещи доста разнообразен живот, администратори на чужди стоки, хора на които може да се разчита, доверени, добри настойници, секретари, счетоводители, актьори, практикуващи нестандартни и любопитни изкуства и търсачи на мистични знания; прахосници в ранните си години, но просперират по-късно в живота … *1

*1 <По-късна добавка от MS Laurentianus 86.18> Като цяло Дева е просмукана от влага и бурна. На части е както следва: първият и декан е горещ и разрушителен, вторият умерен, третият дъждовен. Северните и части са ветровити, южните умерени. Следните региони са подвластни на Дева: Месопотамия, Вавилония, Гърция, Ахея, Крит, Цикладите, Пелопонес, Аркадия, Киринея, Дорис, Сицилия, Персида. От частите на тялото тя управлява корема и всички вътрешни и скрити части.

Везни е домът на Венера, мъжки знак,равноденстващ, антропоморфен, възходящо изгряване, въздушен знак, женствен (придава женски качества), гласовит, благороден, променлив, намалява собствеността, Везни е на Имум цели в хороскопа на Вселената, обществен, еклиптичен (кардинален знак и лежи на пътя на Слънцето по еклиптиката, той е един от четирите зодиакални знака, чрез които Слънцето бележи началото на на нов сезон стъпвайки на първи градус от тях), контролира и съблюдава посевите, отговаря за лозята и маслиновите гори, ароматите, фермите, мерките и занаятите, майсторството в занаятите. Родените под този знак, са благородни и справедливи, но злонамерени и алчни за благата на другите, средно имотни, загубват първоначалните си притежания и попадат в превратности на живота, живеят чрез възходи и падения на съдбата, отговарят за мерките и теглилките(защото е везна), постове и доставката на зърно. *2

*2 <По-късна добавка от MS Laurentianus 86.18> Както бе споменато, като цяло Везните са тропични и променливи. Отчасти знака е както следва: първият и вторият му декани са умерени, третият – дъждовен. Северните му части са ветровити, южните влажни / сухи….(липсва текст) и носещи заболявания. Следните региони са подвластни на него: Бактрия, Китай, Каспийската област, Тебай, Оазисът, Троглодития, Италия, Либия, Арабия, Египет, Етиопия, Картаген, Смирна, Планините на Телец, Киликия, Синопе…..(липсва текст). От частите на тялото той управлява бедрата и седалището, слабините и червата, задните части и кръста.

Скорпион е домът на Марс, женски знак, неподвижен, дъждовен, плодвит, разрушителен, изгрява наклонен надолу, мълчалив, угоднически, служещ, непроменлив, причина за зловония, унищожител на имущество, еклиптичен. Мъжете, родени под този знак, са измамници,подлеци, крадци, убийци, предатели, унищожители на имущество, непоправими, престъпници, лъжесвидетели, алчни за имуществото на другите, съучастници в убийство, отравяния и други престъпления, насилници в собственото си семейство … *3

*3 <По-късна добавка от MS Laurentianus 86.18> Като цяло Скорпионът е бурен и огнен. Частите му са както следва: първият му декан е облачен, вторият умерен, третият показателен за земетресения. Северните му части са горящи и горещи, южните сухи / влажни ….. (липсва текст). Следните региони са предмет на него: Метагонитис, Мавретания, Гаетулия, Сирия, Комангена, Кападокия, Италия, Картаген, Либия, Амон, Сицилия, Испания, Рим. От частите на тялото той управлява неприличните части и задницата, слабините и седалището. Поради ужилването му, той предизвиква слепота, влошаване на зрението, нападения с камъни, удушаване, разкъсвания и прищипани хернии, срамни пороци и безразборност, фистули, ракови заболявания и кръвоизливи.

Стрелец е домът на Юпитер, мъжки знак, огнен, изгрява възходящо, гласовит, влажен, поради съзвездието Кораб (Argo Navis), той е благороден, летящ (крилат), променлив, двутелесен, с двойнствена природа, загадъчен, с малко потомство, полу-завършен, царствен. Мъжете, родени под този знак, са благородни, справедливи, съдии, щедри, обичат братята си и приятелите си. Те губят голяма част от първоначалните си притежания, но ги печелят обратно. Те са по-добри от своите врагове, търсят благородна репутация, те са благодетели, изявени и действат мистериозно. *4

*4 <По-късна добавка от MS Laurentianus 86.18> Като цяло е ветровит. Според частите си е както следва: първият му декан е доста мокър, вторият умерен, третият огнен. Северните му части са ветровити, южните влажни и променливи. Следните региони са подвластни на него: Етрурия, Галия, Испания, Арабия Феликс (латинско название на южна Арабия), Киликия, Крит, Сицилия, Галия, Италия, Испания, Кипър, Червено море, Касперия и народите по Ефрат, Месопотамия, Картаген, Либийско море , Адриатическо море, Атлантика, Трибали, Бактрия, Египет и близките места. То е мъжки знак и есеннен. От частите на тялото той управлява бедрата и слабините. Поради своята позиция, той често причинява раждания с допълнителни крайници, плешивост, епилепсия, проблеми с очите или слепота. Винаги причинява опасност от животни, загуба на крайници или опасности от диви зверове.

Козирог е домът на Сатурн, женски, тропически, земен, разрушителен, безплоден, изгрява наклонен надолу, смразяващ (охлаждащ), мълчалив, служещ, причина за неприятности, дебнещ, брутален, тайнствен, с двойна природа, влажен,

полузавършен(самото съзвездие не е добре очертано), бездетен, гърбав, куц, Козирог е Десцендента на хороскопа на Вселената, показателен за нещастие и мъка (тежък труд), създава скулптори и фермери. Родени под този знак, са лоши и изкривени. Те претендират за доброта и искреност. Те са измъчени, обременени с грижи, безсъние, обичат шегите, склонни да правят злополучни грешки, заговорници, непостоянни, престъпни, лъжливи, винаги критични, позорни. Козирогът е умерен и от двете страни. Според частите му, както следва: първите части са разрушителни, вторите- влажни (заради рибята опашка), бурни, променливи; средните части са огнени; последните са разрушителни. Той има … звезди. Позовавайки се на Sphaerica ( трактат от три книги на Менелай Александрийски), Касиопея и дясната част на Пегас се издигат с него на север. На юг задната част на Кентавър и краката на Хидра (до Кратер) се издигат с Козирог. Това са боговете: Венера, Луна, Церера, Меркурий. На север няма нищо. Следните зони са обект на Козирог, всички на запад и юг: към хълбоците-Егейско море, жителите на крайбрежието и Коринт; до кръста му- Сицион*; гърба му – Средиземно море; до опашката му– Испания; към главата му-Тиренско море; до корема му – среден Египет, Сирия, и Кария (Кария e регион на западна Анатолия, Турция).

* Сицион или Сикион е бил древногръцки град- държава, разположена в северния Пелопонес между Коринт и Ахея на територията на днешната Коринтия. Древна монархия по време на Троянската война

Водолей е небесният мъжки знак, неподвижен, антропоморфен (от старогръцки: антропос- човек , морфос-форма ), донякъде влажен, единичен. Той е мълчалив, доста студен, свободен, възходящо изгряващ, придаващ женски черти, непроменлив, с малко потомство; причина за неприятности, произтичащи от спорта, носене на тежести или работата с твърди материали; занаятчийски, общественик. Родените под този знак са злонамерени, ненавистни към собствените си семейства, непоправими, самоволни, измамни, хитри, прикриващи всичко, мизантропи (човеконенавистен), безбожни, обвинители, предатели на репутацията и истината, завистливи, дребни, от време на време щедри (заради самият знак от който извира вода), неудържими. Като цяло този знак е влажен. Частите са както следва: първите части са влажни, горните части са огнени, долните са безполезни и безрезултатни. Той има … звезди. Според Sphaerica, дясната част на Андромеда се издига на север с Водолей, както и останалата част от Пегас; на юг, южната от двете риби, с изключение на главата. Юнона, Херкулес, Вулкан, Сатурн. / На север нищо не се задава.

На юг останалата част от Кентавър и Хидра (до Гарван) се издигат, заедно Водолея. Този знак лежи върху западния вятър. Освен това, той гледа към зоната на Египет и околните градове, т.е. от южните части на Египет до Пселчос, Додекачоинос и Сикаминос; от западната му част до оазиса на Амон и околните градове; от източната му част до Червено море, което докосва Египет; и от северните му части до Себенитос и Херакълтичното устие на Нил.

Според Sphaerica, Еридан и Голямата риба се намират до Водолея на юг, докосвайки опашката на Козирога. На север, около северния полюс, е т.нар Лебед, над който е Стрелата, където Мечката (наречена Cynosura -Mалката мечка- Ursa Minor) гледа на север. Следните зони са обект на Водолей: към предните части- Сирия; до средата- Ефрат и Тигър, Египет, Либия, взаимосвързаните египетски реки и река Инд. Под средата на водната кана на Водолей са Танаис (древногръцки град в делтата на река Дон) и останалите реки, които текат от Хиперборея* на север и запад.

*ХипербореяВ гръцката митология хиперборейците са били раса от гиганти, които са живели „отвъд Северния вятър”. Гърците смятали, че Борея, богът на Северния вятър (един от Анемоите, или “Ветровете”), е живял в Тракия и затова Хиперборея показва, че това е регион отвъд Тракия

Риби е небесният женски знак, влажен, много мокър, двутелесен (от две риби се състои съзвездието), с много потомство, мъх, люспи, жилест, изгърбен, прокажен, двуформен, мълчалив (безгласен), подвижен, с груба кожа, в конфликт със себе си (защото едната Риба е северна, а другата е южна). Той е влажен, наклонен надолу, служещ, променлив, с много потомство, двутелесен, общителен / похотлив, с липса на някои крайници, причина за скитания, променлив. Родените под този знак са нестабилни, ненадеждни, променят се от лошо състояние към добро, сексапилни, крадливи, безсрамни, плодовити, популярни.

Като цяло, Рибите са хладни и ветровити. Техните части са както следва: първите части са умерени, средните влажни, последните са разрушителни и безполезни. Има … звезди. На север се издига останалата част от Андромеда заедно с Риби, както и останалата част от Персей- частите вдясно- и Триъгълника в Овен (малко съзвездие с форма на триъгълник, над Овен и до Персей). На юг се издига главата на южната риба. Нептун, Марс, Меркурий, Венера, Юпитер. На юг Жертвеник и останалата част на Хидра се издигат с Риби; на север нищо не се издига с тях.

Риби лежи по посока на северният вятър. Знака управлява Червено море, както и има не малко острови под свой контрол , под негов контрол се намира Индия и т.нар. Индийски океан. В източните си части Рибите докосват Партия*, земята на Индия и Източния океан; в неговите северни части-Скития. В западните му части измиват с вълните си Myosormos, Orthosormos (?)и околните градове. (вероятно морета, които сега се наричат по друг начин)

*Партия –древно царство, което се намира югоизточно от Каспийско море в днешен Иран. От около 250 пр.н.е. до около 230 г. Партианците управлявали империя, простираща се от Ефрат до Инд

Според Sphaerica, Орел разполовен от северния полюс, и част Стрела лежат на север от Риби, недалеч от северния полюс. Така нареченият Пегас е в Арктическият полюс. (Арктическият кръг, разположен в средата на Вселената, се разграничава от другите части на небето. В него е Голямата мечка (наречена Cynosura), простираща се от север към изток, а от юг е другата мечка, наричана Малка, която се издига в полунощ и която така нареченият Bearguard (Пазител на мечките) <Воловар>, контролира чрез юзди на двете мечки, той е невидим в зависимост от височината на двете мечки.

Следните райони са под ръководството на Риби: предната част – Ефрат и Тигър; към средата- Сирия и Червено море, Индия, средната част на Персия и съседните земи; до опашката е Арабско море, Червено море и река Бористен; до панделката на Северната риба е Тракия; до тази на Южната риба, Азия и Сардиния.

50- те терми

Първите 6 ° на Овен принадлежат на Юпитер: умерен, здрав, плодовит, благотворен.

Следващите 6 ° принадлежат на Венера: весела, умна, сияйна, уравновесена, чиста, красива.

Следващите попадат под двусмисленото влияние на Меркурий: променлив, умен, бездействуващ, ветровит, бурен, изпълнен с гръм и мълнии.

Следващите 5 ° принадлежат на Марс: пагубни, огнени, нестабилни, отличават се с необмисленост, характеризират зли и нечестиви хора.

Следващите 5 градуса принадлежат на Сатурн: студени, безплодни, злонамерени, ранени.

Първите 8 градуса на Телец принадлежат на Венера: плодовити, с много деца, влажни, с низходяща тенденция, осъждени, мразещи децата си.

Следващите 6 ° принадлежат на Меркурий: интелигентен, разумен, престъпен, с малко потомство, зловещ, фатален.

Следващите 8 ° принадлежат на Юпитер: великодушен, смел, късметлия, управляващ и благосклонен, умерен, любящ, скромен.

Четвъртата група терми са следващите 5 градуса, принадлежащи на Сатурн: стерилен, безплоден, евнух, скитник, критичен към другите, театрален, мрачен, мъчителен.

Последните 3 ° принадлежат на Марс: мъжествен, тираничен, огнен, суров, убийствен, грабиел на храмове и престъпник– не е непознат, по-скоро разрушителен и краткотраен

Първите 6 ° на Близнаци принадлежат на Меркурий: умерен, с хубаво време, интелигентен, гъвкав, подвижен, опитен, активен, поетичен, плодотворен.

Следващите 6 ° принадлежат на Юпитер: конкурентни, умерени, с хубаво време, плодовити, разкошни, благоприятни.

Третата група терми е 5 ° на Венера: цъфтяща, артистична, пристрастенa към пиеси и изкуство, поетиченa, борбена победителка в конкурси и състезания, популяренa, весела, плодовита.

Четвъртата група терми е от 7 градуса принадлежащи на Марс: много обременени, без братя, имащи малко деца, скитници, с добър доход, разрушителни, кървави, любознателни.

Последните 6 ° принадлежат на Сатурн: умерен, прокурист, притежаващ вещи, интелектуалец, с широко познание, отличаващ се, изявен с интелигентност, изтъкнат, организатор на големи неща, най-известен сред всички.

Първите 7 ° на Рака принадлежат на Марс, хвърлящ гръмотевици движещи се в различни посоки, непостоянен, противоречиви в желанията си, маниакални, плодовити, бедни, разрушителни и в крайна сметка, простодушни.

Следващите 6 ° принадлежат на Венера: плодовит, критична, влажна, променлива, квалифицирана, популярна, хаотична.

Следващите 6 ° принадлежат на Меркурий: прецизен, разбойник, лидер в обществените дела, данъчен събирач, с влияние в обществото, богат, правещ богатство.

Четвъртата група терми е 7 от градуса, принадлежащи на Юпитер: царствен, величествен, славен, съдия, великодушен, умерен, управляващ, изцяло благороден.

Последните 4 ° принадлежат на Сатурн. В тези терми всичко е водно, влажно, бедно на лична собственост и в крайна сметка хората са доста нуждаещи се.

Първият 6 градуса на Лъва принадлежат на Юпитер: опитен, мъжествен, властен и като цяло притежава лидерски качества, активен, изтукнат, без никакви лоши черти.

Следващите 5 ° принадлежат на Венера: много умерена, отстъпчива, талантлива, луксозна.

Третата група терми е 7 ° на Сатурн: с много опит, стрховит, научен, по природа умен, тесногръд, религиозен, с много деца, търсещ тайно знание, безплоден, без потомство.(малко е противоречиво описанието на тези терми, вероятно е или многодетен или бездетен)

Следващите 6 ° принадлежат на Меркурий: пристрастен към пиесите и изкуството, популярен, образователен, напътстващ, определящ, интелигентен. Тези терми са безплодни и характерни за дълголетниците.

Последните 6 ° принадлежат на Марс: много подли и чудовищни, разрушителни, ранени, летаргични, порицаващи, нещастни.

Първите 7 ° на Дева принадлежат на Меркурий: възвишен, пълномощен, декоратор, красив, организиращ велики дела, най-интелигентен, напълно благороден и знатен. Тези терми не са щастливи в любовта. Това нещастие като цяло е вярно за Дева, особено в тези терми и в термите на Венера. Тази градуси са причина за хора, отворени към критика; термите на Венера са оговорни за тези, които съгрешават постоянно. Попадат очевидно в кратки връзки.

Следващите 10 ° градуса принадлежат на Венера: те са порицаващи, нарушаващи брака и попадали в затруднение поради това, късметлии по театрални въпроси. Те са най-неестествени в своите страсти, особено когато Сатурн е в аспект; когато Меркурий е в аспект, прелюбодействат; когато Юпитер е в аспект, те извършват голям брой грехове, които са прости – но все пак има осъждане. Когато Слънцето е в аспект, те извършват скрити действия; когато Луната е в аспект, те се срещат с обрат и политическа опозиция. Ако тази терми са съзрени от злосторник, това води до проституция.

Третата група терми е 4 ° от градуса на Юпитер: селскостопански, правилен, спокоен, но не и невеж. Мъжете, родени под тези терми са попечители, плодотворни, почтени.

Четвъртите терми са 7 ° на Марс: мъжествени, сурови, демагози, публични, нощни разбойници, наемници, фалшификатори, самозвани. Тези градуси дават насилие, вериги, осакатяване, изтезания и лишаване от свобода.

Последните 2 ° градуса принадлежат на Сатурн: чудовищни, хладни, разрушителни, кратко живеещи, терми на заблудените хора.

Първите 6 градуса на Везни принадлежат на Сатурн: царствени, възвишени, ефективни, особено за раждане през деня, но <смутени> за нощни раждания. Тези грауси са също безплодни, влажни, разрушителни.

Следващите 5 ° принадлежат на Меркурий: делови, занаятчийски, търговски, терми на похватите за обмяна и численост, събиране; като цяло, справедлив и интелигентен.

Третата група терми от 8 градусa принадлежи на Юпитер: придобиване на богатство, но въпреки това тези терми са характерни за нещастни хора, които тъжно се презапасяват и трупат своето притежание, живеят без показност, като цяло с алчен начин на живот, без да оценяват красивото, критични, благословени с деца.

Четвъртата група терми от 7 ° принадлежи на Венера: обичат красотата, обичат занаятите, самите те са майстори, напр. скулптори, художници, гравьори. / 16P / Като цяло този термин е ритмичен, благочестив, лек и бавен, щастлив, постига напредък без усилия, превъзходно щастлив в брака и има късмет във всичко.

Останалите 4 ° градуса принадлежат на Марс: управляващ, водещ, късметлия във всички бойни дела, оптимистичен / одухотворен, стабилен, успешен, великодушен; няма обаче, много братя или е късметлия с тези, които има.

Първите 7 ° градуса на Скорпиона принадлежат на Марс: лесно се разстройващ се и тревожен, нестабилен, сприхав, откровено говорещ, арогантен, с малко деца, но много братя, неравномерен в късмета, лесно възпламеним, много съответстващ на раждания, които обещават кампании и пътувания в чужбина.

Следващите 4 °принадлежат на Венера: късмет в брака, благочестив, обичан от всички, обичащ децата, богат, избран за всеки пост, живеещ благосклонно.

Третата група терми от 8 °-а принадлежи на Меркурий: военен, състезателен, печелещ награди, горчив, свадлив, да не бъде презрян. Тези терми също са плодовити и плодородни. По принцип те вещаят зло, особено срещу тези, които се опитват да вършат зло или го правят.

Четвъртата група терми са от 5 градусa на Юпитер: талантлив, късметлийски, първосвещеник, прославен в злато и кралски цветове, заема високи постове, съответстващи на присъщото величие на родените. Тази терма е благоприятна и като цяло обича хората и боговете.

Последните 6 °-a принадлежат на Сатурн: наказателни, с малко деца или братя, мразещи собствените си роднини, отровители, женомразци, меланхолици, имащи тайни рани и болки, и като цяло много наказваща ги и проклинащa съдба. Те са мразени от боговете и от хората; те се противопоставят на висшестоящите и са презирани от своите нисшестоящите.

Първите 12 ° градуса на Стрелец принадлежат на Юпитер: активни хора. Тези терми са влажни, но умерени, успешни във всички занаяти и умения, плодовити, с много деца и братя, но все пак бедни.

Следващите 5 ° градуса принадлежат на Венера: умерени, изтъкнати, победоносни, печелещи награди, благочестиви, почитани както от масите, така и от владетелите, благословен с деца и братя, живеещи с много жени.

Третата група терми от 4 ° градуса принадлежи на Меркурий: словесен, фин, активен, произвеждащ вечни истини, философски и като цяло изтъкнат в науката и мъдростта; обичащ да учи, ако Меркурий вземе превес, но ако Марс надделее, обича оръжия и тактики.

Следващите 5 ° принадлежат на Сатурн: стерилни и пагубни, студени, вредни, характерни за простодущни, подли и напълно нещастни хора.

Следващите 4 ° принадлежат на Марс: горещи, необмислени, насилствени, безсрамни, разрушителни-само че, тези терми са неспокойна във всичко. Всички терми в Стрелец показват разнообразни възможности по всички въпроси.

Първите 7 градуса в Козирог принадлежат на Меркурий: театрални, комични, на сцената, лъжещи, развратни, прелъстители, алчни за чужди неща, без репутация, талантливи във всичко, благословени, богати, но не и от висок ранг.

Следващите 7 ° принадлежат на Юпитер: той носи превратностите на слава и безчестие, богатство и бедност, щедрост и публично осмиване. Тези терми са стерилна, имат момичета или увредени деца; от нисък ранг, вулгарни.

Следващите 8 ° градуса принадлежат на Венера: разточителни, развратни, низходящо наклонени, нехайни (неразумни), порицавани, края на живота им е изпълнен с подозрения и съмнения, не умират леко, нестабилни в брака.

Четвъртата терма е 4 градуса и принадлежи на Сатурн: тежък, труден, мрачен, чужд, нещастен с децата и братята си, кървав и разрушителен, студен, безмилостен/сдържан и надменен, злонамерен, бавен в действията си, но коварен и зъл.

Последните 4 ° градуса принадлежат на Марс: високомерни, проспериращи, диктаторски, целящи да управляват във всищко, бедни, разрушителни за собствените си роднини и братя, скитащи, обичащи самотата, свадливи до края.

Първите 7 ° градуса на Водолея принадлежат на Меркурий: богат, скъперник, с удоволствие трупа богатство според показаното от натала, интелигентен, запознат със закона, точно дефиниращ всичко, властен и заповеднически, дребнав, измъчен, обичащ образованието и всички дисциплини, контролиращ, надзирателен, човеколюбив.

Следващите 6 ° градуса принадлежат на Венера: умеят да обичат, благочестиви, богати без усилие, възползват се от внезапно и неочаквано щастие, преуспяващи, мореплаватели. Това са плодовити терми. За всички родени под тези терми е полезно да се обединяват със стари жени, слабовати или с евнусите и да се облагодетелстват от безплодните или възрастните.

Следващите 7 ° принадлежат на Юпитер: късметлии, дребнави, спотайват се вкъщи, небрежни от гледан точка на репутацията си, живеещи скромно, късмет от деца им, мизантропи (човеконенавистни).

Поредните 5 ° принадлежат на Марс: болни (особено във вътрешните органи), разтревожени от съдебни дела; тази терма е характерна за зли и порочни, трудни за възпитание и неспособни хора – с изключение на това, че тези те лесно се решават да извършват зли дела.

Останалите 5 градуса принадлежат на Сатурн: те са стерилни, влажни, зачевайки трудно; изтощени(тела), особено мозъчната обвивка и вътрешните органи, засегнати от воднянка и припадъци, бедни, с малко братя или деца, завистливи, нещастни в своя край.

Първите 12 градуса на Риби принадлежат на Венера: жизнерадостна, плодородна, наклонена низходяща, с вкус към лукса, живееща благосклонно, приветстваща приятелството, празнуваща, обичаща, постига напредък без усилие, скъпа на Боговете.

Следващите 4 градуса принадлежат на Юпитер: литературно образован, научен, превъзхождащ останалите и побеждаващ над всички поради думите си, с много братя, плодовит, с много деца, с твърде много сътрудници и братя.

Следващите 3 градуса принадлежат на Меркурий: плодовити, управляващи, тези от висок ранг, с много приятели, богати, обичат родителите си, благотворителни, благочестиви, умерени.

Следващите 9 ° градуса принадлежат на Марс: активни, военноморски войни, смели водачи, постигат на успех в мистичното познание, плячкосване, но възстановяване после, разнообразни, не умират от естествена смърт.

Последните 2 ° принадлежат на Сатурн: изтощен, влажен, подложен на пристъпи, напълно нещастен.

Дадохме инструкции какъв ефект дава всяка терма. <Добавяме, че> ако управителят на дома се намира в дадена терма, той ще произведе също така и същинският си ефект, независимо дали е добър или лош. Сега ще обясня Асцендента.

4. Намиране на Асцендента

След като сте определили точният градус на позицията на Слънцето в момента на раждане, отбележете в коя додекатемория попада. Знакът, правещ ляв тригон от тази позиция ще бъде Асцендент или еквивалентен знак (т.е. мъжки или женски) при условие че вземете предвид разликата между нощно и дневно раждане. Например ако Слънцето е във Водолей на 22 °, додекатеморията на тази точка е в Скорпион; знакът в тригон вляво е Риби. Ако раждането е било през деня, или Риби, или Телец или Рак трябва да бъде Асцендент. Ако раждането е през нощта, един от диаметрално противоположните знаци трябва да бъде асцендент. Дева ще бъде на Асцендента през първия час на нощта.

След като се определи точният градус на позицията на Слънцето, при дневно раждане добавете към това положение времето на изгряване на знака, в който е Слънцето. След това започнете да броите от позицията на Луната в момента на раждането, като давате на всеки знак по един градус. Асцендентът ще бъде в знака, където броенето спира, или (както е споменато по-горе) в еквивалентния знак. За нощни раждания добавете изгряващото време на знака на Луната и бройте от позицията на Слънцето при раждането. Използвайки отново предишния пример: Слънцето в Водолей 22 °, Луната в Скорпион, добавяме изгряващото време на Скорпион, 37 до 22 ° (позиция на Слънцето), за резултат от 59. Аз броя това от Слънцето и се спирам на Дева. Асцендентът е там.

Намерете броя дни от Thoth (месец август според египетския календар) до деня на раждането; умножете часа на раждане с 15 и добавете резултата към първото число. За дневни раждания бройте от Дева, като давате 30 на всеки знак. За нощни раждания, бройте от Риби.

Алтернативно, умножете часа на раждане с 15 и добавете градуса на Слънцето. Тогава за дневно раждане, бройте от Слънцето позовавайки се на изгряващото време на знака в климата (географското положение) на раждането. За нощни раждания се брои от точката противоположна на Слънцето позовавайки се на изгревното време.

По този начин ще бъде намерен тайнственият, непреодолим Асцендент. За дневни раждания точката на зачеване, ще бъде тригон или секстил към Слънцето и на Асцендента. За нощни раждания знаците в опозиция на тези места, ще бъдат точката на зачеване. В резултат на това, независимо от часа, който наблюдавате за дневно или нощно раждане ще откриете Асцендента.

За да откриете Асцендента точно до градуса, направете следното: умножете часа на раждане с движението на Луната. За дневните раждания броим от градуса на слънцето, за нощни раждания се брои от точката в опозиция към Слънцето. Градуса, в който броят спира ще се счита за Асцендент. Например: Адриан (Hadrian), година 4, Мехир 13 (Mechir 13) < 13-ти януари>, първият час на нощта. Слънцето е било във Водолей на 22 °, Луната е в Скорпион на 7 °, движението на Луната в 204-ти ден от епохата е било 13, 52 °. Консултирах се с приложената таблицата под 14 на първия ред и намерих по-долу в първата колона от часове, 16. Тогава преброих от градуса в опозиция на Слънцето, Лъв 22 °. Спрях в Дева 8 °. Ако в таблицата на изгревните времена се открият повече или по-малко градуси от горепосочената процедура може да се установи дали часът изисква добавен или изваден фактор.

За тези, родени през деня, добавете останалите градуси в слънцето (знака) към позицията в градуси на Луната и я разделете на 30. Остатъка ще бъде градуса на Асцендента. За родените през нощта, добавете оставащите градуси в знака на Луната към градуса от позицията на Слънцето. Ако полученото число е по-голямo от изчисления час/ време на раждане, сумата с която то надвишава 30, или числото на часа ще бъде Асцендент. Пребройте дните (включително вмъкнатите<високосни>дни) (тези дни са 5 ¼ за година, те са разликата между годината по отношение на дистрибуцията в хороскопа-360 и универсалната календарна година 365 1/4) от Епифи 25 (Epiphi 25) (25-ти юни) до деня на раждане и добавете 22 към това число. Пребройте резултата от 30-те, като започнете от Рак за дневни раждания, а от Козирог за нощни раждания. Асцендентът ще бъде там, където броят спира и така определеният градус ще бъде градуса на Асцендента.

Гномонът на Асцендента

Вземете градусовата позицията на Слънцето по отношение на неговото “Възходящо време(изгревното време до градуса на Слънцето в съответния знак) и го умножете по десет. Направете това за дневни раждания, за нощно раждане вземете точката в опозиция на Слънцето. След това умножете резултата по дадения час/време ( на раждане), независимо дали е за ден или нощ, независимо дали е даден в цели часове или включват дробна част. След това разделете на 360 и третирайте останалата част като “гномон на възходящия”. Например: клима 2, втори час на деня; Слънце в Рак 21 °, Луна в Овен 22 °. “Възходящото време” на позицията на слънчевия градус е 22;24. Умножете това по 10 за резултат от 224. Тази цифра умножена по две, след това се разделена на 360 °, дава 88. Това е гномонът на Асцендента. (Тук има допусната грешка, вероятно при превода на книгата на английски.22,24 умножено по 10 не прави 224. Изгревното време до слънчевият градус би трябвало да е 22,40. Умножавайки по 10 и после по 2, ще даде търсеният краен резултат от 448, но вместо да делим на 360 ще трябва да извадим от полученото число 360 за да достигнем до отговора даден от Валенс като краен резултат)

Друг пример: Слънцето в Козирог 19 °. Раждането беше в третия час на нощта. Движението на Луната беше 12 17/30 ° Влизам в колоната на таблицата под третия час, където намирам при движение 12 (41 ½), и при движение 13 (44 ½). Разликата между (44 ½) и (41 ½) е 3, а 17/30 ° умножено по 3 е равно на (1 7/10) °. Добавям тази цифра към (41 ½), защото движението на луната беше 12 17/30 ° Всички градуси общо са 43 1/5 Сега добавете към този рзултат позицията на слънчевия градус, 19 ° Общо е 62 1/5 ° Отчитам това от Рак, тъй като раждането е било през нощта, а Асцендентът е в Дева 2 ° 12 ‘. Според таблицата, Асцендентът е бил Дева 3 °.

За раждания при Новолуние ще е необходимо да се разгледа внимателно термите на Новолунието и владетеля на знака. Който от тях контролира градуса, който предхожда часа, то този градус ще бъде Асцендента. За ражданията при Пълнолуние ще е необходимо да се определи термата на Пълнолунието и владетелят на знака му. За дневни раждания е необходимо да се вземе градуса на Слънцето и останалите градуси на Луната и да се разделят на 30. Намерете остатъка от таблицата с изгревните времена и умножете цифрата въведена там в знака на Слънцето по градуса на знака. След това, като добавите градусовата позиция на Слънцето, разделете на 30. Всичко, което е останало, ще бъде слънчевият гномон. Ние отбелязваме внимателно тази цифра и я правим лунния гномон, както следва. Удвоете градуса на положението на Луната; раздели на 30; умножете остатъка по 12 и добавете / 21P / лунният градус. След това разделете на 30, а остатъкът ще бъде / 22K / лунният гномон.

За нощни раждания добавете останалите градуси на Луната към градуса на положението на Слънцето, разделете на 30 в таблицата на изгревните времена. Добавяме остатъка към знака на Слънцето и отбелязваме „ едночасовата величина“. Умножаваме градуса на положението на Слънцето. Добавяме слънчевият градус и разделяме на 30. Остатъка ще е слънчевият гномон. Ако слънчевият гномон е по-голям от лунният, тогава извадете от Асцендента. Ако лунният е по-голям слънчевият, добавете какъвто и да е излишъкът. Ако са равни, не добавяйте или изваждайте. По същия начин, ако остатъкът е 15 или по-малко, ще има добавяне или изваждане.

След като определим знака на Асцендента, ще намерим градуса по този начин: отбележете годината на квадрениума (период от 4 години), както е дадена по-долу. Добавете въведените там часове към времето/ часа <от раждането>. Изчислете градуса на положението на Луната <за новото време>. Ще смятаме Асцендента че има това положение.

Първа година

1 час

Втора година

6 часа

Трета година

12 часа

Четвърта година

6 часа

Годината на квадрениума е свързана с изгряването на звездата Сириус:

Първа година на квадрениума

Сириус изгрява с Рак в първия дневен час

Втора година

Изгрява с Везни в шестия дневен час

Трета година

Изгрява с Козирог в дванадесетия дневен час

Четвърта година

Изгрява с Телец в шестия нощен час

Изчислението по този начин, Асцендентът е полезно при правенето на хороскопи в по-късните години след раждането, часовете от таблицата с квадрениум се добавят (в зависимост от въпросната година), след това се преброява от часа на раждане. Поставете Асцендента в която и да е полусфера на небето- денем или нощем – броят завършва и тълкувате рождението по отношение на звездите, които заемат ъгъл в този момент.

Медиумцели

Медиум цели може лесно да бъде намерен по този начин: като се използват изгревните времена за съответната клима, се добавят времената за нарастване от Десцендента до точката в опозицията, след което се взема половината от сумата. Пребройте това в обратен ред от Десцендента. MЦ ще бъде там, където броят спира.

Например: Асцендентът е Козирог 15 ° във втората клима. Вземаме изгревните времената от ДЦ-Рак 15 °, до Козирог 15 °; Общата сума е 214. Половината на тях е 107. Като добавим към това 15 ° на Рака, аз броя от същата тази точка. Броят спира в Скорпион 2 °, което е MЦ. По същия начин и за останалите градус-позиции.

Ако искате да знаете продължителността на часовете на деня във всички случаи добавете изгряващите времена от градуса на Слънцето до точката в опозиция. Вземете 1/15 от това и ще знаете продължителността на часа.

Например: да приемем, че горепосоченият Дестендент-Рак 15 ° е позицията на Слънцето. Изгревните времена от там до точката в опозицията е общо 214; 1/15 от 214 се равнява на 14 [остатък 4] с оставащи 4/15 части от един час. Следователно денят в климата на Сирия със Слънце в Рак 15 °, ще бъде 14 4/15 часа. Ако искате да знаете продължителността на нощта, изчислете като сумирате изгряващите времена от точката в опозиция на Слънцето до слънчевият градус. По същия начин с останалите знаци.

Изгревни времена на знаците

Колко часа отнема на всеки знак, за да се издигне, може да се изчисли от изгревното време на всеки знак. Например: Овенът се издига за 20 <екваториални времена>; сега един час има 15 екваториални времена. Ако извадите 15 от 20, резултатът е 5, което е 1/3 от 15. Следователно Овенът ще се издигне за 1 1/3 час.

Можете да откриете колко време отнема всеки градус по този начин: удвоете времето за издигане на всеки знак; умножете това по шест – резултатът <за Овен> е 240. Градуса е 8 “месеца” <= 8/12 от равноденственото време>.

За всеки знак продължителността на изгревното време е повече или по-малко спрямо другият знак (знака в опозиция) и може да се намери, както следва: Овен изгрява за 20 <екваториални времена>, Везни за 40, общо 60. Времето за изгряване на знака плюс времето на изгряване на знака в опозиция е общо 60. Часовете на знак плюс часовете на знак в опозиция ще бъдат 4 часа.

Дните и месеците на всеки знак плюс тези на знака в опозицията ще са общо две години. Колкото един знак надвишава половината, толкова повече знакът в опозицията ще намалява и обратното. Така че в предишния пример извадете по-малкото от по-голямото, 20 от 40, остатъкът е 20. (20-15=5 или 1/5 от 20 е 4) Една пета от това е 4, така че коефициентът на добавяне / изваждане за всеки знак е 4. Ако към 20-те от Овен добавим 4, резултатът е 24. В това време Телец ще изгрее.

Тогава Близнаци за 28, Рак за 32, Лъв за 36, Дева за 40, Везни за 40. От Скорпион до Риби се изчислява по същия начин. Чрез изследване по този начин ще намерите времената на изгряване за всеки знак.

Друг метод: да предположим, че Лъв изгрява за 36, същото и за Скорпион, но Телец и Водолей за 24. Когато се извади резултатът е 12, от които третата част е 4. (36-24=12 15-12=3 1/3 от 12 е 4) Това е коефициентът на прибавяне / изваждане. И така, като изследваме по този начин, ще откриете изгревните времена за всяка клима.

Разликата между климата и прогресивното увеличаване на <изгряващите времена> се изчислява по следния начин: в първата клима времето за нарастване от Рак до Стрелец е 210; 1/6 от това е 35. С тази продължителност изгрява Лъв. Продължавайки с настоящата процедура, ако извадите 25-те на Водолея и вземете една трета от остатъка, ще знаете изгревните времена на знаците.

Като се има предвид, че има 7 клими, в седмата -от Рак до Стрелец изгревните времена са общо 234. Ако извадите 210-те от първата клима от 234, остават 24. Една шеста от 24(тъй като има 6 клими между тях) е 4. По този начин 4 е увеличението, необходимо за нарастването на всяка клима при изграждането на таблицата с изгревните времена.

Така че в първата клима времето за изгряване от Рак до Стрелец е 210. Във втората клима-214; в трета- 218; в четвърта-222; в петиа-226; в шеста-230; в седма-234.

България попада в четвърта клима.

Слушащи се и гледащи се (съзерцаващи се) знаци.

По подобен начин знаците, които се слушат и се гледат (секстилни знаци) трябва да бъдат изчислени от техните времена на израстване, както следва: Риби гледат Телец; във втората клима изгревните времена на шестте знака от Риби <до Лъв> са общо 160, а от Телец до Везни общо 200. Риби са по-малки от Телец и затова те го слушат. Времето на изгряване на двете групи общо е 360.

По същия начин от Близнаци до Скорпион има 212 и от Лъв до Козирог 212; следователно Близнаците и Лъв са с еднакво изгревно време и се слушат взаимно. Пак от Дева до Водолей е 200, от Скорпион до Овен 160. Те се гледат помежду си / 24P / и Скорпион слуша Дева. От Лъв до Козирог е 212>, а от Везни до Риби е 180 … От Стрелец до Телец е 148, а от Водолей до Рак е 148. Те се слушат един друг и се равняват по изгревни времена. Подобно е и за останалите знаци.

Някои астролози смятат, че симпатията (съчувствието) на секстилните знаци е следната: те добавят изгревните времена на двата знака <от сикстила> / 25K / и разделят сумата наполовина. Тогава те виждат дали намесващят се знак всъщност изгрява за това време. Например: Овен 20 и Близнаци 28 общо 48, половината от които е 24. Телецът всъщност изгрява за това време. Затова Овенът ще съчувства на Близнаци. По същия начин Телецът с Рак, тъй като времето им на възход (изгревното им време) е общо 56, половината от които е 28. За това време Близнаците всъщност се покачват. По същия начин Близнаци с Лъв и Рак с Дева. Лъв обаче не изпитва съчувствие към Везните, тъй като изгревното им време е общо е 78, половината от които е 39, но Девата всъщност се издига за 40. Подобно и за останалите знаци.

Удобен метод при новолуние и пълнолуние.

За да откриете новолунието и пълнолунието вземете разстоянието от позицията на слънчевия градус до лунния и определете колко додекатемории има между тях. Пребройте това количество от позицията на слънчевия градус и ще намерите там новолунието. Луната ще бъде на толкова градуса от съвпада, колкото са определените додекатемории. За рождение по пълнолуние, вземете разстоянието от точката в опозиция на Слънцето до Луната и определете колко додекатемории има в това разстояние. Извадете тази сума от позицията на точката срещу слънцето. Пълолунието ще бъде там. Също така, ако добавите 15 ° към градусовата позицията на пълната Луна, ще намерите позицията на следващото Новолуние. Ако добавите 15 ° към позицията на новолунието, ще откриете следващото Пълнолуние.

Например: Месор(месец юли от египетския календар) 2, Слънцето в Лъв 5 °, Луната във Везни 26 °. Разстоянието от Слънцето до Луната е 81 °, което е почти 7 додекатемории. Следователни Луната е седем дни след съвпада. След това изваждам 7 от позицията на Слънцето и стигам до Рак 28 °. Предишното новолуние се е случило там. От Meсор 2 изваждам 7, резултатът е Епифи 25(Epiphi- месец юни). Ако добавим 15 към Рак 28 ° резултатът е Лъв 13 °. Пълнолунието ще бъде във Водолей 13 °.

Изчислете пълната луна по следният начин: приемете Мехир 13(януари), Слънцето е във Водолей 22 °, Луната в Скорпион 7 °. Взимам разстоянието от точката срещу слънцето, Лъв 22 ° до позицията на Луната, това е 75 °, което е равно на 6 додекатемории. Изваждам това от Лъв 22 °. Резултатът е Лъв 16 °, където е настъпило Пълнолуние. Отново изваждам 6 додекатемории от Мехир 13, за резултат от Мехир 7. Тъй като от съединението с пълната Луна има 15 дни, към това 13 добавям 8 <дни от Мехир 7 до Мехир 13> и получавам 21 Следователно Луната е на толкова много дни <21> от новaта.

Удобен метод за системата със седем зони [или съботния ден].

За седмицата и (съботния ден) продължете по следния начин: вземете пълните години от ерата на Августин и високосните години и към тази сума добавете дните от Тот 1 (Thoth-август) до датата на раждане. След това извадете колкото се може повече 7-ци <разделете на 7>. Пребройте резултата от деня на Слънцето, а датата на раждане ще принадлежи на звездата, при която броенето спира.

Редът на звездите по отношение на дните е следният: Слънце, Луна, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера, Сатурн.

Подреждането на техните сфери е Сатурн, Юпитер, Марс, Слънце, Венера, Меркурий, Луна.

Именно от това последно разположение са наречени часовете, а от часовете е денят на следващата звезда в последователност.

(Всеки ден на седмицата има за управител дадена планета. Понеделник се управлява от Луната, Вторник от Марс, Сряда от Меркурий, Четвъртък от Юпитер, Петък от Венера, Събота от Сатурн и Неделя – от Слънцето. Планетата, управляваща деня, е господар и на часа на изгрева! Следващият планетен час се управлява от следваща планета от системата на подреждане и т.н. за всички планети. При използването на планетарните часове е важно да се знае, че един планетен час не съдържа задължително 60 минути. Планетният ден започва при изгрев Слънце, така че часовете между полунощ и изгрева принадлежат на предходния ден. За да се отчетат сезонните разлики при продължителността на светлата част на деня, продължителността на светлите часове е различна от тази на нощните. Само на равноденствие часовете са по приблизително 60 минути и денем, и нощем. По време на Лятното слънцестоене (най-дългия ден в годината) дневните часове са много по-дълги от нощните. При Зимното слънцестоене (най-дългата нощ в годината), нощните часове са много по-дълги от дневните. Ако знаете точното време на изгрева и залеза там, където живеете, можете да определите планетните часове. За дневните часове изчислявате колко е времето между изгрева и залеза и го разделяте на 12, за да определите колко минути се падат на един планетен час. За нощните часове, аналогично, изчислявате времето от залеза до следващия изгрев и го делите на 12. Повечето астрологични програми изчисляват с точност продължителността на планетните часове. -информация е от astroschool-bg.com/bg/vocabulary/53-letter.html)

Например: година 4 от Адриан, Мехир 13 (в Александрийския календар*), първият час на нощта. Пълните години на Августовската ера (Октавиан Август) са 148, а високосните – 36, а от Тот 1(1 август) до Мехир 13 (13 януари) са 163 дни.

(всеки месец е отчетен като 30 дeнонощия– 12м x 30 дн., за да е удобно пригоден на 360 градусовият кръг на Зодиака, докато универсалната година е с дължина от 365 ¼ дни, или 365 дни и на всеки 4 години се добавя тази ¼ , като пълен допълнителен ден- високосна година)

Общото е 347. (сбора от пълни години, високосни и дните от август до януари, не е обяснено защо)Аз разделям на 7 за резултат 49, остатъкът е 4. Започвайки от деня на Слънцето, броят <4> достига в деня на Меркурий. Първият час на този ден принадлежи на Меркурий.

Часове на деня – Мехир 13

Часове на нощта

1 Меркурий

1 Слънце

2 Луна

2 Венера

3 Стаурн

3 Меркурий

4 Юпитер

4 Луна

5 Марс

5 Сатурн

6 Слънце

6 Юпитер

7 Венера

7 Марс

8 Меркурий

8 Слънце

9 Луна

9 Венера

10 Сатурн

10 Меркурий

11 Юпитер

11 Луна

12 Марс

12 Сатурн

Следващия ден Мехир 14 продължава с този модел: първият час принадлежи на Юпитер.

Общото е 347. Аз разделям на 7 за резултат 49, остатък 4. Започвайки от деня на слънцето, броят 4 идва към деня на Меркурий. Първият час на този ден принадлежи на Меркурий.

* Коптският календар, наричан още Александрийски календар, е богослужебен календар, използван от коптската православна църква и използван и от земеделското население в Египет https://en.wikipedia.org/wiki/Coptic_calendar.

Управителят на годината.

Ако искате да знаете управителя на годината, изчислете по същия начин. Да продължим с предишния пример: пълните години на Августовската ера са 148, а високосните години са 36, плюс един ден от Тот 1, за общо 185. Разделям на 7 за резултат от 26, остатък <3>. Пребройте тези <3> от деня на Слънцето. Годината отива към Марс.

Сега, след като сте намерили владетеля на годината, можете да намерите владетеля на месеца, както следва, прилагайки подреждането на сферите във възходящ ред: Thoth <1> е Марс. Тъй като Thoth <29> отново отива към Марс, то Thoth <30> е Меркурий. Phaophi <1> е Юпитер, Phaophi <30> е Венера, Athyr <1> е Сатурн, Choiak <1> е Луната, Tybi <1> е Меркурий , и Mechir <1> е Венера. Тъй като владетелят на годината е Марс, на месеца е Венера, на деня е Меркурий и на часа е Слънцето,

ще бъде необходимо да се проучи как тези звезди са разположени по време на раждането. Ако се намират на своите места и правилна секта, те посочват дейност/професия, особено когато владетелят на годината преминава през текущата година, владетелят на месеца преминава през текущия месец, а владетелят на деня преминава през текущя ден. Ако обаче те са неблагоприятно разположени и зле аспектирани, особено с малефици, те показват обрати и разстройства.

Струва ми се по-научно да се вземат пълните години на Августовската ера плюс високосните години, както току-що беше посочено, плюс дните от Тот <1> (Thoth) до датата на раждане, след това да се разделят на 7 и да се преброи остатъка от слънчевите дни. След това приемете, че <звездата за деня>, където броенето спира е управителят на годината. Първият ден от месеца на всяко рождество ще контролира денят на раждане. Не изглежда разумно всички родени в една и съща година да имат един и същ домакин <= владетел на годината>.

По принцип старите астролози взеха владетеля на годината и на универсалното въртене от първия ден на Thoth (където поставиха началото на новата година), но е по-научно да го вземем от възхода на Сириус.

* таблица от „ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА“с всички имена на месеците в календара и броя на дните им)

Мъжки и женски градуси.

Мъжките и женските градуси са както следва: първите 2 ½ градуси от мъжки знак са мъжки, следващите 2 ½ градуса са женски. Първите 2 ½ градуса от женски знак са женски, следващите 2 ½ градуса са мъжки, следващите 2 ½ градуса са женски. Градусите на Новолунието ще бъде показателни за ражданията по Новолуние, градусите на Пълнолуние ще бъде показателни за ражданията при Пълнолуние. Други казват, че е градусът, в който попада Асцендентът или Луната …

Периодите на видимост на Луната.

Периодите на видимост на Луната са както следва: в първия си ден тя се появява 4/5 от час. През втория си ден тя се появява 1 3/5 от час. Прогнозирайте времето <на нейната видимост>, като умножите дните <след Новолуние> по 4, след което разделете на 5. Например: от Новолунието 15-ти ден; 4 пъти това е равно на 60, от които 1/5 е 12; Луната, като е пълна, ще се вижда 12 часа.

Ден Видими периоди

Ден Видими периоди

1 4/5 часа

9 7 1/5

2 1 3/5

10 8

3 2 2/5

11 8 4/5

4 3 1/5

12 9 3/5

5 4

13 10 2/5

6 4 4/5

14 11 1/5

7 5 3/5

8 6 2/5

15 8

   

Подобно от 16-ти ден до 30-ти, както от 1 до 15, но в обратен ред.

Месецът е 29 1/2 дни, годината 354 дни.

Периодът на невидимата Луна.

Луната става невидима, когато наближава към съвпад със Слънцето. Изчисляването на това във всеки знак е следното: вземете половината от времето на изгряване на знака, в който се намира Слънцето, и в този момент луната ще бъде невидима. Например: слънцето в Овен във втория климат. Времето за издигане на този знак е 20, половината от който е 10. Извадете 10 от 30 ° <Овен 1 ° = Риби 30 °>. Луната ще стане невидима при Риби 20 °.

Слънце в

Половината от изгряващото време

Луната става невидима в

Телец

12

Овен 18 градуса

Близнаци

14

Телец 16 градуса

Рак

16

Близнаци 14 градуса

Лъв

18

Рак 12 градуса

Дева

20

Лъв 10 градуса

По същия начин за останалите знаци.

Трети, Седми и Четиридесети Дни на Луната.

Третият, седмият и четиридесетият ден на Луната, както следва: приемете, че Луната е в Скорпион 7 °, третият ден ще бъде в Стрелец 7 °. (Необходимо е да се изследва денят по този начин. Стрелец 7 ° се превръща в третия ден.) В наталната карта, в своя седмият ден, Луната ще се намери в квадрат в 7 °Водолей. Четиридесетият ден, тя ще бъде в Телец 7 °. (Някои добавят 160 ° към позицията на Луната при раждането и отброяват тази сума от знака на Луната. Други добавят към позицията на Луната при раждането < нейните позиции> на третия, седмия и четиридесетия ден, след което след изчисляване те интерпретират Луната на тези места.)

Като цяло те отбелязват щастливи, злополучни и средни раждания според третия, седмия и четиридесетия ден, ако тези места се виждат от благодетели на оперативни места, а не от малефиците, тогава можете да предскажете изключително голямо благо. Ако две от тези места се видят от благодетели и едно от злосторници, тогава можете да предскажете средно състояние. Ако трите са видени от злосторници, а добротворците стоят настрана, тогава предскажете нещастие. Ако ситуацията е смесена, прогнозирайте средно положение.

Удобен метод за намиране на възходящ възел.

Подходящ метод за намиране на възходящият възел: вземете пълните години на Августовската ера и ги умножете по 19 1/3. За всеки египетски месец добавете 1 ° 35 ‘и за всеки ден 3’. Разделете на 360 °. Сега пребройте остатъка от делението от Рак по посока на дневното движение <от Изток на Запад>, давайки 30 на всеки знак. Възходящият възел ще бъде там, където броят спира.

Например: Адриан година 4, (Phamenoth) Фаменот <19>. Пълните години от Август (Augustus-Октавиан Август) са 148, тази цифра умножена по 19 1/3 e равна на 2862. От Тот (from Thoth to Phamenoth) до Фаменот има 10 °, получаваме общо 2872. Аз разделям това на 360 ° за резултат от 7, остава остатък от 352. Този остатък се брои в посока на дневното движение от Рак и достига до Лъв 8 °. Търсената еклиптична точка ще бъде там, а низходящият възел ще е в точката в опозиция. Ще бъде необходимо да се проучи дали благодетелите са в аспект с тези позиции, особено с възходящия възел. Ако е така, раждането ще бъде проспериращо и ефективно. Дори ако се установи, че раждането е средно или склонно към намаляване, роденият ще се издигне до висок ранг. Малефиците предвещават разстройства и обвинения.

От <таблиците на> лунните епохи и дневните движения, възходящият възел и знакът на неговата географска ширина ще бъдат открити както следва: например, вземете предишното раждане, Адрианска година 4, Фаменът 19. От епохата до датата на раждането е 204, до епохата се въвежда 12, 18 от географската ширина. До 204 се въвежда 11, 37 от географската ширина. Общият брой е 23; Умножете това време с 15 ° и резултатът е 358 ° 45 ‘. Това се брои от Лъв в посока на правилното движение Запад-Изток и идва към Рак 28 ° 45 ‘.

Друг по-кратък метод: 23; 55 се брои от Лъв, 2 се дава на всеки знак. Броенето спира в Близнаци, след като е определил 22, с 1, 55 остатък. Това умножавам с 15 °, а резултатът е 28 ° 45 ‘в Рак.

След това във всеки случай вземам градусите от Телец до предварително определен градус, разстоянието е почти 89 °. Аз изваждам това сумата от градусите на луната, която е Скорпион 7 ° и стигам до Лъв 8 °, възходящия възел. Ще е необходимо да се направи същото изчисление за останалата част от раждането.

Ако искам да знам знака на географската ширина, ще изчисля, както следва: ширината, въведена до епохата е 12; Умножавам само това с 15 ° и резултатът е 184 ° 30 ‘. Преброявам това от Лъв и спирам на Водолей 4 ° 30 ‘. След това градусната ширина въведена до 204 е 11, умножавам тази цифра с 15 °, а резултатът е 174 ° 15 ‘. Към това добавям Водолей 4 ° 30 ‘и преброявам сумата от същото място. Резултатът е Рак 28 ° 45 ‘.

Използвайки този метод за останалите епохи, ще намерим знака на географската ширина.

Определяне на стъпките и ветровете на Луната.

Ще намерим стъпката и вятъра по следния начин: от Лъв до Везни луната намалява на север, от Скорпион до Козирог тя намалява на юг, от Водолей до Овен се изгрява на юг и от Телец до Рак се изкачва на север.

Стъпките са както следва: тъй като всяка стъпка е 15 °, и тъй като знакът съдържа 30 °, всеки знак се състои от две стъпки. Можем да намерим стъпката на географската ширина, като започнем от Лъв. Тъй като ширината на предишния род е установена, че е 23, 55, аз го преброявам от Лъв давайки 2 на всеки знак. Броят спира в Рак 1, 55 стъпки. Сега знаем, че Луната се изкачва на север на шестата стъпка на този вятър.

Hipparcheion относно изчисляването на знака на Луната.

Аз лесно намирам знака на Луната по следния начин: добавете коефициентът за въпросната година от таблицата по-долу. Разделете го на три без да изхвърляте остатъка, но го запазете. Ако остатъкът е един, добавете 10 към числото, ако остатъкът е 2, добавете 20, ако остатъкът е 3 не добавяйте нищо – числото се разделя равномерно. След това вземете половината от месеците от Тот до датата на раждане и добавете броя дни в месеца на раждане към първото число. Разделете с 30 ако е възможно и пребройте остатъка от слънчевия знак. Ако е в началото на знака, дайте 2 1/2 на всеки знак, ако е към края, дайте съответната сума. Луната е там, където броят спира.

Използвайте същия метод, за да намерите датата на дадено раждане: добавете коефициента към въпросната година и разделете както е обяснено на 3. След това добавете половината от месеците, отбележете номера. След това оценете разстоянието от слънцето до луната, като присвоите 2 1/2 дни на всеки знак.

Сега определи кой е по-големият брой. Ако числото получено от разстоянието от слънцето до луната е по-голямо, извадете от него предварително изчисленото число и резултатът ще покаже датата. Ако разстоянието е по-малко, добавете 30 към него, след което извадете предварително изчисления резултат. Ако и двете числа се делят на 30, Луната е във връзка със слънцето.

Вземи например: Адрианска година 3, Атир 28. Добавям 2 (обичайната фактура за управление) до 3тата година общо от 5. Разделям на 3, остатъкът е 2; следователно добавям 20 от общо 25. Половината от месеците от Тот до Ахир е 1 1/2, плюс 28 дни в Атир досега стават общо 54 1/2. Разделям с 30, за отговор от 1, остатък 24 1/2. Луната ще бъде толкова много дни от връзката със слънцето. Този брой отброявам от позицията на Слънцето в Стрелец, като давам по 1/2 на всеки знак. Луната е в Дева на гореспоменатия ден.

За да намерите датата, както следва: отново към година 3 добавям 2, след това разделям на 3, за остатък от 2. Затова добавям 20, за общо 25, след това половината от месеците, 1 1/2, за да получите общо 26 1/2. След това изчислявам разстоянието от слънцето до луната (т.е. от Стрелец до Дева) до 24 1/2 дни. Тъй като не е възможно да се извадят 26 1/2, предишното общо, от 24 1/2, добавям 30 към него и получавам 54 1/2. Сега от това изваждам 26 1/2, като резултатът е 28. Това показва датата на раждане.

Обикновено добавените фактори за всеки управител се добавят в хронологичен ред, както следва:

Управител

Година

Общо

Разлика

Остатък

Август 1

43

44

30

14 и добавям

това към

Тиберии.

Годините на

Тиберий са

Тиберий

22 от общо

36

Изваждам 30

Оствава 6

Гай

4

10

 

10

Клавдий

14

24

19

5

Неро

14

19 19годишният

   
   

период е пълен. Тъй като този

 

период е действителен, добавяме за да завършим 30, 11 години до царуването на

Веспасиан

 

Васпасиан

10

21

19

2

Тит

3

5

 

5

Домициан

15

20

19

1

Нерва

1

2

 

2

Траян

19

21

19

2

Адриан

21

23

19

4

Антонинус

23

27

19

8

Антонинус и

 

40

30

10

32 Луций Комодус

Антонинус 25

35

30

5

Антонинус 4

9

 

9

Александър 13

22

19

4

Максимиан 3

7

 

7

Гордан 6

     

Филип 6

 

19 годишния

период е пълен.

Преброяването на Слънцето и Петте Планети.

Ще откриете позицията на градусите на слънцето, както следва: във всеки случай до дата на раждане, която попада в месеците от Тот до Фаменът, добавете 8 °; ще откриете, че общото е положението на слънцето. Към датите на раждане в

Pharmouthi добавете 7 °, към Pachon 6 °, към Payni 5 °, към Epiphi 4 °, към Mesore 3 °. Например: в Phaophi 6, добавям 8 °, общо 14; слънцето ще бъде във Везни 14 °. В Пачон 6 добавям 6 °, общо 12. Слънцето ще бъде на Телец 12 °.

Тъй като някои студенти са станали много ентусиазирани за извличането на цифрови данни, за тях трябва да добавя удобни методи за останалите звезди, така че чрез такива изследвания те да получат възхитителни и прецизни методи за изчисляване на градуса. Сега те могат да направят преглед на по-важните процедури с най-голям ентусиазъм.

Сега тогава Сатурн трябва да се изчислява по следния начин: вземете пълните години след Август и разделете на 30, ако е възможно. Умножете остатъка на делението с 12 °. Умножете резултата от делението на 30 синодичният период на Сатурн с 5 °. За всеки месец от Тот към датата на раждане добавете 1 °, и за всеки ден 2 ‘. Като събрали всичко това, пребройте от Рак по посока на правилното движение, давайки 30 ° на всеки знак. Звездата ще бъде там, където броят спира.

Юпитер, както следва: разделете пълните години от Цезар на 12. Умножи остатъка с 12 ° и добави това към резултата от предишното разделение с 12 синодичен период на Юпитер. Общо това, плюс 1 ° за всеки месец и 2 ‘за всеки ден. След като е добавил, пребройте сумата от Телец, давайки 12 за всеки знак.

Марс, както следва: вземете броя на годините от август до въпросната година, разделете с 30 и отбележете дали остатъкът е нечетен или четен. Може дори да започнете да броите от Овен; ако е странно, започнете от Везни. След като намери този номер, удвои го и добави към него 2 1/2 за всеки месец след Tот. Ако резултатът е повече от 60, отбройте сумата над 60 от Везни или Овен, давайки 5 за всеки знак. Където броенето спира, запомнете знака и проверете кой е знакът на слънцето. Ако слънцето се намира на запад от звездата, звездата ще бъде зад западната си позиция; ако се установи, че слънцето е на изток от звездата, звездата ще бъде напред на изток от изчисленото си положение. С други думи, във всеки случай поставете звездата по-близо до слънцето, отколкото знака, в който сте го изчислили. Останалите звезди, особено Венера, показват същата особеност, когато се движат близо до средното положение на слънцето.

Венера, както следва: вземете годините от Август до въпросната година и разделете на 8. Проучете остатъка който ще бъде по-малък от 8, за да видите дали Венера е в точка с максимално източно удължение през тази година. Ако е така, използвайте тази точка и добавете броя дни от тази точка към въпросния ден, ако не, използвайте номера точно над него в таблицата, точно както с луната.

С други думи, ако е установено че, точката на максималното източно удължение е преди рождението, използвайте го, ако е след раждането, използвайте номер над него. Добавете дните, след което извадете коефициента на удължаване на знака.

Изваждам120 ° за всеки знак. Пребройте оставащите градуси от съседния знак [от знака на удължението], давайки на всеки знак 25 °. Венера ще бъде там, където броенето спира. Точката на максималното източно удължение ще бъде ясна от остатъците в изчислението на годините по-горе. Ако остатъците в първото ни изчисление са 1, 3, 4, 6 или 7, тогава Венера е на максимално източно удължение през същата година. Ако остатъците са 2 или 5, то е в движение през тази година.

Напомняне Дата

Знак на удължаване

1 Фамнтон 10

Телец

Няма максимално източно удължаване тази година

 

3 Фаофи 10

Стрелец

  1. Пайни 22

  2. Няма максимално

Лъв

източно удължаване тази година

 

6 Таби 8

Риби

7 Месор14

През осмата година Венера

Везни

има точка на максимално източно удължение.

 

Меркурий се изчислява по следния начин: вземете дните от Тот до датата на раждане и добавете към тях във всеки случай допълнителни 162. Намерете общата сума, а ако сумата е повече от 360, разделете на 360 (кръг) и пребройте остатъка от Овен, давайки по 30 за всеки знак. Звездата е мястото, където броят спира. Във всеки случай го направете много близо до слънцето. Например: ако слънцето е в началото на своя знак, Меркурий може да бъде намерен в края на знака. Ако слънцето е в края на своя знак, Меркурий може да се намери в следващия знак.

Пример: Траянова година 13, Фаменот 18. Пълните години от Август са 138. Разделям на 30, за резултат от 4, остатък 18. Умножавам 5 пъти по 4 цикъла, а резултатът е 20.

Умножавам остатъка от първоначалното разделение, 18, с 12, а резултатът е 216. От Тот до Фаменот преброявам 1 за всеки месец – общо 7. Всичко това е 243. Сега преброявам тази сума от Рак, като давам на всеки знак 30, и стигам до Риби. Сатурн е там.

След това разделям 138 на 12, за резултат от 11, остатък 6. Това оставащо време 12 е

72. На всеки 12, които разделих на 138 възлагам 1, за общо 11 пъти. От Тот до Фаменът възлагам 1 за общо 7. Общата сума е 90. Преброявам това от Телец, давайки 12 за всеки знак. Броят спира в Стрелец. Юпитер е там.

Следващият Марс е както следва: от Цезар до въпросната година е 139. Аз го разделям на 30, за резултат 4, остатък 11. Тъй като остатъкът е странен, знам, че трябва да започна да броят от Везни. Удвоя тази цифра и получавам 22. За месеците от Тот до Фаменот общо е 17, 7 месеца 2 1/2. Общата сума е 39. Преброявам тази сума от Везни, като давам по 5 на всеки знак. Спирам в Телец. Марс е там.

Венера, както следва: Разделям 139-те години с 8, а остатъкът е 3. Това показва точка на максимално източно удължение през тази година на Фаофи 10 в Стрелец. Добавям останалите дни в Фаофи, 20, плюс дните от Атир до Мечир, 120, плюс тези от Фамон, 18, за общо 158. Изваждам 120 за максимално удължение и за Стрелец. Резултатът е 38, което се брои от Козирог, давайки по 25 за всеки знак. Броят спира в Водолей. Венера е там.

Тъй като изглежда, че има голяма трудност за изчисляване на Венера в раждането, ще го обясня с друг пример. Адрианска година 4, Атир 30: годините от Август са 148, които разделям на 8, оставяйки остатък 4. Това показва точка на максимално източно удължение на Пайни 22 в Лъв. Тъй като тази точка не е приложима, тъй като е след датата на рождението, отивам на това точно над него в таблицата, в третия ред, Phaophi 10 в Стрелец. Така че аз добавям останалите 20 дни на Phaophi, дните от Athyr до Mesori, 300, и 5 интеркаларни дни. Общата сума е 325 за предходната година, плюс 90 дни от Thoth до Athyr 30 на текущата година, за обща сума от 415. От тази сума изваждам 120 за максималното удължение и за Стрелец, в резултат на 295. Аз разчитам това на Козирог, давам 25 на всеки знак и спирам на Стрелец 20. Звездата е там.

Друг пример: Адрианска година 4, Мечир 13: годините от Август са 149, които аз разделям на 8, давайки остатък от 5. Това показва, че няма точка на максимално източно удължение. Отивам до точката по-горе, която е Payni 22 в Лъв. Добавям останалите 8 дни в Payni, плюс Epiphi и Mesori 60, плюс 5 интеркални дни. Общото е 73. Тогава добавям към това дните от Тот 1 до Мечир 13, 163. Общият сбор е 236. От тази сума изваждам 120 за максималното удължение и за знака Лъв. Резултатът е 116. Преброявам това от Дева, давайки 25 за всеки знак. Броят спира на Козирог 16 °. Венера е там.

Изчислявам Меркурий по същия начин: добавям дните от Thoth 1до Mechir 13 за общо 163; след това добавям 162 за общо 325. Преброявам това от Овен, като давам по 30 на всеки знак и спирам на 25 ° на Водолей. Меркурий е там.

Транзити.

Слънцето: второто, шестото и дванадесетото са добри; седмата и четвъртата са гнили.

Луната: третата, осмата и деветата са лоши; петият, единадесетият и дванадесетият са добри.

Сатурн: четвъртият и десетият са гнили; шестият, осмият и дванадесетият са добри. Юпитер: третият, деветият, десетият и единадесетият са добри; четвъртият и седмият са гнили. Марс: третият, четвъртият и деветият са добри; седма и десета са гнили.

Венера: третата, седмата и осмата са добри; петата е гнила.

Меркурий: вторият, петият и единадесетият са гнили; седмият, осмият и деветият са добри.

Другите номера на всяка звезда са променливи в сила. Ако звездите са в споменатите по-горе места в техните транзити, особено когато държат Хронократорството в оперативни места, с бенефициенти или малефиците в аспект, тогава те са дарители на добро или зло в зависимост от това кой аспект преобладава. Ако благодетелите и злосторниците са заедно, смесването на доброто и лошото ще настъпи според качеството на рождението на всеки човек. Затова винаги е необходимо да се наблюдават местата по отношение на транзита на звездите, за да се оценят хронократорите.

Комбинациите от звезди.

Нека добавим асоциациите и комбинациите от всяка звезда.

Когато Сатурн и Юпитер са заедно, те са съгласувани помежду си и те носят ползи от завещанията и осиновяванията и причиняват хората да бъдат господари на имущество, състоящо се от земя, да бъдат пазители, управители на чужда собственост, стюарди и събирачи на данъци.

Сатурн и Марс са враждебни, продуктивни. Те носят семейни кавги, дисхармония и омраза, заедно с предателство, заговор, злоба и изпитания. Обаче, ако тези звезди ако имат положителни аспекти, те произвеждат отлични и благородни раждания, макар и нестабилни в своето щастие и склонни към неочаквани опасности и предателство.

Сатурн и Меркурий са съюзници и продуктивни за дейностите, заетостта. Те обаче носят клевети за религия, съдебни дела и дългове, както и за смущения в писмените въпроси и парите. От друга страна, тези звезди правят хората да са без ресурси, интелигентни и с много опит и съзнание, любопитни, далновидни учени, търсещи мистични познания, които се обръщат към боговете, но с много на съвестта си.

Сатурн и Венера действат хармонично по отношение на дейностите, заетостта, насърчават успеха по отношение на трудни положения и брака, съгласуват се и имат полза само за известно време, не до края. Всъщност те причиняват злоупотреби, разводи, непостоянство и смърт, често заблуждавайки мъжете с родените в основата и нисшите, и причинявайки ги да попаднат в зло и съдебни дела.

Сатурн и Луната са полезни, продуктивни на пари, имоти, собственост на кораби и печалби от починалите, особено ако Луната се намира в частта на своята орбита само след първата видимост и има полза от гледна точка. Тогава той предизвиква асоциация с великите, дарбите и разочарованието на враговете. Тази комбинация обаче е нестабилна по отношение на притежанието, а по отношение на жените е несигурна и болезнена поради раздялата, омразата и мъката. Тя поражда и телесни страдания, внезапни припадъци, болки, нерви, както и смъртта на важни фигури.

Сатурн и слънцето са в противоречие, давайки и отнемайки вещи и приятелства злонамерено. Затова родените в такъв момент страдат от тайни вражди и заплахи от велики личности и са търпят заговори от някои и живеят в мизерия до края. Те надживяват много от своите врагове. Те обаче не са без ресурси, но са обезпокоени и дълбоко страдащи.

Когато Юпитер и слънцето са заедно, те пораждат благородни и изтъкнати хора, владетели, управители, диктатори, енергични хора, почитани и благословени от тълпата. Тези хора са богати, живеят като в спектакъл. Понякога обаче те са въвлечени в несигурност и враждебност. Особено, ако се установи, че звездата „Юпитер“ се приспособява, те прибягват до по-голяма бляскавост.

Юпитер и луната са добри, привличащи се: те карат хората да стават производители на накити. Те принуждават хората да се възползват от жени и изтъкнати личности, да бъдат третирани добре от семейството и децата и да бъдат считани за достойни, да получават дарове и почести. Те правят хората богати, такива на които може да се разчита и които намират съкровища.

Юпитер и Марс правят славни и ефектни герои, приятели на великите или кралете, изтъкнати управители и получатели на стипендии, тези, които правят кариера в обществените дела или в кампании, и тези, които се считат за достойни за чест и статут, но несигурни в техните препитания и навици, изхвърляйки собствеността си.

Юпитер и Венера са добри, в хармония, продуктивни от ранг и печалби, носещи нови придобивки, подаръци, украшения, контрол над роби, властвания, раждане на деца, високи свещеници, превъзходство сред масите, почести на гирлянди и златни корони. Тези звезди правят хора, които са достойни за статуи и образи, но те също ги правят подложени на възходи и падения по отношение на бракове и деца. Юпитер и Меркурий са добри, в хармония и надзорни. Те правят хората мениджъри, надзорници на делата, на постове за доверие и администрация. Те правят хората, които са успешни като секретари и счетоводители и които са уважавани в образованието. Това са достъпни хора с много приятели, за които се смята, че са достойни за заплащане и стипендии. Ако Юпитер и Меркурий се намират в действащи знаци те правят хората откриватели на съкровища или лихвари, които печелят от паричните депозити.

Венера и слънцето са в хармония, слава, дарители на добро. Те пораждат обединението на мъже и жени, носят подаръци и правят хората успешни в своите предприятия. Понякога те правят онези, които поемат народно ръководство или доверие, онези, които отговарят за чужди сигурни места, тези, които заслужават стипендии. Тези хора, обаче страдат по отношение на жената и децата, особено ако Венера е залязва.

Венера и Луната са добри по отношение на ранга, придобиванията и създаването на бизнес, но те са нестабилни по отношение на съвместния живот, приятелствата и брака, допринасящи за съперничество и враждебност, както и за малтретиране и разстройство от роднини и приятели. По същия начин по отношение на децата и робите, тези звезди не са добри: те причиняват имущество да бъде краткотрайно и да донесе душевна болка.

Венера и Марс са в противоречие. Те правят хората нестабилни и слаби; причиняват съперничество и убийства; Принуждават хората да имат много приятели, но да бъдат виновни, безсрамни, щедри, управляващи, ненадминати и притежаващи царско имущество и дух. Тези звезди причиняват на хората да останат нито с доброто, нито с лошото, да бъдат оклевети и прокълнати заради приятелствата си, да бъдат разточителни, плуващи от една професия в друга, да се стремят към много неща, да бъдат наранени от жени и поради тях да страдат от кризи, разстройства и дългове.

Венера и Меркурий са в хармония. Те правят хората общителни и милостиви, общителни, обръщайки внимание на образованието и чувствителността, получавайки почести и подаръци. За тези, които имат посредствено състояние, тези звезди водят до получаване на стоки, продажби и размяна и те носят основен поминък. Тези звезди правят хората нестабилни и непостоянни по отношение на жените, променливи в техните споразумения с тях.

Меркурий и слънцето правят приспособими хора с много приятели, това са гъвкави и самоконтролиращи хора, които прекарват кариерата си на обществени места. Тези звезди правят чисти, разумни, с добра преценка, любители на красотата, учени, посветени на божествените въпроси, благодетели, любители на своите съмишленици, независими, самохвалци. Тези хора търпят обрати благородно, но са неефективни, страдат от преживявания и преживявания, преживявайки превратности. Те не са засегнати от бедност, но намират успех, пропорционален на основата на техните раждания.

Меркурий и луната са добри по отношение на обединението и статута на мъжете и жените, по отношение на силата на словото и образованието, и по отношение на търговията и други предприятия. Те правят хора, които действат, които са находчиви, опитни, любознателни. Те също така карат хората да напредват с големи разходи, да бъдат много променливи, да не продължават да действат или да нямат успехи с всички проекти за в бъдеще. Тези хора са благородни пред лицето на бедствието, но са обект на възходи и падения в прехраната си.

Меркурий и Марс не са добри. Те причиняват враждебност, съдебни процеси, обръщания, злонамереност, предателства, грешки от висшестоящи или подчинени. Тези звезди правят някои хора атлетични, бойни, командващи, благотворни, любознателни на окултното, получавайки поминък по разнообразен начин. Те прибягват до фалшифициране, за да присвояват, крадат и разграбват, а след като попаднат в дългове и разходи, те сами си носят позор и преследване. Ако конфигурацията е засегната, хората се сблъскват с обвинения и лишаване от свобода и страдат от загуба или конфискация на стоки.

Слънцето и Луната са добри. Те са продуктивни от асоциации с великия и висок ранг, както и с притежаването на имоти, имущество, пари и украса. Тези звезди правят хората да бъдат успешни в бизнес предприятията и да получават печалба. Ако основата на рождението се окаже добро, хората стават лидери на градовете, които отговарят за делата, изтъкнати сред масите, надарени с много висока публика, образ, щедър, управляващ, ненадминат и притежаващ царско имущество и дух. Тези, които започват със средно щастие, богатство, стават късметлии и се наричат благословени.

Доброто обаче не е за този тип хора, заради намаляващата конфигурация на Луната.

Комбинацията от три звезди.

ТРОЙНИ СЪВПАДИ

Сатурн, Юпитер и слънцето са нестабилни и несигурни. Те носят неуспех по отношение на притежания, приятелства и други стопански предприятия. Те причиняват загуба на собственост и причиняват някои да попаднат в обвинителни обвинения. Тези звезди, които са посочили помощ от неочаквани източници или от завещания и са увеличили репутацията на някого, довеждат до съсипване и обвинение, заедно с внезапна опасност и заговори. Те причиняват превъзходство, попечителство за чуждия бизнес, събиране на данъци и заплати, заради които хората издържат на смущения и кризи, но тези звезди правят живота на родения несигурен и тревожен.

Сатурн, Юпитер и Луната са в хармония, носейки ранг и печалба, асоциации с великите и подаръци. Хората пътуват в чужбина, те успяват в чужди земи или поради чужденци, не само в собствения си бизнес, но и в други. Мъжете също извличат ползи от жените, и влизат във владение на имота и земята, те стават господари. Някои стават корабособственици и по този начин увеличават прехраната си или управляват препитанието си, като получават каквото и да е свързано с водата.

Сатурн, Юпитер и Марс водят до смесица от добри неща. Те правят известни хора, високопоставени свещеници, управляващи, влиятелни, отговарящи за другите, селата или военните въпроси, които заповядват и се подчиняват. Тези хора не са украсени с голямо богатство, те са включени в обвинения и насилие и водят притеснен живот. Тези звезди причиняват другите да бъдат благословени с притежаването на доход, да бъдат господари на имоти и собственост и да се възползват от починалия, но тяхната репутация е ниска. Следователно въпросите трябва да се тълкуват в съответствие с конфигурацията на небесните тела и последиците от знаците.

Сатурн, Юпитер и Венера са добри, полезни в професиите, носят вещи. Те създават връзки меджу мъже и жени, както и приятелства, напредък и ползи от наследствата. Но в техните сдружения хората се оклеветяват и завиждат; те са нестабилни в брака си, страдащи от срам, враждебност и преценки. От друга страна, те са мили и лесни за съжителство, наслаждават се на много нови приятелства.

Сатурн, Юпитер и Меркурий, когато се конфигурират заедно, създават енергични хора, стюарди, надеждни, превъзхождащи се сред масите, които командват и се подчиняват, манипулатори на пари и директори, управляват документи и сметки. Такива хора имат независима и приспособима природа: понякога те изглеждат злонамерени и нечестни, крадливи и алчни, поради което ще търпят разстройства и кризи, дългове и обществена неприязън. Понякога тези хора напредват заради успеха си в действие и заради тяхната надеждност. Тогава те получават подкрепа и се смятат за достойни за дарове от великите и почести. Тъй като те имат щедра нагласа, те ще облагодетелстват собственото си семейство и дори други. Те обаче ще вземат участие в мистериите и в езотеричните дела, а в други отношения ще проучат странни изкуства и ще бъдат фини, претендирайки, че техният характер е ясен.

Сатурн, Марс и Слънцето са показателни за насилствени и опасни неща. Тези звезди създават смели хора с велики амбиции, зли атеисти, предатели, непокорни, които мразят собствените си семейства, които изоставят роднините си, за да отидат с непознати. Те са замесени в опасност. Те страдат от падания от високи места или нападения от животни. Те се страхуват от изгаряния и са трудолюбиви в дейността

си. Те не пазят това, което вече имат, а желаят чужди блага. Те печелят от престъпността. Ако обаче конфигурацията е военна или атлетична, те са трудоемки, но не и неуспешни.

Сатурн, Марс и Луната карат хората да поемат рискове в своите бизнес предприятия, благородни са, понякога изразяват насилие. Те на свой ред стават насилствени, може да лежат в затвор, нечестни. Те са крадливи нагласи и стават обвиняеми в процесите. Те претърпяват задържане и наказателни обвинения, освен ако, разбира се, аспектите в наталната карта не обричат борба, в който случай конфигурацията „затвор“ се изпълнява под формата на борба. Някои стават ранени или болни и ще страдат от насилие.

Сатурн, Марс и Венера са благоприятни, това са звездите на действието, приятелствата, асоциациите. Тези звезди носят печалба, висок ранг и политически връзки. По-късно обаче хората са поставени в нарушено състояние, подлежащо на съдебни дела, породени от някаква завист, омраза и предателство. Поради това такива хора биват обвинявани и те претърпяват враждебност от мъже и жени. Те са въвлечени в срамни грешки и прелюбодеяния и са обект на скандал и денонсиране. Някои са склонни към неестествени, бисексуални пороци и стават съучастници или участници в престъпление или убийство от отравяне. Тогава те не страдат от страхове.

Сатурн, Марс и Меркурий причиняват престъпления, предателства и тревоги. Хората потъват в дългове и разходи заради свято писание или мистичното познание и не страдат от обикновени скърби и разрушения. В други случаи тези звезди правят хората запалени и интелигентни в бизнеса, водещи разнообразен начин на живот, биват мразени от някои заради насилствени и незаконни дейности. Понякога те се включват в труден и опасен бизнес и изпадат в бедност. Тогава те обвиняват собствената си съдба, богохулстват боговете и стават поклонници на клетва и атеисти. Ако звездите не са в правилното им местоживеене, те носят наказателни обвинения и затвор. Ако звездите наистина се намират в своите действителни места, тези хора ще предприемат борби от името на другите и като цяло ще преобладават или ще се възползват от документи, от сметки или от публична служба, и ще увеличат препитанието си.

Сатурн, Венера и Слънцето са показателни за възвишени постове, почести и дела, такива хора са с висок ранг, различни са и превъзхождат останалите. Те са нестабилни по отношение на собствеността си или други въпроси и включват хора във възходи и падения. Те разтрогват приятелствата, претърпяват загуби на поминъка и водят до публично излагане или наказания, произтичащи от предателството на жените или религиозните въпроси. Те карат хората да бъдат нестабилни и бисексуални в общуването си и с другите.

Сатурн, Венера и Луната внасят превратности и нестабилност в живота, особено по отношение на жена, майката и децата. Те налагат лоши нрави, неблагодарност, както и ревност и кавги, разводи, порицание, публично излагане, неестествени пороци. Но в бизнеса тези хора не са без ресурс, и умеят да правят печалби, делата им са изпълнен с постижения и се възползват от наследствата. Те обаче не запазват това богатство, тъй като те търпят заговори от мнозина и самите са съучастници в престъпления и убийства от отрова, както и съблазнители на жени.

Сатурн, Венера и Меркурий правят интелигентни, умни хора, хитри и такива, които умеят да проектират и инвестират в своите бизнес предприятия. Те обаче са неустойчиви в първите си проекти. Те стават съучастници в много престъпления, търсачи на любопитни знания, гъвкави, лечители, наслаждават се на нова промяна и пътуване. Ако при тези условия конфигурацията е засегната или ако Марс е в аспект отдясно, те изпадат в смущения и изпитания поради отравяния, заради жени или поради наследство или страдат от загуба на поминък , изпитват страдание, обвинения. Като цяло те ще бъдат несигурни и огорчени по отношение на жените и децата.

Юпитер, слънцето и луната създават изтъкнати, блестящи, видни хора, надзорници на обществени, граждански и кралски дела, губернатори, генерали, диктатори, както и хора, които завиждат, подлъгват и биват предадени от някои хора, които мразят собствените си семейства, хора които променя мнението си. Те са непостоянни и психически нестабилни, арогантни, планират за своя собствена изгода и попадат в превратности. Те са окичени с цялото си богатство, но не го запазват до края и са нещастни.

Юпитер, Марс и Слънцето са показателни за хора, въвлечени в смущения и опасности, но ентусиазирани и ефективни в своите бизнес предприятия. Те имат дял от славата, те са лидери, управители, надзорници на обществените дела, но са склонни да се провалят, защото омразата на високопоставени личности ги следва, заедно с заплахи, предателства, завещания от семействата и наказания.

Юпитер, Марс и Луната създават проницателни хора, смели, общителни с много приятели, хора, които се изкачват на високо от скромно състояние и такива, които заслужават доверие. Те са управители, спортисти, изтъкнати личности, лидери. Те имат дял от бизнес, печалби, участват в свещеническо дело. Те претърпяват наказателни обвинения, предадени от собствените си роднини или от жени, страдат от загуба на собственост. По-късно обаче ги възстановяват поради религиозни или други неочаквани дела.

Юпитер, Марс и Меркурий създават енергични, ентусиазирани, активни хора. Те получават заплата за държавна служба или военна служба или за извършване на кралски или граждански дейности. Но са нестабилни в своето наследство, разточителстват. Те обаче са интелигентни, лесно отстраняват грешките и критикуват другите. Те са оскърбени и попадат в обрати. Тези звезди правят някои хора спортисти, носители на награди и опитни в много неща, такива които обичат да пътуват и да се възползват от чужди земи, но се провалят със собствените си имоти.

Юпитер, Марс и Венера, хората имат много приятели, те са общителни, успешни и да напредват с помощта на жените. Тези звезди правят някои хора свещеници, лауреати, спортисти или надзорници на храмове. Те се грижат за собствените си удоволствия и понякога живеят несигурно имат много подложени на възходи и падения. Те са хаотични по отношение на сексуалните въпроси, изпитващи публично излагане и предателство, наскърбени по отношение на децата, наслаждаващи се на нови контакти и претърпяват трайни раздяла с жените.

Юпитер, Меркурий и слънцето причиняват мъжете да бъдат лесно успешни в бизнес предприятията и да имат много приятели, да се смятат за достойни за доверие, почести, стопанисване, асоциация с великите и успех. Някои хора напредват от смирен произход и са почитани. Но те оставиха имота си да се изплъзне; те лесно се заблуждават и за известно време стават бедни. Те правят много неща по религиозни причини. Те не са без препитание, но са подкрепени от неочаквани източници с висок ранг.

Юпитер, Меркурий и Луната правят благородни, владеещи хора, проницателни в бизнеса, колекционери и спонсори, религиозни хора, интелигентни, красноречиви, пазители на имоти и депозити, успяват в кариерата си свързано с документи и сметки. Те са разточителни, събирачи на данъци, хора с ранг, с много приятели, известни, попечители, администратори на дела, щедри. Тези звезди правят хората спортисти, лауреати, достойни за почести, за подражание и пример за обществото. Ако тези звезди се появят в действащи места, те правят хората откриватели на съкровища и надзиратели на светилища и храмове. Те ще ще спечелят вечната слава.

Юпитер, Меркурий и Венера са добри, докарвайки притежание и наследство, както и успех в бизнеса. Хората стават интелигентни, щедри, сладки, обичащи семействата си, весели, участници в образованието и културата, чисти, достойни за чест и висок ранг, свързани с високопоставени личности и такива на които се гласува доверие. Тези хора са почитани. Те насърчават младите и обичат образованието. Те са обичат да налагат ограничения и те отстъпват някой не им се подчинява. Тъй като те са благочестиви, те знаят бъдещето от боговете, но ще станат нестабилни и потънали в скръб по отношение на жена и децата.

Юпитер, Венера и Слънцето правят зрелищни и славни хора, но също и дребни, психически нестабилни и арогантни. Понякога те са либерални и благотворни, макар и променливи. В други случаи те са възвишени с помощта на чуждата слава и притежания и макар да идват от скромен произход, те стават носители на награди, лидери, управители, изтъкнати в обществените дела и защитници на отечеството. Смята се, че те заслужават почести и дарове и им се дават средства за препитание. Те обаче ще станат неестествени и виновни в сексуалните въпроси. Ако тези звезди изгреят или са в действащи места, тогава те ще бъдат щастливи със своите съпрузи и деца.

Юпитер, Венера и Луната правят хората енергични, известни, високопоставени личности, лауреати, надзиратели на храмове, благодетели, хора, жадни за слава. Тези хора получават доверие и се смятат за достойни, за чест. За тях се говори и много им завиждат от семейството и приятелите, изпитват враждебност. По отношение на партньори и близки приятели те са нестабилни и свадливи, живеещи с ревност и раздяла и болка, винаги в напрежение. Понякога те са близки с роднини, но дори и тогава те нямат не обезпокояван домашен живот. Те влизат в партньорства. Те обаче ще станат много впечатляващи в начина си на живот, но по-скоро изглеждащ като фалшиво шоу, а не истина.

Венера, Слънцето и Луната правят известни и енергични хора, тези, които живеят с раздразнение, онези, които са злонамерени и виновни, клеветени от повечето хора, често им завиждат и биват мразени от техните приятели. Те успяват и печелят притежания и се издигат високо от съдбата, но те също са неустойчиви по отношение на брака и децата. Обичат приятелите си и пътуват много, намирайки щастие в чужди земи.

Венера, Марс и Луната създават заможни и активни хора, но също така и непостоянни и психически нестабилни, доста обърквани в действията си и не поставят край на делата си. Те имат големи планове, скитащи, смели, публични, бойни, хаотични в избора на партньори. Те са оскърбени и попадат в обидно отношение и изпитания, като променят приятелството в вражда заради престъпните си опити и не успяват да преживеят.

Меркурий, Слънцето и Луната правят хората почитани, онези, които играят своята роля добре, настойници,и тези, които споделят почести и позиции. Те са благодетели, участници в мистериите, инструменти за отстраняване на неизправности и поставят страхотно шоу на притежания. Те стават телохранители, с правомощия върху пари, записи и сметки. Речта на такива хора ще бъде найефективна за съвет или инструкция.

Меркурий, Слънцето и Венера, това са хора с богат опит. Те са благородни, изявени в изкуствата и науките, достойни за доверие и на високи позиции. Те лесно съжаляват за това, което е направено, понякога се колебаят и се движат във всички посоки и се радват на промени в професиите си. Те имат много приятели, добре познати, успяват чрез запознанство с високопоставени лица.

Меркурий, Луната и Венера, това са хора, с които лесно се живее, щедри са, с чувство за хумор, граждански настроени, участници в образованието, находчиви, с богат опит, чисти, участващи в религиозни церемонии, полезни, биват мразени, безразборни в общуването си с мъже или жени, богати и пестеливи.

Меркурий, Марс и Венера, когато се конфигурират заедно, носят печалба, висок ранг и професии. Тези звезди правят хора, които са проницателни в даването, получаването и предприемането на други дейности, те са опитни хора, които започват кариерата си с документи и обучение. Те са обвинявани, губят много богатство, щедри, потъват в заеми и дългове, злоупотребяват с чужди пари, съблазнители, мамят със своя чар, богати, зли, но се покайват за това, което са направили.

Марс, Слънцето и Луната правят смели, мъжествени, безразсъдни, енергични хора. Те стават спортисти и войници, управници и управители и успяват в кариерата си чрез насилствени, омразни дела, в трудни занаяти. Те попадат в обрати и в опасни ситуации и страдат от враждебност и атаки, но ако бенефициентите са в аспект, те поддържат основата на своето рождение безвредна., т.е. тези аспекти няма да се провят по този начин.

Марс, Слънцето и Венера причиняват тези хора имат много приятели, биват считани за достойни за съюзи и почести. Те имат много ресурси, обичат своите сътрудници, но са критикувани и клюкарени. Техните приятелства не издържат и постиженията им са краткотрайни. Те желаят много, харчат много, могат да бъдат много нахални. Чрез своите безразсъдни решения те попадат в обрати и враждебност.

Марс, Слънцето и Меркурий това са хора с голям опит, изобретателни в бизнеса. Макар и оскърбени и неуспешни в целта на техните изчисления, те успяват неочаквано. Затова такива хора са психически нестабилни, безразсъдни, активни, темпераментни. След като се втурнат срещу враговете си и повдигнат обвинения за злоупотреби или щети срещу тях, те променят мнението си. Понякога те имат страхлив характер. Те контролират емоциите си добре, играят роля и се поддават на хора, на които не трябва да се поддават. В по-голямата си част от живота си те имат препитание, подложени на възходи и падения. Когато влязат в чужд контрол, те проклинат собствената си съдба.

Марс, Луната и Меркурий правят хората изкусни и гениални, лесно се предизвикват и са много енергични, искат да действат бързо, но са небрежни, търсещи любопитни знания, посветени в тайните и участници в тайни знания. Те са потисници, насилници, неподчинени, алчни, попадащи в обвинения и искове за вреди, в изпитания и опасности и изпитват тревога поради документи и пари. Тези звезди обаче правят хората богати, макар и да не успяват да разполагат с много средства.

Това е обяснено по отношение на отличителните характеристики на отделните звезди, както и на няколко взети заедно. Ако други звезди споделят конфигурацията в съвпад или в аспект, четенето на хороскопа ще бъде променено в зависимост от естеството на допълнителната звезда.

Въпреки това не исках да продължа да пиша подробно за такива допълнителни фактори, защото старите астролози вече ги излагат. Специфичните ефекти от естественото влияние на всяка звезда и знак ще бъдат очевидни веднага на всеки, който обръща внимание. Те са обяснени по-рано в нашия трактат (записки). Затова ще бъде необходимо да се определи как всяка звезда е конфигурирана по отношение на другите: тя е под ъгъл или изгрява? Дали е управител, на Асцендент или е в тригон?

Също така със знака в която се появява звездата, дали е собствена или на друга секта и кои други знаци има в аспект? Ако тези неща се определят, прогнозите ще бъдат солидно основани. Ако звездата попадне в недействайщи места, нивото на действие за в бъдеще ще бъде по-малко. (Това изречение нещо ме обърка, не съм сигурна как да го преведа. Някак е двузначно.)

Зачеване.

След като установих всичко това, сега трябва да говорим за зачеването, да изоставим усложненията и да отхвърлим завистта.

Има три фактора: минимален, среден, максимален, а разликата между всеки фактор е 15 дни. Ако добавим или извадим 15 до или от всеки фактор, следващото ще бъде достигнато. Минималният фактор е 258, който ще се прилага, когато Луната следва само Десцендента (в мястото, което следва десцендента). Средният фактор е 273, който ще се прилага, когато Луната е в Асцендента. Максималният фактор е 288, който се прилага, когато луната е в Десцендента. Ако измерим 15-дневната разлика в небесното полукълбо от Асцендента до Десцендента, ще открием, че 2 1/2 попадат на всеки знак. Нека Асцендентът да е Рак, Козирогът на Десцендента:

Ако Луната е в

Бремеността ще е

Просто следва Десцендента

258

Водолей

260 1/2

Риби

263

Овен

265 1/2

Телец

268

Близнаци

270 1/2

Рак (Асцендент)

273

Лъв

275 1/2

Дева

278

Везни

280 1/2

Скорпион

283

Стрелец

285 1/2

Козирог

288

Например: Неро година 8, Месори 6/7, час 11 на нощта, Луната във Везни, Асцендента в Рака. Тъй като Луната е под ъгъл на Имумцели, раждането ще се появи в 280 ден и 12 часа. Трябва да извадим тези дни от 365-те дни от годината. Резултатът е 84 дни и 12 часа. Сега ако добавим това 84 към Месори 6, стигаме до Фаофи 27, 23-ия час, който е времето на зачеването. С други думи, ако преминем от Phaophi 27 към Mesori 6, общият брой е 280 дни.

Сега ще демонстрираме това с помощта на много методи, което води директно до отговора. Като се има предвид датата на раждане, нека да определим времето от зачеването до раждането. Ако се установи, че Луната е в полусферата над земята, изчислете градусите от Десцендента до градусите на Луната и задайте 2 1/2 на всеки 30 ° . След това добавете тази сума към минималния коефициент 258 и ще откриете, че зачеването е било преди няколко дни. Пребройте тази сума обратно от датата на раждане и ще намерите датата на зачеването, където броят спира.

Ако искате друг метод, изчислете градусите на луната до Асцендента и задайте 2 1/2 дни на всеки 30 °, след това извадете това от средния коефициент 273. Датата на зачеването ще бъде тази много дни преди това. По същия начин, ако Луната е в полукълбото под земята, изчислете градусите от Асцендента до Луната, след това дайте 2 1/2 на всеки 30 ° деление. Обобщавайки, добавете това към средния коефициент 273. Датата на зачеването ще бъде тази много дни преди това. Или изчислете градусите от Луната до Десцендента и определете общия брой дни, като добавите 2 1/2 за всяко разделяне на 30 ° и извадете резултата от 288. Датата на зачеването ще бъде тази.

Например, за да могат моите читатели да разберат решимостта: Адрианска година 4, Мечир 13/14, час 1 на нощта, Луната в Скорпион 7 °, Асцендента в Дева 7 °. Тъй като е установено, че Луната е в полусферата под земята, аз вземам градусите от Асцендента до Луната, това е 60 °. На всеки 30 ° назначавам 2 1/2 за резултат от 5 дни. Добавям това към средния коефициент 273, а резултатът е 278. Зачеването е преди много дни. Броя обратно 278 дни от часа на раждане, денят на зачеването е Пахон 11.

Алтернативно, изваждам 5 дни от разстоянието от Асцендента до Луната от 92, за резултат от 87. Средният фактор е 273, който оставя остатък от 92, когато се извади от 365 дни. Ако добавим 87 до Мечир 14 и преброявам това от рождената дата, стигаме до Пахон 11.

Ако изчислите градусите от Луната до Десцендента, т.е. Риби 7 °, общото е 120 °. Вземете 2 ½ до 30 °, за 10 дни. Сега, когато се извади от максималния фактор 288, резултатът е 278. Ако преброите тази сума от деня на раждането и изчислите Луната ще откриете, че е била на Асцендента при зачеването.

Ако Луната е в полусферата над земята, вземете разстоянието в градуси от него до Асцендента, добавете 2 ½ на всяка 30 ° деление и намерете общия брой дни. Ако желаете добавете 92 към това и пребройте сумата от датата на раждане напред, датата на зачеването ще бъде там, където броят спира. Обратно, изчислете изброеното, което е определило датата на зачеване до датата на раждане и ще знаете броя на дните. Ако Луната е в полусферата под земята, ще изчислите от Асцендента до Луната, определяйки разстоянието в градуси, дайте 2 ½ дни на всеки 30 °. Извадете това от 92 и добавете резултата към рождената дата. Пребройте оттам напред. Това ще бъде датата на зачеването. Отново вземете от датата на раждане сумата, която сте добавили към средния фактора 273.

Друг пример: Траянова година 17, Месори 2, час 11 ½ ; слънцето в Лъв 5 °, Луната в

Везни 26 °, Асцендента в Козирог 24 °. Тъй като луната е в полусферата над земята, аз вземам разстоянието от него до Асцендента, което е почти 96 °. На всеки 30 ° добавям 2 ½ за резултат от 7 ½ дни. Добавям това към 92, а сумата е 99 ½ . Смятам от датата на раждане напред и пристигам на Athyr 6. Обратно мога да преброя от Athyr 6 до датата на раждане, както е направено по-рано. Общият брой на дните е 266. Зачеването е броят на предишните дни. Ако не искам да добавя 7 до 92, аз го изваждам от 273, за резултат от 266. Преброявам този номер от рождената дата. Изчислявайки Луната намирам я в Козирог, в Асцендент.

Луната на раждането ще покаже в кой знак се намира Асцендента на зачеването. Позицията на лунния градус при раждането също ще бъде позицията на Асцендента при зачеването. Други астролози изчисляват Луната, като удвояват градуса на позицията на Асцендента на рождението. Като алтернатива те вземат една четвърт от позицията на слънчевия градус при раждането и смятат, че знакът в тригон вдясно от тази точка е Асцендента на зачеването.

Затова няма да се заблуждаваме ако отсега търсим отговорите за всички рождени места, като използваме системата, дадена по-горе. Нека това е божествено убедителният начин на нашия бъдещ метод за решаване на въпросите на рождението.

Деца на 7 месеца.

Ще приложим друг метод, за да определим дали детето прекарва цял период в утробата или по-малко – в такъв случай ще се случи преждевременна смърт, спонтанни аборти, трудни раждания и смъртни случаи, както и раждане на деца в 7 месец. Определянето е както следва: във всеки случай отбелязвам датата месец, ден на раждането през годината преди раждането и изчислявам Луната. Отбелязвам в кой знак се намира.

След това отбелязвам датата (месец, ден) на раждането в годината след раждането (т.е. две години по-късно) и отново изчислявам Луната. След като го направя, сравнявам позицията му след това с позицията от предходната година. Ако открия, че и в двете години когато Луните са в квадрат с позицията на Луната при раждането, прогнозирам, че зачеването ще бъде пренесено в термин. Ако през двете години луните са в квадрат с луната в рождението, периодът на зачеване ще бъде минималният фактор 258 дни.

Ако Луната от предходната година е в тригон и Луната в следващата година е в квадрат, той ще бъде 269 дни в утробата. И обратно, ако Луната на предходната година е в квадрат и луната на следващата година е в тригон, той ще бъде в утробата същите 269 дни.

Ако Луната от предходната година е в квадрат и Луната в следващата година е обърната, той ще има 8-месечен период на бременност и ще бъде родено мъртво. По същия начин, ако Луната в първата година е в тригон и тази във втората година е обърната, детето няма да оцелее.

Ако през двете години се окаже, че луните нямат никакъв аспект с луната при раждането, детето ще бъде родено или ще бъде с опасност за майката. Ако луните от двете години са в опозиция на луната при рождението и са в хармония, детето ще бъде със седеммесечен термин. Ако Луната на предходната година е в опозиция и луната на следващата година е в тригон (т.е. с луната в деня на рождението или с Асцендента), детето ще бъде със седем месечен термин. Същото ще бъде вярно, ако Луната е в квадрат. Ако Луната от предходната година е в квадрат и Луната в следващата година е в опозиция, детето ще бъде със седем месечен термин. Слънцето има същия ефект, когато е в противовес на знака, в който се е появила новата Луна.

Древните писали за тази тема неясно и мистериозно. Ние сме хвърлили светлина върху нея.

СПОДЕЛИ
  • 4
    Shares

Leave Comment