Добри книги, които ги няма на български език

Следните книги могат да ви дадат много при изучаването на астрологията и нейните дялове. За съжаление ги няма на българския пазар. Може да ги потърсите на руски, френски, немски или английски. Това е списък на много малко част от ценните книги по астрология, от които можете да почерпите знание и мъдрост. 

 

Християнска астрология / на английски Christian astrology

Тази книга е като Библията на хорарната астрология. Всъщност това са две книги в една. В първата книга са обяснени подробно основите на астрологията: естеството на знаците и планетите, значението на астрологичните домове, обяснение на аспектите и класическите достойнства. Втората част представлява подробен анализ на въпроси за всеки дом – с примери. Книгата е публикувана през 1647 г., но е актуална и до днес. Не е от лесните за четене книги.
Връзка към Amazon

Учебникът по хорарна астрология

За Джон Фроули има различни мнения. Той предизвиква дуални усещания, или го харесвате, или не, но е наистина силен като хорарист.  Тук в тази книга всичко е обяснено стъпка по стъпка от самото начало. Много подходящо четиво за първи стъпки в хорарната астрология, понеже е лесна за разбиране и всичко е обяснено по същество. Показани са примери и аспектите са обяснени, както и интерпретация и изчисляване на огледални точки. Задължително четиво за всеки, който се занимава с хорарна астрология!
Връзка към Amazon

Класическа медицинска астрология

Пълно подробно ръководство за древна и класическа медицинска астрология. Болестите са обяснени подробно. От тази книга може да  научите как се прави диагнозата и лечение с помощта на хороскопа. Скъпоценните камъни са свързани с планетите. Разделът за храната и нейното разпределение към отделните болести е много интересен. 
Връзка към Amazon

 

Основа на астрологията

Как старите владетели и новите планети станаха важни. Английският автор Сю Уорд първо извлича значението на седемте класически планети от библейската история за сътворението (много интересно!). След това тя посвещава отделна глава на всяка транссатурнова планета и разглежда съответния хороскоп, наред с други неща. Тя разглежда критично влиянието на теософите (напр. Алън Лео) върху днешната техника за интерпретация. Никъде основните принципи на астрологията не могат да бъдат разпознати по-добре, отколкото в първите глави на историята на сътворението. При по-внимателно разглеждане може да се види, че класическото определяне на владетелите на знаци и темпераментите може да бъде получено директно от Битие. С откриването на външните планети възникна въпросът как те трябва да бъдат интерпретирани и как трябва да бъдат включени в съществуващата система. Тази книга отваря очите за велики истини. Неизвестна, но много ценна книга.
Връзка към Amazon

Арабските точки в хороскопа изгубеният ключ към прогнозирането

Робърт Золер е голям познавач на класическата астрология. Неговите познания са много впечатляващи и обширни, например той прогнозира 11 септември. Той е болен от Паркинсон и живее в Ню Йорк. Арабските точки са обяснени подробно, като се използват много примери. Книгата е подходяща за напреднали астролози и като справочна работа. Датиращо от древността, учението за арабските точки е практически загубено за западната астрологична практика от 17-ти век. В книгата си Робърт Золер извлича този ценен ключ към прогнозата и предоставя ясен и прост наръчник за практическото му приложение.
Връзка към Amazon

Истинската астрология

Тази книга не трябва да липсва в нито една астрологична библиотека. Фроули обяснява подробно следните теми: Радостите на планетите, основните достойнства, значенията на астрологичните домове. Книгата определено се препоръчва за начинаещи и напреднали в класическата астрология. Книгата е написана по много забавен начин. Ако тръгвате по пътя на класическата астрология, тази книга трябва да е първата, която да прочетете.  
Връзка към Amazon

Фиксирани звезди и съзвездия в астрологията

Вивиан Робсън прави обобщение от древните книги за неподвижните звезди тук. Можете да намерите ефекта на неподвижните звезди в наталните карти. Робсън говори не само за звездите, но и за мъглявини и звездни купове. Той обяснява легендата и същността на неподвижните звезди според Птолемей и описва лунните домове. Книгата е много важна за всички, които се интересуват от астрологична магия, тъй като тук се обяснява и магическият ефект на съзвездия, неподвижни звезди и арабските лунни домове. В нея ще  намерите магическите печати на неподвижните звезди.
Връзка към Amazon

Моментът: избор на дати с астрология на изборите

Ерик ван Слоут е специалист по класическа астрология. Това е красива книга за елективната астрология. Ван Слоутън обяснява как  се прави добра елекция и дава много примери и как тези елекции са се развили във времето. Намирам книгата в момента само на немски. 

Връзка към Amazon

СПОДЕЛИ
  • 39
    Shares

Leave Comment