Транзити на Плутон

Плутон, тази наистина малка планета оказва силно влияние в хороскопа. Към външните планети имам афинитет и макар че работя със сидералната астрология най- вече, винаги ги вземам предвид. Транзитите върху Слънцето, Медиум цели, циклите му, на Асцендента, върху Луната са осезаеми и впечатляващи. Тази година, той има силно влияние върху човечеството и ние му сърбаме попарата вече, но не се учим от уроците му и ще боли.  

Плутон свързва СлънцетоПлутон има силно влияние и неговите транзити, прогресии, цикли и дирекции се усещат осезаемо от всеки.  За по- кратко по- нататък ще наричам всичко транзити.
За транзитите на Плутон ключовата дума е трансформация, чрез катарзис и болка. Когато тази малка тъмна планета на Бог Хадес се озове върху Слънцето ни или друга важна точка, в опозиция или квадрат, несъмнено ще усетим неговото влияние. Плутон като че ли взема властта в живота ни и нищо почти не зависи от нас.
Чрез  хипнотичното му въздействие, настъпват промени свързани с изхвърляне на всичко ненужно и замряло в живота ни, дори за нас да не е така.
Той ще отнесе в подземното си царство всичко, което е пречило до сега да покажем истинската си вътрешна сила и потенциала си, макар да не сме вярвали в себе си, че бихме могли да се справим и издържим.
Трудностите идват най- често от това, че всеки с такъв транзит, започва да се съпротивлява неистово на промените, за които Плутон настоява. В такива моменти започва и разрухата. Всичко се срива, защото Плутон както и Сатурн не обичат противопоставянето. Кажем ли му твърдо “не”, той ще приклещи здраво в своята смъртоносна схватка човека и колкото повече се борим, толкова повече ще ни притиска безпощадно в ъгъла.
Често тези аспекти са белязани със загуба, която боли. Ако Слънцето е хилег в картата, възможно е да се появят здравословни проблеми, раздели или загуба на работа. Човек  в този период преминава през своята “тъмна нощ на душата.” Добра стратегия е при такъв аспект да оставим нещата да се движат на собствен ход и да знаем, че когато нещо бива отнето безвъзвратно, това ни дава възможност за нов растеж и развитие, колкото и да е трудно да го повярваме, докато изживяваме транзит на Плутон.
Защото Плутон отнема само ненужното, изчерпаното, нездравословното в живота ни. Ако оставим нещата да се случват, този период ще е период на обновление и със сигурност след него ще се събудим една заран по- силни от преди. Ще се възродим отново от пепелта с ново Аз това означава съвпада на Слънце с Плутон. Плутон Хадес е планета на Истината, затова в този период истината ще стане приоритет.  Хадес няма да позволи в този период да осъществим нито една цел, която е егоистична или лицемерна. Той просто ще събаря всичко от ръцете, ако усети, че целите на човек не са свързани с благородни подбуди. Егоистичните пориви, ще дадат много повече загуби на всеки, отколкото печалби.
Слънцето представлява нашата идентичност и неговите транзити, ще са по- скоро лични, отколкото обществени. Плутон мрачния Хадес ще поиска повече светлина от човека и ще го принуди да засияе в искрящо бяло, но когато видим светлината, то неизбежно е да видим и повече сенки около нас.  Неговата цел е да ни помогне да осъзнаем кои сме ние, да спрем да се правим на онези, които не сме, да свали маските от нас и да ни остави голи пред душата ни.

Плутон е много бавна планета, затова малцина ще са хората, които ще преживеят съвпад на Слънцето с Плутон и когато това се случи,  показва едно специално отношение на Плутон към човека.  Хадес идва, за да предложи едно невероятно преживяване към същността на душата и това ще промени живота ви. Плутон ще сблъска човека с най- големите му страхове. Човек с такъв аспект се изправя срещу собствените си демони, за да ги трансформира, пречисти и обнови.

В хаоса все пак се ражда Божието творение. 

 

СПОДЕЛИ
  • 24
    Shares

Leave Comment