Астрологичен поглед 2020 / IВ краят на 2019г. на 26-ти декември се случи слънчево затъмнение и беляза човечеството с наситени събития, като всички бяха и са силно напрягащи.  Коя новина от коя бе по- смущаваща от този момент нататък.
Знаем, че откакто има Сатурн има време. Във времето са скрити цикли, може да си го представите като колело, в което подобно на кукли матрьошки има по- малки колела, които задвижват събитията в човешката история.
Началото на годината започна с един такъв цикъл, краят на годината ще завърши с друг. На 12- ти януари 2020 година се случи едно изравняване на цикъла Сатурн- Плутон. В астрологията това означава съвпад между две планети. Съвпади има постоянно, но само някои от тях са особено значими. Та на 22- ри януари Сатурн и Плутон застанаха на 22- ри градус в тропически Козирог и това създаде една вълна, която ще усещаме през цялата 2020 година, а дори и няколко години след това.

Този съвпад се случи в знака Козирог, никой от нас не е преживявал такъв съвпад, нямаме живи хора от Първата Световна война, за да ни разкажат как са го усетили. Но историята може да разкаже. Върлувал е грип- испански, който започва от Китай, но засяга най- силно Испания. Започнала е Първата Световна война, рецесията, икономически сривове, по- строга политика и голямата депреси
я.
Какво да очакваме ние хората от ХХI – ви век обаче?
 
Знанията, които имам са от Хермес, ведите и арабите и стотици други учители знайни и незнайни.  За мен религия не съществува, съществуват духовни учители на времето, които до един уважавам и ценя, затова това, което ще споделя е знанието от древни учения и мъдри хора. То не е мое знание, заслугата е само тяхна.
Едно от правилата на Хермес гласи-каквото е горе, това е и долу.
Всеки човек, независимо дали вярва в съдбата и астрологията е подвластен на тези сили. Затова няма да има човек, който да не усети това, което идва по един или друг начин. Дори животинското царство е подвластно на силите на небето. Всяко едно специфично движение на небето, ни дава улики за това, което ще се случи на земята. Всеки от нас въпреки, че ще бъде засегнат, ще преживее по различен начин и опитност това, през което преминава, дори тематиката да е една и съща, усещането и преживяването няма да е еднакво за всеки човек.
Нито Сатурн, нито Плутон се славят с добра репутация. Общо взето на астролозите им щръкват косите от тях.

Сатурн е строг, мълчалив, студен, амбициозен, обича да поставя граници, символизира бащата или възрастния човек, който никога и от нищо не е доволен, независимо какво човекът прави да му угоди.
Плутон е планета на смъртта и прераждането. Той се слави с това, че както може да създава живота, така може и да го унищожава. Неговата цел е сила, смелост, приемане на истината без капка илюзия, трансформация и повече свобода. Тъмнината на тези две планети служи обаче на една по -висша цел и ние трябва да отчетем тази им незаменима роля. Тези две планети се стараят да насочат лъч от светлина напред към далечния хоризонт. Сатурн освен мрачната си сянка притежава един незаменим дар- той никога няма да ви подведе и няма да се спре докато не намери успеха. В него дреме силна воля, която предава на хората-сила да продължим напред, дори когато стъпваме върху жарава и животът ни сблъска от едно предизвикателство към друго.

Плутон е онзи, който рисува с невероятни краски нашия живот и трансформация. Той е най- невероятния алхимик. Той е отговорен за магията на природата, както когато гъсеницата се превърне в пеперуда преживявайки пълна трансформация от едно състояние в друго.
С негова помощ само, ние хората можем да полетим и да преминем през поредицата от уроци и трансформации. Плутон в най- висшата си октава е Любов. Всеки човек, за да се роди е нужна любов между двама души. През 2020 година безусловната Любов ще донесе събуждане и ще помогне на хората да се трансформират към едно ново съзнание и разбиране за живота и смъртта.

Поради това, че този съвпад на тези две планети се случва в знака Козирог, става ясно, че в общочовешки аспект, ще се засегнат кариерите на хората. В световен – борба за власт, правителства, политика, граници, банкови дела и големи корпорации ще преживеят най- съществено и драматично тези промени. Тези теми от живота ще бъдат осветени през цялата 2020г. Ще се налага да се борим за власт и устояване на всичко, което сме постигнали. Като при всеки един от нас ще е разиграна темата по различен начин, а в световен – границите на държавите ще се акцентират. Защо границите, ами Сатурн е онзи, който има пръстени, затова. Това ще са уроците, които ще ни бъдат дадени.
Съвпадът на Сатурн – Плутон стана много близо до градуса на затъмнението и това създава допълнително напрежение и бележи променящ се начин на живот, преструктуриране, промяна, която няма да ни е по вкуса, но ще се налага. Сатурн е планета, която изисква дисциплина. Затова ключът за тази година е- бъди дисциплиниран, а Плутон планетата на смъртта съветва бъди Любов, трансформирай се, за да не загубиш живота си, а напротив да се преродиш с ново съзнание и нова любов. Това са ключовете, които ще ни помогнат да преминем през това нелеко време успешно.

Към Астрологичен поглед 2020 / II
СПОДЕЛИ

1 Comments

  1. Pingback: Астрологичен поглед 2020 / II – Астростудио АДИ

Leave Comment