Астрологичен поглед 2020 / II

Тук продължавам астрологичният анализ на 2020г., който започнах в първа част на предицата. А годината е изключително интензивна и съдбоносна. От първия ден, та чак до последния, всеки месец се случват изключително интересни планетарни цикли, които без никакво съмнение ще зададат нов тон в живота за години напред във времето.

За да стане по- ясно, ще споделя само някои от най- значимите проявления.

Годината започна след силно слънчево затъмнение на 26- ти декември 2019г. Веднага след това се случи цикъла Сатурн – Плутон на 12- ти януари 2020г.

През месец март и април Юпитер се свързва с Плутон в голяма близост със Сатурн. През август Марс ще е влязъл в тропически Овен и ще е образувал квадратура с ретроградните Юпитер, Сатурн и Плутон. Още едно пълно слънчево затъмнение ще се случи в деня на лятното слънцестоене в кардиналната точка на Северното полукълбо в Рак 0 °.

Юпитер и Плутон ще са в съвпад през месеците април- май на 2020г. И двете планети, толкова различни, си приличат по едно- те имат нестихващ стремеж към растеж и просперитет. Тези планети увеличават стремежите и амбициите ни за развитие и растеж на духовно ниво, така и на материално, но най- забележимото им присъствие е копнеж към дълбоката Истина.

Тази комбинация ще донесе икономически колебания като инфлация и дефлация. На духовно ниво може да доведе до фалшиви пророци, измамни обещания от властта, празни приказки и обещания. Кризи свързани с расизъм, фанатизъм,  и религиозни нападки и преследвания. Правилният подход тук е трансформиране на проблеми и трудности, като всеки от нас знае, че когато има трудности,  има и възможности и да се възползваме от тях, както индивидуално всеки един от нас, така и колективно.

На 21 декември 2020 г. ще се случи още едно небесно проявление, което се нарича „Голяма връзка”на Юпитер и Сатурн.

През месец юли на 2020 година Земята ще се приближи най-близо до двете огромни планети нещо, което астрономите наричат ​​планетна опозиция.  До есента двете планети бавно ще се приближават в съзвездие Стрелец. Но през декември този съвпад ще достигне своята кулминация.
„Великата връзка“ на Юпитер и Сатурн ще се случи на 21 декември,
2020 г. – , когато е зимното слънцестоене. По това време двете планети ще да бъдат в съзвездието Козирог, ниско към югозападния хоризонт и разделени от само 0,1 °. Това ще бъде най-близката връзка Юпитер / Сатурн от 1623 г. насам! Юпитер ще бъде с магнитуд -2.0, а Сатурн с магнитуд +0,6.
Вечерта на 16 и 17 декември 2020 г.  полумесеца ще се присъедини към Юпитер и Сатурн, като ще ни предостави невероятна гледка в югозападния здрач.

В случая вибрацията на Сатурн и Юпитер ще се смеси. Голямата връзка или големия съвпад се случва, когато двете планети застанат в точен съвпад. Както Сатурн  така и Юпитер са свързани с авторитета, но по различен начин. Юпитер е доста по- щедър, свързва се със здравето, богатството, разширението, щастието, докато Сатурн предпочита строгостта, отговорността, границите и дисциплината. Когато те се съберат в този царски съвпад, това означава борба за власт и управление. Нещата се променят безвъзвратно, независимо дали ние хората сме готови за това или не. Политиката се насочва към нови идеи и разрушава всички стари модели, които са надживели времето си. Юпитер и Сатурн се срещат веднъж на около 20 години и това се нарича малък съвпад, но в тези цикли има големи съвпади и Велики. Ние сега ще преживеем голям съвпад, който е по- значим от малките.

Може да очакваме една нова ера на промяна в мисленето и организацията на обществото, както и желание за повече справедливост. В тропическата астрология, голямото съединение се случва в 0 градус на Водолей. Това със сигурност означава едно съвсем ново начало. Човечеството като че ли ще рестартира, ще започне отначало, като преосмислим нашия подход към свободата, равенството и общественото благо. Старите навици ще отпаднат, за да си проправим нови пътеки напред.

Тъй като и Юпитер, и Сатурн имат общо с професионалните постижения, това е голяма енергия за насочване към успех в кариерата.  Много хора могат да се възползват от тези нови блага. Съвпадът, особено ако засяга наталната ви карта, ще ви насочи към нови възможности, растеж и късмет. Вероятно ще усетите, че сте в края на една фаза от живота си, че е време да преминете на едно по- високо ниво.

На индивидуално ниво, това може да бележите, че сте завършени и удовлетворени от постиженията си досега. Други може да осъзнаят, че не са в състояние да останат на досегашната си работа и да продължат по този начин напред и да поискате да се изправите пред нови предизвикателства. Други могат да усетят бариери в живота си, които им пречат да достигнат до мечтания успех. На индивидуално ниво Големият съвпад ще се прояви според цялостното разположение на наталната карта. Затова не искам повече да спекулирам. 

При всички случаи това е време на едно по- дълбоко осъзнаване за всички нас. Нещо като равносметка на живота.  Много от нас ще осъзнаят, че страховете са тези, които са ни пречили досега, за да се почувстваме свободни и щастливи. Много от нас ще осъзнаят разочарованията си на едно по- дълбоко ниво.  Осъзнали това, промяната става неизбежна, защото каквито и да са нашите обстоятелства, ще се зароди едно силно желание за просперитет и свобода.

Големият цикъл на Юпитер и Сатурн  е важен белег за това, че предстои промяна в структурите. Нова политика, нова система, ново ръководство в социалния ни живот.  Тези цикли  на двете планети променят своята стихия и така се бележат Големи и Велики периоди. Велик период се случва веднъж на около 1000 години, Голям на около 240 години веднъж и малък на всеки 20 години. Например през 1921 г. съвпадът е в огнения знак на Лъв ; през 1940 г. в огнения знак на Овен ; през 1961 г. в огнения знак Стрелец и т.н. в сидералната астрология. От 2020 г. тази връзка ще се случи в подобна последователност във въздушните знаци по тропик и в земните знаци по сидерал и така ще бъде през следващите около 240 години. Човечеството навлиза в 240 годишен нов период от своето развитие, затова можем да кажем, че предстои промяна на съзнанието. Със сигурност ни чака един възход и силен фокус в сферата на Информационните технологии, астрологията, научния и технологичния прогрес и глобалната еманципация. От тук и проблеми свързани с подслушване и контрол върху хората. Тяхната свобода може да е застрашена. Но както казах, този съвпад ще се случи в сидерален Козирог, това означава, че фокусът ще бъде и върху практическите и финансови въпроси на живота ни, ще търсим по- голяма сигурност,  а това ще води и до несигурност често. Ще ни се наложи да станем по- стойностни, по- мъдри, по- зрели и по- отговорни.

Цялата 2020 година е изпъстрена от небесни проявления изпълнени с  драматизъм, интензивност и промени. Започва нов цикъл, с който трябва да се съобразим, дори знаейки, че промяната не винаги е лек процес. Може да кажем, че бележи времена на несигурност. В следващите години тази промяна ще се разгърне изцяло и ще промени из основи този свят. Но във всяка промяна се крие и възможност.

 

> Към Астрологичен поглед2020 /I

 

 

 

 

 

 

СПОДЕЛИ
  • 67
    Shares