ГОЛЯМА МУТАЦИЯ 21.12.2020

 

Посветих вече няколко статии на Голямата мутация  на Сатурн и Юпитер през 2020г.-  Тук  

Правя това, защото предстоящият Голям съвпад е особено важен и защото този Голям съвпад ще се случи в точката на зимното слънцестоене. 

 В случая ние разглеждаме цикли в рамките на цикли, които се въртят от началото на времето във вечността пред нас и които цикли са следени с хилядолетия от астролозите. Големите мутации бележат промени в религията и структурата на държавността, промени в световната икономика и политика. Край на старият цикъл и зараждането на нови идеи в нова форма. 

Накратко ще разгледаме аспектите, преди да минем към анализа.

Навлизаме в елемент на земята, ако отчитаме стихията по сидерал и в елемент на въздуха, ако разгледаме картата по тропик. Северния възел или така наречения още Главата на Дракона ще се намира в сидерален Телец, в терми на Сатурн, а в тропика ще е в Близнаци. Сатурн от своя страна е силен, независимо дали го смятаме, че е във Водолей или Козирог, той управлява и двата дома. Съвпадът ще бъде на куспидата на осми дом свързан със смъртта. Отдавна не гледам хороскопа на България, който очевидно не е верен, по простата причина, че държавата ни е създадена доста по- рано от посочения хороскоп в Интернет средите, затова тук просто си съставям карта за България-София и я разглеждам. Разбира се, анализът ще се разгръща в годините, няма да се случи всичко за един ден. 


Както вече споменах тук отново датата е знаменателна, Голямата мутация ще се случи на зимното слънцестоене 21.12.2020г.

В картата построена за часа на съвпада, виждаме Марс в десети дом, който изглежда доста горд и заплашителен, заедно е с Луната, Нептун и Локус Фортуна. Луната и Марс не са добре заедно и не работят добре в екип, макар че принадлежат към нощната секта. Домовата система е на Порфирий, управителят на часа е на Венера, денят е на Луната.
 Картата показва доста строгост и дори суровост. Марс формира квадратура с Плутон и хвърля лъч към Венера. А управителят на Асцендента Меркурий е изгорял в лъчите на Слънцето  и в опозиция на себе си.

За Юпитер като качества можем да кажем, че е щедър благодетел. Лидер, който е свързан с богатството, здравето, философията, религията, децата, и добрите времена в човешкия живот, докато Сатурн го свързваме с поставянето на граници, конкретното, практическото, материалистическото, осезаемото, със стоките, производителността, икономика, собствеността, старостта, строгата отговорност, болката и мъдростта. Когато тези планети работят в екип, трябва да очакваме борби за власт и това вече се усеща по света, та дори и у нас, всеки цикъл и затъмнение започват да влияят доста преди самия съвпад, което е естествено, понеже те са си в орбис. Този съвпад показва, че ще възникне промяна и много неща ще се променят безвъзвратно. Светът неминуемо ще премине през период на икономическа рецесия и големи културни промени. Ще е необходим нов подход, нов растеж и нов избор. В същото време ще се разкриват стари и вече до болка познати проблеми, които се нуждаят от освобождаване.

Първите три месеца от съвпада, тоест януари, февруари и март, ще видим сериозни последици от този съвпад. Вероятно враждебността ще нарасне, особено в държавите като САЩ, Китай, Индия, Пакистан, но не само там. Ще се зароди страх от война, вътрешни конфликти и бунтове.

В тропическия хороскоп, Големия съвпад ще се случи в 1 градус на Водолей, което само по себе си показва ново начало. Светът ще започне от нулата да гради своите мисли, дела, обществено благо и съдба. Тези две планети се обединяват, за да унищожат старите форми на управление и начин на живот и много ясно е показано това в картата. Новото бавно, ще започне да се оформя, докато старото бавно започва да умира. Ние сме на прага на нова ера, но това не означава, че старите неща няма да изискват внимание, за да се разрешат окончателно. Юпитер макар и отслабен, омекотява донякъде качествата на Сатурн, когато е с него. Тук опасността е да не доведе това до егоизъм, алчност и заблуди в хората. Опасността, която може да се изкриви от Сатурн е чувство на страх от ограниченията, препятствия, депресии и стагнация.

Със сигурност хората ще изпитаме нужда от една стабилна материална сигурност, но и няма как да не преживеем някои драматични промени в начина, по който общуваме, обменяме опит или си сътрудничим с другите. За огромно съжаление мутацията на Юпитер и Сатурн ще формира квадратура с Уран. Юпитер и Уран са свързани с мълниите и светкавиците.  Юпитер е бог на небето, светлината и бурите, пръв сред боговете и властелин на света. Наричан е Гръмовержец.  Уран също е свързан със светкавиците и гръмотевиците. Така че тук ще имаме едно доста силно и осезаемо въздушно течение, което показва, че ще има борба и събаряне на обществени структури, лични драми, отказ от илюзии и привързаности. Ще е доста електрично в близките месеци и години. 

Пред идния поглед на Вечността, човечеството ще се изправи пред нови предизвикателства и идеи. Старото трябва да остане в миналото, но за съжаление не мисля, че ще стане по- мирен и хармоничен начин. Относно отделната личност, всеки от нас трябва да остави старото зад гърба си, ако иска да продължи напред. Не казвам, че ще е лесно, но понякога животът изисква от нас да пренаредим приоритетите си и с ясен поглед да продължим напред, макар привидно да губим в този повратен момент. Когато тези две мощни планети се съберат в едно и също съзвездие, това създава интензивна енергия, която засяга всички- както отделния човек, така и света като цяло. Това е така, защото започва нова страница в човешката история.

В случая ясно се вижда, че Сатурн доминира в този съвпад и това ще има дълги последици за нас. За дълго време ще усещаме енергията на Сатурн.  Юпитер в реалното небе над нас е в съзвездие Козирог и е изтощен, а Сатурн е в собствен знак, знакът на тропическото зимното слънцестоене. На това място неговата енергия е още по- силна и поради това неговата сила е завишена многократно. Поради това, всеки от нас ще усети и изпита на гърба си интензитета и енергията на Сатурн и почти пълната липса на Юпитер. Ще станем по- сериозни, по- отговорни, но и по- стресирани като хора. Няма как да го отречем Сатурн печели победата в небето! Досега светът се бореше за духовност, религия, справедливост и свобода, сега ще бъдем насърчени да изградим повече сигурност, стремеж към богатство, експлоатация на ресурсите ни и развитие на технологиите. 

Бизнес интересите ще процъфтяват, докато войните, които са напълно възможни, ще се хранят със страха и параноята, с оскъдицата и бедността- другото лице на Сатурн. Социалното разделение ще се увеличава между богати и бедни, между духовни и недуховни, между хора в неравностойно положение, тези проблеми ще се засилят в следващите години. В мунданната астрология Юпитер отговаря и за справедливостта, висшите принципи, етиката, духовността, но всички тези възвишени идеали, ще бъдат снижени от господството на Сатурн, защото той ще изкара на преден план сигурността, контрола и печалбите, опазването на околната среда, изменението на климата, изчезването на видовете. Но за него са присъщи и болката, страданието, загубите, материалните проблеми. Така че неминуемо ще има и свиване и тревожност през следващите години. Не трябва да забравяме, че пътят на Сатурн е път на кръста, но и в крайна сметка, той носи и освобождаване от оковите на материалното, като разтваря духовното невежество. Сатурн чрез мрака на своята природа извежда душата към Вечната светлина на Духа. В това се крие същността и мистерията на Сатурн.  Много от хората ще преживеят духовна трансформация и в това се състои победата на Сатурн над вечността на времето. 

Съветът ми е да бъдете внимателни и да вземате мъдри и добре обмислени решения, както и да не се поддавате на пропаганди и манипулации, които със сигурност ще присъстват в живота ни. Трябва да пазите личната си свобода и личните си данни по- внимателно. За онези от вас, които са духовни по рождение, този съвпад ще е много важен за духовната ви еволюция. Със сигурност мога да кажа, че това ще е скрита благословия, която не се вижда никога явно, но след време, когато пъзелът на картината се нареди, човек разбира величието на тази мощна планета. А ако съвпадът стане на важно място в личния ви хороскоп, тогава древните казват, че роденият ще преживее чудо през годината. При мен това се случва на Медиум цели, така че ще ви споделя, щом преживея чудото!  Стремете се да служите на истината, на висшите принципи и етика. Ако Сатурн е материята, то Юпитер е духа. Юпитер служи на едни по- висши принципи като усъвършенстване на знанието, медицината, философията и преподаването. Все неща, които повдигат материята и изкачват човечеството по- нагоре в развитието. Да се доверим на вселената, да се доверим и на мъдростта на Сатурн с неговите прекрасни седем пръстена, които бележат времето. Каквото и да ни донесе, уроците ще са полезни, отвеждайки душата до освобождение и нови перспективи.  

 

 

 

СПОДЕЛИ

1 Comments

Leave Comment