Слънчево затъмнение 21- ви юни 2020г.

На 21 юни 2020 г. Настъпва първото от двете слънчеви затъмнения през годината. Това затъмнение ще е пръстеновидно. Всички държави откъдето преминава сянката на затъмнението, ще са по- дълбоко засегнати негативно. Съгласно древните астролози, влиянието както на слънчевите, така и на лунните затъмнения винаги е негативно.

Частично затъмнение ще се наблюдава от Африка, Югоизточна Европа и Азия. А пълно пръстеновидно затъмнение ще започне от Централна Африка. Ще пресече Южен Судан, Етиопия и Еритрея. След това ще продължи през южната част на Арабския полуостров – Йемен и Оман, ще пресече Северна Индия, Китай и о-в Тайван. Пръстеновидното затъмнение ще завърши в Тихия океан – в района на Марианските острови.

 

Точното съединение ще е в 9 часа, 41 минути и 27 секунди. За град София, затъмнението ще започне в 8 часа, 4 минути и 31 секунди. Като диска ще се покрие само 4.7%.Края на затъмнението за София ще настъпи в 09h 08m 16s.

Никога няма по-малко от две слънчеви затъмнения годишно и никога повече от седем лунно слънчеви затъмнения (за 2020 г. ще бъдат общо 6).Обичайният брой затъмнения (слънчево и лунно) е четири: две от слънцето и две от луната. Обикновено се случват по двойки, което означава че Лунното затъмнение се случва две седмици преди или след слънчевото затъмнение. Цикълът на затъмнението се повтаря на всеки 170 дни.

Това затъмнение ще се види частично от България и ще се случи в първи градус на тропически Рак, като ще засегне много чувствителна точка – оста Рак – Козирог или лятната равноденствена точка.Тропикът на Козирога се нарича така, защото преди около 2000 години на датата на зимното слънцестоене Слънцето е навлизало в съзвездието Козирог. В днешно време, заради прецесията, на тази дата Слънцето навлиза в съзвездието Стрелец. В сидералната астрология, затъмнението ще се случи в 5 градуса и 17 мин. на Близнаци. Ще започне малко след настъпването на лятното слънцестоене в Северното полукълбо, поради това затъмнението ще има по- силно и особено значение за човечеството. Това затъмнение принадлежи към серията Сарос (класификация на затъмненията) 4 Север и според астрологът Бернадет Брейди се свързва със свиване, раздяла, ограничаване и разочарование. Това е трудна поредица от Сорос. Могат да се случат събития, които блокират човека по една или друга причина, казва тя.

Когато настъпи затъмнение, то бележи нещо, което си отива от предишното и нещо, което идва. Събитията, които следват затъмнението, носят по-голяма тежест, отколкото събитията, донесени от нормалните новолуния и това е логично.Всяко затъмнение е като турбина, която се задвижва и отделя голямо количество енергия. В дните около затъмнението и две седмици след него, избягвайте да правите важни и съществени промени в живота си. Препоръчва се да изчакате, докато затъмнението премине, преди да предприемете реални действия за каквото и да било в живота ви. Дори затъмнението да не ни засегне пряко в наталната карта, ще забележим, че около нас и света се случват много и различни наситени  с емоции събития. Ще четем многообразна  заливаща ни информация от сайтове и вестници.

Ефектът от слънчевото затъмнение се усеща месец преди появата на самото затъмнение. Но първо ще трябва да кажа, че ефектите на едно затъмнение се разгръщат през цялата година от датата на затъмнението като постепенно замират със следващото затъмнение, но само замират, обикновено продължават събитията от него толкова дълго, колкото часа е била продължителността на самото затъмнение, само че превърнато в години и месеци. Най- силно то влияе върху дома, знака, градуса и декана, в който се случва.

Избухването на Коронавирус основно се дължи на слънчевото затъмнение, настъпило на 26 декември 2019 г. в знака Стрелец в декана, който носи мор, епидемия и чума. Никога не съм се съмнявала в съществуването на Ковид, защото знаех, преди това, какво ще донесе на света това божество(всички декани са управлявани от божества, реални духовни форми на небето). Раждането на конспиративните теории се дължат на това, че звездата Кастор, която е звезда на интелекта и ума, беше затъмнена от Лунното затъмнение през януари месец и се прояви в своя антипод. Така ни заля море от информация, която на моменти считах за налудна. Лекарите, като интелигенцията на една нация, също пострадаха. 

За да разберем къде ще се отрази най- силно дадено затъмнение, трябва да видим къде то е видимо, кои държави са под съзвездието, в което се случва затъмнението и какъв декан управлява градуса. Колкото по- близо е възела до затъмнението, толкова ефектът е по- малефичен(негативен). Ако имаме близост или аспект с малефици в един и същи градус със затъмнението и ако са ретроградни и близки до градус със самото затъмнение, тогава ефектът на малефиците е по- силен, както ще е при това затъмнение. Меркурий също казват древните, че става особено лош, когато вземе участие в затъмнение. Всички затъмнения дават индикация за важни промени и събития в живота на хората, както и почивка, промяна на работата или неочаквани срещи.

В това слънчево затъмнение са замесени и доста звезди. Бетелгейзе и Менкалинан, а Сириус, който е в съвпад с Меркурий, също показва, че хората ще загубят духовния си облик, понеже тази звезда е духовна, но когато участва в затъмнение, тя се превръща в антипод на това, което носи и изявява. Едната звезда е свързана с военните, полицаите, борбените и смели хора, а другата с бизнесмените.  Това затъмнение върху звездите вероятно ще донесе разруха и позор, насилствени действия и за съжаление повече смърт. Затъмнението се случва и центъра на Млечния път. А това съзвездие е свързано с България, знаем това от един богомилски документ. Затова и ние трябва да се пазим повече от вируси, агресивни прояви и проблеми с водата. Божеството, което е замесено в това затъмнение е свързано с Океан, а самата богиня се нарича Тетис. Това божество огражда океана и отговаря за реки и извори. Тя е акушерката на живота. Това ни намеква, че могат да се очакват проблеми свързани с водата и водната стихия. Наводнения в едни райони, а в други засушаване, проблеми с питейната вода, хората свързани с водата като цяло, също могат да се окажат затруднени, аварии, скъсване на стени на язовири. Възможна е смърт на виден човек (за света). Застрашени са водните обитатели- риби и птици, които пребивават близо до водни басейни. Военни лица, пожарникари, полицаи и всички свързани с властта са подложени на повишен риск.  Коронавирусът ще продължи да взема човешки животи.

Според мен, ще станем свидетели на много негативни събития до края на годината и докато Сатурн се намира в сидерален Козирог.

Прогнозата ми не е позитивна, макар че аз самата съм позитивен човек и дори се чудих дълго дали трябва да пиша тази статия. Но от друга страна, зная, че когато човек е подготвен предварително за идното, той може да вземе правилни решения за себе си и да се ориентира по- добре в ситуацията.
Моят съвет, ако въобще е нужен на някого е да останете центрирани, да не се поддавате на провокации и агресия. Да не предприемате нови начинания и ако е възможно не правете големи промени в живота си тази година. Може да не ви се получат нещата както сте си представяли. Да запазите човещината в себе си, добротата си и вярата. И нека Бог пази България! 

 

>> Виж всички астрологични статии за събитията през 2020 година

 

СПОДЕЛИ
  • 316
    Shares