НЕДОРАЗУМЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЗАТЪМНЕНИЯ

 

Затъмненията се случват само когато слънцето, луната и земята са в една линия. Средно на всеки 18 месеца, но както видяхме може и доста по -начесто. Луната пресича еклиптиката в момент, когато е изравнена със земята и слънцето. В този момент ние наблюдаваме слънчево затъмнение. Две седмици по- късно, когато луната се е преместила от другата страна на земята, се случва лунно затъмнение. Редът може да е обърнат. Слънчево- лунните затъмнения винаги вървят по двойки. Например, на 30 ноември имахме лунно затъмнение, а на 14 декември ще имаме слънчево.  Или слънчевото затъмнение на 26 декември 2019 г. и лунното затъмнение на 10 януари 2020 г.

Затъмненията винаги се случват при новолуние или пълнолуние. Защо няма всеки месец тогава затъмнения?

Причината да няма всеки месец затъмнения при всяко новолуние е заради въртенето на Луната около Земята, това не става винаги на същата равнина, както е на Земята около Слънцето. Равнината на завъртането на Луната образува ъгъл от 5 градуса с равнината на орбитата на Земята около Слънцето. В зависимост от това кое време на годината е както и от позицията на Луната в цикъла ѝ, тя често ще е над или под равнината на земната орбита. Сянката на Луната ще се вижда само тогава, когато Луната пресича равнината на въртенето на Земята около Слънцето. В други случаи, тя ще се намира някъде другаде и тогава сянката ѝ няма да пада върху Земята. 

Много астролози приканват по време да затъмнения или новолуние да се зареждат талисмани, амулети или да си намисляме желания, обещават чудни промени и добри неща.

Това не е добра идея. Тъмнината или скриването на светлината никога не се е тълкувало като нещо положително и се е смятало за лоша поличба още от време оно. По време на затъмнения енергията е враждебна към хората и земята, а не хармонична. По време на затъмнения не е препоръчително да се храним, да вземаме душ и да готвим, не е въобще добро време за зареждане на амулети и намисляне на желания. Всички желания и амулети ще бъдат заредени с негативната енергия на тъмата. 

Магически ритуали и желания

Това също не е препоръчително, защото ритуалът само увеличава отрицателната енергия на тъмнината. Това време е по-подходящо за довършване на нещо, за лека медитация, молитви и формули.

Кървава луна

Това не е портал за трансформация или разширяване на съзнанието, а термин, измислен от медиите за пълно лунно затъмнение.

Синя Луна

Наричаме синя луна, когато две пълнолуния се случат в един календарен месец. Това се случва доста рядко, затова медиите правят сензация по това време от понятието синя луна. 

Затъмненията са причините за значими преживявания и събития в живота

Да, това е точно така. Някои затъмнения могат да бъдат доста трудни. Те носят промени, раздели и приключват определени жизнени цикли и фази в живота.

Затъмненията работят в наталната карта само, ако докоснат важна планета или ос

Затъмнения, които докосват Луната и Слънцето в натала със сигурност носят големи промени и трудности- лично изпитано. Когато затъмнението докосне четирите оси  (AC, DC, IC, MC) може да се усети доста по-леко, но и тук ще има промени малки или по- големи, в крайна сметка. 

СПОДЕЛИ

Leave Comment