ЛУННО И СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ 30.11/ 14.12. 2020г.

Дойде време да разгледаме и последните две затъмнения през тази година. Лунното на 30.11. и слънчевото на 14.12. Още е твърде рано за тях, но аз обичам да пиша преди това, за да сверя след това какво се е случило и какво не от това, което мъдрата астрология предвещава. 

Астрологията се основава на закона на Хермес, който гласи: „Както е горе, така е и долу и както е долу, така е и горе”, за да може да увековечи чудото на Единството“

Предстоящите затъмнения ни дават знаци, доста преди да се случат, но ние хората забързани в нашето ежедневие, не винаги им обръщаме внимание. 

Поради въртенето на Земята, сянката на затъмнението се движи от Запад на Изток и образува широка ивица, където затъмнението е видимо. 

Лунно затъмнение на 30 ноември 2020 г.

Последното от лунните затъмнения за 2020 година ще се случи на 30 ноември в 13° 34 минути по оста  сидерален Телец /Скорпион. В тропическия хороскоп знаците ще са Близнаци/Стрелец в 8-ми градус, българско време 11:50’часа. Ефектите от затъмнението ще бъдат по-забележими за онези хора, родени в дните, близки до 30 ноември или 30 май, или които имат чувствителни точки в тази зона на зодиака. Затъмненията  осветяват някои неизвестни области от живота ни, разкривайки нещо, което не ни е било известно преди това. Това не винаги е приятно да го разбере човек, но пък е поучително. Затъмненията ускоряват вземането на важни решения в живота ни и често активират дома, който е засегнат от затъмнението. Ако затъмнението стане във вашия втори дом, то темата за парите ще излезе на преден план. Ако е в трети, то тогава съседите, братя и сестри, комуникациите, пътуванията ще се активират. 
Лунните затъмнения активират емоционалния ни свят, изкарват на повърхността чувства, които са били потискани дълго време. Също така от затъмненията, които се активират в хороскопа ни,  можем да разберем истинския характер на близки до нас хора. Затова до някаква степен затъмненията осветяват някои тъмни нюанси около нас. Това затъмнение ще изкара на преден план теми свързани с писатели, журналисти, кратките пътувания, пресата, съседите ни, училищата, пазарите, студентите, юношите, млади хора, тълпи, агресивни хора и разрушения от тях. То ще се случи много близо до звездите Алдебаран- Антарес. Алдебаран е звезда наречена още Щастливецът, Антарес е Войнът. Деканът е свързан с божествата Хоре. Това са божества, които подреждат света във времето. Може да се появят проблеми свързани с посевите, в строежите и възнагражденията на хората е възможно да има известни закъснения. Хората да не се чувстват щастливи в тези месеци след затъмнението. Да видим повече нахалство и агресия изявени в човешкия характер. Това затъмнение ще засегне бизнеса като цяло, големите сгради, селското стопанство, търговията, адвокатите и агентите. Възможни болести по кравите и едрия рогат добитък. Ковид ще продължава с пълна сила да взема жертви. 

Слънчево затъмнение от 14 декември 2020 г.

Слънчевите затъмнения на свой ред активират съзнанието ни

File_SE2020Dec14T

Това затъмнение е последно за така наситената 2020 година и може да се каже едно от най- важните затъмнения от Серията, поради това, че е пълно слънчево затъмнение. То ще се случи на 14 декември, в 18 часа и 17 минути българско време, като това е пълният съвпад на светилата.

В сидералния Скорпион това  ще стане в 28° 3′ три минути в съвпад със звездата Шаула от жилото на Скорпиона, в тропика съответно ще настъпи в 23 ° 08 от знака на Стрелец. Шаула е звезда свързана както с лечителството, така и с отровата, отравянията, болестите и катастрофите. 
Затъмненията никога не са били добри за земята и хората, понеже сменят посоката на живота, променят перспективите ни и носят промени в света. Но може би в това се изразява животът в неговата пълнота. Колкото е по- пълно затъмнението, толкова по- силни са неговите ефекти. Знакът, деканът,аспектите,  додекатеморията, термата, в които се случва самото затъмнение определят характера му. Там където затъмнението е видимо, държавите и местата под сидерален Скорпион, ще имат най- тежки последици и най- силно ще усетят  затъмнението и промените.  Това затъмнение ще е видимо от Перу, Уругвай, Парагвай, Аржентина, Южна Америка, Боливия, Чили. В района на Патагония и Аржентина.  Затъмнението в Аржентина ще е най- продължително, като там ще достигне продължителност от 59 минути и 10 секунди. Според древните ефектите на слънчевото затъмнение ще бъдат в сила толкова години, колкото е времето на  самото затъмнение. Тук имаме почти една година ефекти след самото затъмнение. Понеже затъмнението ще е пълно, то и ефектите от него ще се усетят по- силно.  Затъмненията носят като цяло неочаквани промени и събития, които често изглеждат като предопределени да се случат. Когато затъмненията се случат върху важна точка от хороскопа ни, обикновено усещането е точно такова. Знакът и домът, който засяга затъмнението, показва зоната, където събитията и промените ще се усетят най- силно.
Либия и околните райони също е възможно да преживеят някакъв вид варварство и агресия. 

Родените на 14 декември и близките дни и онези, които имат светила или Асцендент в този знак, ще бъдат засегнати от затъмнението. Тази поредица затъмнения отключват много силни емоции свързани с връзките или парите. Определено са свързани с повече гняв и похот. В тях има някаква съдбоносност и хората може да се окажат замесени в събития, които са извън техния контрол.  Вероятно е много връзки между хората да приключат по собствено желание, но много рязко. По време на затъмнения емоциите са по- обострени. Затова най- добрият подход при това затъмнение е да се избягват прибързани действия. Преспете една нощ, преди да вземете решение. Изяснете си проблемите, чуйте хората, преди да изгорите мостовете след себе си. Ако затъмнението се случи на вашия рожден ден, това ще бъде година свързана с някакво събитие. Със сигурност ще преживеете някаква промяна свързана с дома, в който се случва затъмнението във вашия натален хороскоп. Грижете се повече за здравето си, защото ще сте по- уязвими от преди. Приемайте новините свързани с вашия живот сериозно и отговорно, защото новини дошли по време на затъмнение, трудно биха обърнали ситуацията.

За света това затъмнение ще донесе зло. Показва насилие, агресия и изява на злото в човешкия характер. Могат да зачестят сексуалните посегателства. Може би ще чуем за повече гневни хора и повече похот. Но Марс този път прави тригон към светилата, макар че това е малефик и тригоните му в случая няма да са така силни, все пак е нещо добро. По- благоприятно е, че светилата са в съвпад с южния възел и това малко смекчава иначе мощното затъмнение. И все пак трябва да се пази света от пожари, насилие, палежи, увеличена смъртност сред обикновените хора, беззаконие, болести, войни.  Не изключвам и климатът да страда от мълнии, урагани, суша на някои места и бурни наводнения в други места, както  и от  разрушителни ветрове. В морето и океаните са възможни силни бури и тежки корабокрушения. Земеделските култури ще страдат от излишък на топлина, вредни ветрове и пожар. Възможни са промени в законите и обичайте на хората. Това затъмнение ще е свързано и с предателства и убийствени действия; посочва военни действия или агресия, като цяло ще увеличи болестите и обществените разстройства. Във времето ще присъства изобилие от гръмотевици, светкавици и земетресения.
Свидетели сме на големи промени в света, които засягат както нашата страна, така и отделния индивид. Вярвам, че с разум, мъдрост, доброта и вяра, всеки от нас има силата да се справи с проблемите, като се поучи от тях. Може би Природата иска да ни научи на повече разум и уважение към нея, може би има отчаяна нужда да се свърже отново с човека, който отдавна скъса връзките си с нея, затова ни дава тези изпитания. Може би това е  опит на Бога да ни върне към нашата загубена същност и да ни отдалечи от стремежите ни към завоевания. Във времето седи Бог, който ръководи съдбините не само на хората, но и на космоса. Поради тази причина мъдрите някога астролози казват, че Звездите предполагат, но Бог разполага.  Предстои да видим.

http://Виж всички астрологични статии за събитията през 2020 година

СПОДЕЛИ
  • 350
    Shares

1 Comments

  1. Pingback: СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ 14. ДЕКЕМВРИ 2020 – Астростудио АДИ

Leave Comment