ДОМИНАНТИТЕ НА МАРС СПОРЕД ДРЕВНИТЕ

Юпитер е последван от Марс, който древните понякога са наричали, Арес, Mavors Aris, Pyrois, Gradivus еквивалент на шумерския бог Думузи- умиращия и възкръсващ бог, който пребивава половин година в подземното царство(символ на Скорпион и половин в живия свят -Овен). В шумерските химни е възпята любовта им с Инана(Венера)

Марс има два естествени спътникаФобос и Деймос (в превод от гръцки: „страх“ и „ужас“).Има сведения за неговия тракийски произход. Софокъл го нарича „роден в Тракия“

 Той е по-малък от Юпитер и Венера. На небето ще го видим ярък, с искрящо червен цвят; през зодиакалните знаци преминава за около година и 321 дни. Най-голямата му северна ширина е 4,31 минути, а южната ширина е 6,47 градуса.

ДВИЖЕНИЕ 

Средното му движение е 31 минути 27 секунди. Ежедневното му движение понякога е 32, 34, 36, 38, 40, 44 минути на ден, рядко повече.

Домове

Той има Овен за дневен дом и Скорпион за нощен; екзалтира в  Козирог. Той е в изгнание във Везни и Телец. Марс е ретрограден в продължение на 80 дни, два дни е стационарен навлизайки в ретро фаза и един ден, когато става директен.

ТРИПЛИЦИТЕТИ, ТЕРМИ И ЛИЦЕ (ДЕКАНИ) Той напълно контролира триплиците на водата, а именно Рак, Скорпион и Риби. Хермес дава следните терми на владеене: 

В ♈, 22, 23, 24, 25, 26.

В ♉, 27, 28, 29, 30.

В ♊, 26, 27, 28, 29, 30.

В ♋, 1, 2, 3, 4, 5, 6.

В ♌, 26, 27, 28, 29, 30.

В ♍, 25, 26, 27, 28, 29, 30.

Във ♎, 25, 26, 27, 28, 29, 30.

В ♏, 1, 2, 3, 4, 5, 6.

В ♐, 26, 27, 28, 29, 30.

В ♑, 20, 21, 22, 23, 24, 25.

В ♒, 26, 27, 28, 29, 30.

В ♓, 21, 22, 23, 24, 25, 26.

Следните градуси са неговото лице

В ♉, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

В ♊, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

В ♌, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30.

В ♏, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

В ♑, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20.

В ♓, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30.

ПРИРОДА 

Той е мъжка планета, нощна, по своята природа е горещ и сух, холеричен и огнен, по- малкото зло, създава кавгите, борбите, споровете и войните. 

ПОВЕДЕНИЕ И ДЕЙСТВИЕ, АКО Е ДОБЪР В ХОРОСКОПА

Непобедим във военни действия и смелост, презира всеки, който би могъл да го победи, никога не се подчинява, смел, самоуверен, непоклатим, спорещ, изисква  признание за себе си, смел, обича войната и всичко, което се отнася до войната, той се излага на опасност, независимо от всички рискове, не се подчинява с желание на никого, велик в действията на собствените си дела, този, който се бори с всичко, с оглед на победата и въпреки това се държи предпазливо в собствените си места- терми, домове, екзалтации.

АКО Е ЛОШО ПОСТАВЕН ИЛИ НАРАНЕН

Тогава той е дърдорко без приличие и честност, обича битки и кавги, убийства, кражби, организатор на бунтове, сбивания, размирици, грабител, пърхащ като вятъра, предател, със забързан дух, не държи на клетвите си, говори лошо, стремителен, лишен от човещина, нито е благочестив, нито състрадателен, неблагодарен, коварен, потисник, ненаситен, измамник, яростен, насилствен.

КОНСТРУКЦИЯ НА ТЯЛОТО 

Обикновено марсианците имат тази форма: Те са със среден ръст, телата им са здрави, а костите им са тежки. Тенът им е кафяв, червеникав или ленен на цвят и често косата им е чуплива или къдрава, остри на вид светлокафяви очи, които са пронизващи, смел и уверен израз и са активни и безстрашни.

КОГАТО МАРС СТОИ НА ИЗТОК,

той бележи смели хора, бели, примесени с червеникав отенък, тялото е приятно развито, космато.

КОГАТО МАРС СТОИ НА ЗАПАД 

Много силно червендалест тен със среден ръст, малка глава, еластично тяло, жълта, твърда коса.

ПРИНЦОВЕ И ЦАРЕ ПОД МАРС

Тяхното управление е тиранично и потискащо, или те са тирани, узурпатори, нови завоеватели.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ХОРА И ПРОФЕСИИ

Адмирали, генерали, полковници, командири или войници, които практикуват командването на армия, всякакви войници, лекари, фармацевти, хирурзи, алхимици, артилеристи, касапи, маршали, щабни офицери, съдебни изпълнители, палачи, крадци, ковачи, пекари, оръжейници, часовникари, шивачи, хора работещи с желязо, фризьори, бояджии, готвачи, дърводелци, комарджии, мечкари, кожари, носачи.

БОЛЕСТИ 

Жлъчката, лявото ухо, тридневна треска, изгаряща чумна треска, мигрена, карбункул, чума и всички чумни рани, изгаряния, трихофития, лудост, всички луди лоши настроения в главата, жълтеница, кървави отделяния, фистули, всички рани и болести на мъжките полови органи, камъни в пикочния мехур и бъбреците, белези или едра шарка по лицето, всички наранявания, причинени от желязо, херпес зостер и всички други заболявания, причинени от прекомерен гняв или страст.

ЦВЕТОВЕ И АРОМАТИ 

Той се радва на червения или жълтия цвят, огнено и светещо като шафран; а онези вкусове, които са горчиви и горещи на езика, лютите. Холеричен нрав.

БИЛКИ 

Билките, които свързваме с Марс, са тези, които са почти червени, листата са заострени и с остри ръбове, вкусът е остър и изгарящ, те растат на сухи места: Това са: коприва, всички видове магарешки бодил, червена и бяла къпина, глухарче, зърнастец, бял гермер, лук, чесън, праз, синапено семе, черен пипер, джинджифил, черен пипер, зеле, хорутан, бучиниш, червено сандалово дърво, тамаринд, репички, воден пипер, лешников корен, бял трън, кантарион.

ДЪРВЕТА Всички бодливи дървета като трън, кестен.

ЖИВОТНИ

 Пантери, тигри,  лешояди, лисици, всички същества, които са войнствени, хищни и дръзки, бобърът, конят, мулето, щраусът, козата, вълкът, леопардът, комарите, мухите, грифон, скорпион, змия, мечка.

РИБИ И ПТИЦИ 

Щука, акула, мряна, всички червеи, скорпиони.

ПТИЦИ Соколът, лешоядът, червеношийката, всички птици, които са ненаситни, корморанът, совата, орелът, гарванът, свраката.

МЕСТА 

Ковачи, магазини, камини, кланици, места, където се изгарят или са изгаряли тухли или въглища, комини, ковачници.

МИНЕРАЛИ 

Желязо, антимон, арсен, сяра, охра.

КАМЪНИ 

Диамант, магнетит, хематит, яспис, разноцветният аметист, лидит, червено олово или цинобър.

ВРЕМЕТО

 Червени облаци, гръмотевици, мълнии и замърсен въздух, който обикновено се появява чрез неподходяща и нездравословна мъгла след продължителна суша и хубаво време.

ВЕТРОВЕ

Марс причинява западните ветрове.

ОРБИС

Кълбото му е само седем градуса преди и след неговия аспект.

ГОДИНИ

 В човека той управлява цъфтящата младост и от 41 до 56; най-големите му  години са 264, големите години са 66, средните 40, най-малките 15.

СТРАНИ Сарматия, Ломбардия, Холандия, Ферара, Готланд, Тракия. Той управлява и третият климат.

ДЕН ОТ СЕДМИЦАТА

Той управлява вторник, а от него първият и осми час след изгрев слънце, а при бременност третият месец.

АНГЕЛ 

Самаел. Самаил (също Самаел) е важен герой в талмуда, определян най-често като обвинител и разрушител. Според някои легенди той е равен на  Сатаната, или  Самаил е истинското име на Дявола. Етимологията на думата Самаил е „Божия отрова“ което идентифицира Самаел с „Ангела на смъртта“. Напълно възможно е обаче името да е производно от сирийския бог „Шемал“.

Той има само Венера като приятели; всички останали планети са негови врагове.

СПОДЕЛИ
  • 52
    Shares

Leave Comment