Духовен пътеводител

От прастари времена на земята винаги е имало пророци.
В Гърция, планината Парнас на 2500 метра надморска височина, лежат руините на мраморно светилище, дом на една от най- известните пророчици на света жреца наречена  Делфийския оракул. Там се издигал храм на Аполон. Аполон бил централна фигура свързана с пророчествата, той бил богът на цивилизацията, изкуствата и пророчеството. Този храм за времето си е бил забележителен по своята архитектура. Но най- важното в този храм бил Оракула. Оракулът бил наричан Пития, която седяла на висок, трикрак стол над един процеп над земята от където излизали изпарения. Вдишвайки парата, Пития изпадала в транс и предсказвала бъднините на човечеството. Пророчицата се превръщала в този момент в Аполо. И когато Аполон навлизал в нея, тя изпадала в транс. Така повече от 1000 години тя, а след това и нейните наследнички предсказвали съдбите на хората. Пророчествата са били много важни за античния свят. Видни политически фигури и пълководци се консултирали с жрицата за насоки. Обикновените хора питали за реколтата, за ражданията, дали да тръгнат на война и други теми, които ги вълнували. Хората питали жрицата, а чрез нея отговарял самият Аполон.  Според съвременниците на жреците, те предсказвали винаги много точно. Учените по него време, твърдели, че точността на предсказанията се дължали на изпаренията, които Оракулът вдишвал. Но едва ли изпаренията имат някакво значение тук за точните предсказания от жрицата, освен да придават повече мистичност, едва ли са правили нещо друго. 
Много по – късно се ражда друг пророк, годината е 1555 във Франция. Това е астрологът и пророк Нострадамус, който имал видения, които записвал в четиристишия. По негово време, инквизицията дебнела такива хора и ги наказвала жестоко, затова той маскирал предсказанията си в не много понятни стихове. Вероятно Нострадамус е преминавал на по- високо състояние на съзнанието, чрез дълбока медитация. Той е достигал до информация за бъдещето, които други хора не са могли. Предсказва идването на Хитлер, пожара в Чикаго, хвърлянето на атомната бомба над Хирошима през 1945г. и много други. И до днес остава загадка източникът на информация за Нострадамус.

В малка България почти по едно и също време се ражда Преподобна Стойна, баба Ванга, Слава Севрюкова, Учителят Петър Дънов, Кортеза и дядо Влайчо. Техните точни предсказания са безчетни, сълзите които са избърсали нямат край.

Науката се опитва да обясни как пророците получават информация за бъдещето. Някои изследователи смятат, че всичко и всички сме свързани с нулевото поле, където се

пази сбор от електрически заряди на всяка мисъл, действие и постъпка и събитие за настоящето и бъдещето, но малцина могат да навлязат в нивата на това поле и да разчитат информацията в него. Може да се каже, че това поле съдържа миналото, бъдещето и настоящето на всичко. Хиндуистите наричат това нулево поле Акашови запаси. Всички пророци са могли да достигнат до тази информация идваща от място извън този свят.  Винаги и по всяко време на епохите е имало хора, които умеят да четат от това поле и да предсказват съдбините, но те винаги ще бъдат единици. Може би, защото Бог рядко пуска някое от своите чудеса на земята. 

 

СПОДЕЛИ
  • 8
    Shares

Leave Comment