Ерата на Водолея -сатуриански времена

Тази година ни показа много ясно и отчетливо, че живеем в сатуриански времена и с предстоящия голям съвпад на Сатурн в своя знак, това като че ли бива подчертано. Хората очакват ерата на Водолея, която настъпи според много духовни учители, но нека не забравяме, че Водолей също е управляван от Сатурн като стар управител, който не е паднал от престола си и до днес. Духът на епохата, ще е повлиян силно от Кронос. Сатурн е известен с много имена Кронос е едно от имената му, а другото, с което са го наричали е Молох. Молох е безмилостен бог на парите и изисква винаги жертви, поглъщайки деца. Едно от традиционните имена на Сатурн е Фасифер, пазителят на Вратата към неподвижните звезди, последната бариера за душата, пазителят на прага. Неговият метал е олово, което е изключително тежко и токсично. Оловото, използвано в римските водопроводи, причинява лудост сред населението. Такава лудост на ума, ние видяхме и тази година в конспиративните теории, в които вярваше българското население. Лъжите, които се изписаха и ни заля пресата, последвалата реакция на хората, това беше лудост, нетърпимо умопомрачение на ума. 

3Цар. 11:5,7Ер. 49:1Соф. 1:5Д.А 7:43
Името на едно езическо божество, на което служели амонците. Израилтяните също служили на този идол, и през скитанията в пустинята, и след това в Палестина – 4Цар. 23:10Ез. 20:26,31. Жертвите, които принасяли на Молох, били главно човешки жертви, а именно деца, които хвърляли живи в силно нажежените ръце на статуята му. Виж Еном. Сравни Лев. 18:2120:2Вт. 12:31Пс. 106:37,38Ер. 7:3119:2-632:35. Според някои от тези места в Стария Завет, Молох може би е друго име за Ваал; и ние разбираме, че финикийците, които са имали за върховен бог Ваал, и картагенците техните поселници, са служили на този образ, с подобни ужасни жертви, както римляните са обожавали Сатурн.

Живеем във време, в което глобалния икономически апетит и ненаситност изисква бедните и отрудените да произвеждат предмети, вещи, дрехи и каквото още се сетите в огромни количества. Но тези хора, никога не биха могли да си позволят това, което произвеждат на безценица.Техните държави безмилостно биват унищожавани. Горите им заличавани, а с това и прииждането на големи наводнения в тези области или засушаване. Но всички ние, живеем на една и съща планета, наречена Земя и всяка променя в хармонията, засяга цялото. Истинска илюзия е да мислим, че Кения не ни засяга, че мъката и болката на съседа не е наша. 

“Борбата с бедността не е въпрос на благотворителност, а въпрос на справедливост ”  казва Нелсън Мандела. 

Несправедливите условия за външна търговия, която богатите страни са наложили, помага за бедността в някои държави. Те купуват евтини природни ресурси, унищожавайки безмилостно земята. Климатичните промени, които се случват именно заради износа на тези суровини, на нереално ниски цени, за да върви добре икономиката на богатите е тъжната истина. Мълчаливото съгласие, което показват много държавници, избирайки да подкрепят всеки диктатор, който би им осигурил евтина работна ръка и природни ресурси, съвсем естествено поражда бедност при обикновените хора. 

В митологията Кронос поглъща собствените си деца, това е алегория разбира се, която се тълкува като метафора на времето, което създава това, което след това ще погълне. Кронос управлява времето, една илюзия, която ни държи пристрастени към материята. И в зората на ерата на Водолея, вероятно това ще се засили много. Освен, ако човечеството не реши друго. Аз вярвам в максимата, че съдбата е неизменна. И само с много усилия и жертви, човек може леко да я облекчи, но не и заличи. Вярвам в тази максимата, защото колкото и хороскопа да правих и анализирах, винаги виждах изява на съдбата, такава, каквато е зададена от Небето. 

Всичко, което ни се случи последно време, не само на нас българите, а на цял свят, е може би необходимо зло, за да ни принуди да видим онази абсолютна лудост на статуквото в което живеем. Преди да отидем където е, вероятно трябва да осъзнаем къде сме в момента. Смъртта символична или реална на нашата цивилизация, е окаяна във всяка една сфера от живота.  Небето ни принуди да видим тази картина и да осъзнаем всичко, което е и за което не сме си давали сметка досега. Картината не ни хареса, навярно и на небето не му харесва това, което видя от нас дотук. Днес на 14.12.2020 година, докато пиша тази статия, осъзнавам, че  имаме слънчево затъмнение. Великият съвпад, който е само след няколко дни, ще окаже силен ефект върху затъмнението. Какво време преживяваме, разгръщане на цикли в циклите, които се въртят през вечността. Съвпадът се случва истински в знака Козирог, а в тропик е във Водолей. 

Нека видим какво казва Валенс за тези знаци. Той е изключителен астролог, с много дълбоки проникновения, но трябва да се чете внимателно. Съдбовността ще е по Козирог и от моят опит със сидералния зодиак, съм сигурна, че ще е така. 

Козирог е домът на Сатурн, женски, тропически, земен, разрушителен, безплоден, наклонен надолу, когато изгрява на хоризонта, хладен, безшумен, служещ, става причина за неприятности, брутален, загадъчен, двуличен, влажен, полузавършен(самото съзвездие не е добре очертано), безбожен, глупав, куц, той е на Десцендента  на хороскопа на вселената, показателен за нещастие и труд, създава скулптори и  фермери.  Родени под този знак, са лоши и изкривени. Те претендират за доброта и искреност. Те са трудни, обременени с грижи, безсъние, обичани заради шегите, склонни да правят грешки, престъпни, лъжливи, винаги критични, срамни. (Валенс-Антология книга I)

Този знак управлява и България.

Много хора, като прочетат древните и настръхват, като че ли това не е истината. В описанието на знака, аз виждам много от българските черти. Козирог има и високо проявление, а именно мъдростта и безкомпромисната истина, до която обаче достигат малцина. И все пак в нашият народ освен лошите проявления на Сатурн и Козирог, дремят и добрите, а именно мъдростта и любовта към истината, която ни въздига и спасява в трудностите.

Водолеят е небесният мъжки знак, силен, донякъде влажен, единичен. Той е мълчалив, съвсем студен, свободен, възходящ, женствен, непроменлив, с малко потомство, причина за неприятности, произтичащи от спорта, отговаря за добива на тежки материали, занаятчийството. Родените под този знак, са злонамерени, ненавиждащи се, измамни, трудни, прикриващи всичко, мистериозни, безбожни, обвинители, предатели на репутацията и истината, завистливи, дребнави. (Валенс – Антология гнига I)


И двата знака като цяло са под Сатурн и носят неговата енергия. Раждането на деца в близкото настояще може да стане трудно, понеже който и знак да вземем от двата, той не си пада по децата. България ще е силно засегната от този Велик съвпад, защото сме под управлението на Козирог и Сатурн. Смятам, че през следващите 200 години, ние ще бъдем във фокуса на Небесата и на Земята. Можем да постигнем много, ако мъдростта ни е приоритет или да загубим всичко, отдавайки се на критики, недоволство, лъжа, лицемерие и съмнения. Всичко зависи от нас. 

 

 

 

 

СПОДЕЛИ

Leave Comment