Работа със Сатурн при трудни аспекти

Много хора изпитват трудности със Сатурн, когато прави негативни аспекти с важни точки в хороскопа или са родени с неблагоприятен рожден Сатурн. Тук се опитвам да дам насоки за хармонизиране с този мощен дух на времето . Определено е трудно за повечето хора, които имат активиран аспект със Сатурн, често при такъв аспект човек се чувства като в капан и безисходица. 

Сатурн е стабилен в своя знак на екзалтация Везни, слаб е, когато е в своето падение Овен, той става конфликтен в своето заточение Рак и Лъв и се изостря, става силен, когато е в своите си домове и знаци Козирог и Водолей.  Той дава усложнения на отделните индивиди, когато е в домовете : I-ви дом, VI-ти, VIII-ми или XII-ти. Макар че когато е в дванадесети дом, се води че е в дом на своята радост, все пак говорим за Сатурн и съм забелязала, че и там не му е добре.

Когато Сатурн преминава чрез транзит, дирекция, прогресия, управлява профекцията  или е някакъв управител на времето и силата му в наталната карта е отслабена, например като образува квадратура със светилата или останалите планети, може да изпитате дискомфорт и да поискате да облекчите това положение. Преди да направете каквото и да е, е добре съвсем честно да се запитате:

Обсебен ли съм от реда и структурата?  Не съм ли прекалено негативен и критикуващ непрекъснато? Искам ли да контролирам всичко в живота си? Обективен ли съм в своите преценки? Липсва ли ми отговорност и дисциплина? Справедлив/а ли съм с хората около мен? Изпитвам ли силна привързаност към материални неща и хора?  Чувствам ли се самотен? Зациклям ли в даден проблем?  Страхувам ли се да бъда сам и да прекарам време със себе си? В състояние ли съм да видя отрицателната страна на нещата?  Трудно ли правя жертви?

Ако сте отговорили „да“ на един или повече въпроса, това показва и защо в този момент при активиран Сатурн изпитвате трудности.  Създал се е дисбаланс на енергията на Сатурн и поради това трудните аспекти със Сатурн се превръщат в агония за вас.  За да го коригирате, облекчите и да спечелите благоразположението му, можете да използвате няколко техники, но задължително коригирайте и работете с проблемите, които сте отчели от отговорите:

Начин да се хармонизираме с планетите е медитацията и молитвата, както и наблюдението на нощното небе на Сатурн и свързване с енергията на планетата.

Има планетарни мантри и молитви, които можете да използвате:

мантра

Във ведическата астрология всяка планета е свързана с определено божество, така че ако резонирате с тази школа, можете да практикувате следната мантра:

Om Praam Preem Proom Sah Shanischarye Namah

Планетна молитва

Можете също така да използвате орфическия химн на Кронос , за да се позовете на неговите благоволения. Не забравяйте да запалите свещ или тамян, за да благоприятствате допълнително молитвата, а ето и нея:

 

Баща на благословените богове и на хората, вечно млад, плодороден на ресурси, непорочен, силен, смел Титан, който консумира всичко и в същото време те въздига, ти който притежаваш, за широкия свят, неразривни връзки. Кронос, създател на времето, красноречив Кронос; фиданка на Земята и звездното Небе, на раждане, растеж и упадък, съпруг на Рея, почтен Прометей, който живее във всички части на Вселената, патриарх със криволичещ, мощен дух. Чуй нашите умоляващи гласове и моля изпрати щастлив край в живота ни завинаги.

Сатурн управлява деня събота и всеки ден има управление в определен час. Може в този диапазон от време да се свържете с планетата. Сатурн се грижи за възрастните, бедните, бабите и дядовците, бездомните, нещастните и маргинализираните.  Може да подкрепите и помогнете на такъв човек също, като начин да получите благоволението на Сатурн. Създайте си рутина за работа с планетите и имайте това време като нещо свещено за вас.

Жертвата, която може да дадете на Сатурн, може да е и еднодневно гладуване от изгрев до залез слънце, като посветите тази ваша жертва на планетата.

Колкото повече включите тези ритуали в ежедневието си и осъзнавате работата, която вършите с планетата, толкова повече полза ще получите от нея. Но на първо място, човек трябва да се бори със своите пороци, като ги осъзнае, признае и изкорени, защото Сатурн е планетата на кармата, при него не минава нищо друго освен баланса и равновесието. Не случайно екзалтира в знака на Везните. Получи ли се дисбаланс, Сатурн ще коригира това по един  болезнен начин. Затова е добре промяната да започне отвътре навън.

СПОДЕЛИ
  • 95
    Shares

Leave Comment