ОТНОВО ЗА 2020 г.

На 2020 година посветих много статии, тази статия ще е поредната. Ние хората не осъзнаваме, че целият ни живот и съдба се ръководи от цикли, например всяка слънчева революция е един цикъл, който задава целите и възможностите през годината, циклите могат да бъдат разнообразни, а точно 2020 година ни предостави многообразие от тях. Затова и много астролози я нарекоха годината на голям рестарт за човечеството. Свидетели сме вече на тези промени в обществото, в културния, политическия и социалния ни живот, затова може би няма да е грешно да я наречем година на приключения и превратности. Социалните промени се влияят най- вече от циклите на бавнодвижещите се планети от Юпитер до Плутон, но и Марс може да бележи значителни промени, със своето участие. (Макар че залагам твърдо на еленистичната астрология, аз не отричам съществуването на Уран, Нептун и Плутон, не виждам причина да го правя, когато съм се уверила, че тези планети оказват огромно влияние върху хороскопите.) Тази година се случи приключване и ново начало на големи цикли, затова може да говорим за една голяма промяна и колективен рестарт. Сигурна съм, че няма нито един човек на планетата, който да не е усетил промените около него през тази драматична година. Светът се тресе от епидемия, революции, пожари, природни бедствия, наводнения, социална неудовлетвореност и агресия.  Всичко това, както съм писала и преди започна със затъмнението на 26 декември 2019г. Спомням си, че по него време трескаво следях планетарните конфигурации, очаквайки тези не много положителни промени, които предстояха.

Ковид промени света, промени навиците на всеки един човек. Имаше няколко показателя  за тази епидемия. От една страна самото затъмнение и декана и неговото раняване, от друга положението на Марс, от трета съвпада на Кету със Сатурн. Сам по себе си Кету има много значения, като едно от тях е “чума” продължителна болест. Когато имаме един показател за нещо, то може да стане, но може и да не се случи, но тук имахме няколко, като че ли цялото небе се бе наговорило. Затова нямах никакви съмнения и никога не съм имала такива, че ковид съществува реално и към днешна дата отне живота почти на един милион души по света. Разбира се силата на едно нещастие зависи от хороскопите на държавите и може да се види къде тази чума ще удари по- силно и къде по- слабо. 
Със сигурност зная едно нещо.

Голямата трансформация не е минала все още, тя ще се развива през следващите десет години. Но 2020 е ключовата или стартовата година за всичко това. Целият свят, без изключение на държави и племена им предстои преструктуриране.

Когато имаме толкова много цикли на бавно движещи се планети, това означава, че можем да очакваме през следващото десетилетие значими промени. Това не зависи от хората, макар че те ще са във фокуса на нещата, това зависи от Небето. Преди много време, когато бях грешно млада, а това беше през  1988 година имахме един подобен цикъл, той се случи между външните планети Уран-Нептун и Сатурн в тропически Козирог, тази тройка правеше опозиция на Юпитер в Рак. Подобен цикъл се случва веднъж на 500 години и следователно показваше големи и съществени промени.  Цикълът се разви от 1988 година до 1991 година и донесе наистина промени в света. Падна комунизма в България, България преживя  исторически промени, които промениха облика и характера на обществото ни. По него време падна и Берлинската стена. Съветския съюз започва програма за икономическо преструктуриране. На 8 август хиляди протестиращи в Бурма бяха убити по време на  анти-правителствена демонстрация. През 89 година Тодор Живков призова етническите турци да напуснат България, а Турция да отвори границите си за тях. Това събитие е познато под наименованието “Голямата екскурзия”. През 89 година падна  и комунизмът. Пикът на този троен съвпад се случи през 1989 година и тогава се случиха повечето събития. Назад във времето могат да се проследят причините, които са довели до промени в историята на човечеството и да се извлекат още много примери. 

Циклите са всъщност синодични. Синодичен в превод от гръцки означава събрание. Среща между две или повече планети на небето. Казваме, че цикълът приключва, когато тези планети отново се срещнат в друг градус вече и в друг знак и поради тази причина имат дългогодишни влияния върху хората и историята ни. Астрологията е стара колкото света, откак има небе и земя. Това не е случайно, не са случайни и думите на Хермес: Каквото е горе, това е и долу, каквото е долу, това е и горе. 

Тази година имахме доста цикли: цикъл между Плутон и Сатурн, който се случи на 12 януари 2020 година, този цикъл затвори старият, който беше на  7.11.1982 година и беляза новия. Следващия цикъл между Сатурн и Плутон ще се случи чак през юни 2053 година и тогава ще се отворят нови възможности, а с това и трудности за човечеството.

Никой няма да отрече, че Плутон и Сатурн са планетите, които плашат хората, но не стига това, ами и Марс реши да се присъедини към тях, а към днешна дата, понеже е по- бърза планета, вече е в квадратура. Тези планети определено носят страховете в душите на хората, ограничения, болести, деформации и всякакви крайности. Когато тяхното влияние се смеси, разбира се, че това не бележи добро време за никого. Все пак те имат и добри качества, а именно конкретиката, която е присъща най- вече на Плутон, така че доста неща се конкретизират в нашите представи и отговорността присъща за Сатурн. Това може да са отношения, връзки, политически живот и всички теми като цяло на живота да бъдат засегнати от конкретното и дисциплината. Заедно обаче тези планети внасят много по- силен апокалиптичен страх у хората, омраза, липса на любов, раздели, студенина, потисничество, горчивина, раздели, отколкото по отделно. Някои чужди автори, които съм чела и запомнила казват, че този цикъл нарушава правата на човека, носи расова дискриминация, омраза, тероризъм, болести, геноцид, тоталитарни импулси, организирано насилие, конфликти, които нямат решение, бележат край на една епоха и началото на нова. 

След като всеки знае, че Сатурн е символ на кармата, за мен няма съмнение, че всичко, което ни се случва от началото на годината е породено от кармата, ясно е че балансът е нарушен отдавна и трябва да се нормализира. Везните трябва да се успокоят и балансират, но това става чрез болка винаги.

Веднага след това настъпи следващият цикъл между Плутон и Юпитер, той се случи на 5 април 2020 година, отново в Козирог. Този съвпад не е винаги лош, но съм забелязала, че често дава или много пари или тежка болест. Така че, не залагах големи надежди и на него. Сатурн също е в Козирог.  Сатурн в Козирог е в своя си дом, докато Юпитер не се чувства добре при ограничаващия и студен Сатурн, когато сложим нещо толкова горещо до нещо толкова студено, ясно е, че топлината на благосклонния Юпитер ще бъде притъпена и едва ще тлее. Така Юпитер не бе в състояние да ни предостави така присъщата му радост и бодрост, а напротив. Много хора загубиха радостта си, загубиха спокойствието и здравето си, а някои и живота си.  Така че е ясно, че в този цикъл доминира студеният смълчан и винаги правдив Сатурн. Предстои ни още един цикъл между Сатурн и Юпитер, който ще се случи на 21 декември 2020 година. За него имам посветени статии, затова тук няма да се впускам в подробности.  Този цикъл реално ще се случи в Козирог, а в тропика в  0 ° 29 ‘от Водолей. Този цикъл се нарича голяма мутация, поради това, че сменя стихията и наистина бележи промени в икономиката, културата, социалния и политически живот. С една дума пише се  в момента новата история на земляните.

На всичко отгоре тази година е белязана от шест затъмнения. Затъмненията са най- важните събития в астрологията, защото носят промени и тяхното влияние може да продължи над една година. За всяко едно от тях има статия в блога. Две слънчеви, едното мина и четири лунни затъмнения. Само това показва една доста тежка година, защото затъмненията носят промени и коригират нещата, а тук това ще се случва доста често и ще се отрази не много благоприятно върху живота ни и дори психиката. Това е така, защото те са ключът към онези теми и уроци, които имат връзка с духовния ни път на земята. Когато засегнат отделния индивид или държава, първото, за което се сеща астрологът е, че това ще донесе несигурност и изненади, които не са очаквани.  Всяко затъмнение маркира повратни точки и душевни кризи, скок в еволюцията на човека, без да е бил подготвен по никакъв начин преди това. Нещо подобно да те изхвърлят в космоса, без никакво предупреждение или да те пуснат по водна пързалка изневиделица. Все пак трябва да се каже, че всички промени, носят и нови възможности, които ще отворят нови врати и хоризонти, а това поне е интересно като преживяване.

Лунните затъмнения са особен род Лунации, защото съвпадат с лунните възли. Луната е нашите чувства, емоции, мисли, духовната и материалната храна. А самото пълнолуние е символ на жътвата, жънем това, което сме посели. Жътвата е урожай, хубаво нещо, но все пак изисква грижи. Дори да жънеш, не е лесна работа, макар че вече виждаме плодовете на своя труд. Ако сме стопанисвали добре нивата си, тя ще даде повече, ако ли не, урожая ще е по- малък или незначителен. Затова всяко лунно затъмнение изисква промяна, която е по- скоро на вътрешно ниво, отколкото на външно.

Едно лунно затъмнение може да ви стовари фактите за всяко нещо, за което не сте си давали сметка или  не сте били наясно преди. Следователно то ще изисква от нас да се променим, да приемем или да напуснем дадено пространство. Било то връзка, приятелство, работа или нещо друго. От опит мога да кажа, че ако ви засегне затъмнение, неговите ефекти започват да се усещат преди това, но истинските събития настъпват около три четири дни след самото затъмнение и продължават няколко месеца след това. Остават ни още две затъмнение до края на годината, едно лунно и едно слънчево. Лунно на 30 ноември 2020 година и слънчево на 14 декември 2020 година. За тях също има статии в блога. 

Живеем в интересно и повратно време, през следващото десетилетие много неща ще са се променили корено, много нови неща ще са се появили и много стари, ще са си отишли безвъзвратно. Всичко това предстои да го видим и живеем, ако е рекъл Бог! 

СПОДЕЛИ
  • 129
    Shares

Leave Comment