ЕРАТА НА ВОДОЛЕЙ

 Блажен, който прочита, и ония, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо. ОТКРОВЕНИЕ, гл.1:3

Сине човешки, разкрий ни скритото.

Всяка изящна симфония на неизразимия космос, всяка нота, всяка нежна мелодия, скрита в  чистото очарование на изящните ароматни рози в градините на Нирвана, е живото въплъщение на Словото.

Времената на края настъпиха!

„Бъди верен до смърт и аз ще ти дам венеца на живота.“ – Откровение 2:10

„И видях седемте ангела (Габриел, Рафаил, Уриел, Михаил, Самаел, Захариел, Орифиел), които стояха пред Бог; и на тях бяха дадени седем тръби. “Откровение

Според гностиците Ерата на Водолей започва на 4 февруари 1962г., между 14:00 и 15:00 часа. От това далечно време, в което не съм била родена, до днес, всички трепетно говорят за ерата на Водолей. Много хора ще бъдат изумени обаче да научат, че в тази ера ще се случат най- страшните катаклизми на земята.  Хората копнеят за свобода и  братство, но всъщност Азът,  ще се прероди в тази ера, а егото винаги иска и бленува за блаженство, свобода, комфорт, сигурност, без никакви проблеми, които да развалят блаженството. Според гностицизма животът е започнал своето завръщане към голямата Светлина. А това означава катастрофа. В древните апокрифни книги и трактати се казва, че в Ерата на Водолей и Лъв, се случват най- големите катаклизми, наричани от време оно потопи. Въпрос на време е кога Бог ще даде старт на нашето окаяно положение. Много хора чакат шестата раса, но тя няма да дойде без катаклизми и пълно преобразование на земята ни. Според мен предстоят зрелищни промени, на които ще бъде свидетел човечеството. 

Според Самаел Аун Уор, който прави дълбоко проучване на  Апокалипсиса на Свети Йоан, казва, че неговата работа е резултат от дълбоки езотерични изследвания, които търпеливо били снети от Висшите светове.  Той разкрива, че Апокалипсисът е разделен на три части: първата, в  която главен герой е Човешкият син, втората представлява Запечатана книга и третата Новият Йерусалим. Първата част разкрива Пътя на ръба на бръснача. Втората е свързана с времената на края. Третият ни разказва за бъдещата земя. Според този учител числото на спасените в Откровение са 144 000, а ние можем да го  преобразуваме по този начин 144 = 1 + 4 + 4 = 9. Това е деветата сфера. Тези хора(души) ще съумеят навярно да влязат в деветата сфера. Деветата сфера е сферата над неподвижните звезди, където пребивава Бог.  Всички онези велики учители по земята са въплатили в себе си Агнето, като Хермес, Буда, Кришна, Исус, Рама, Питагор, Зороастър и т.н., се намират в Деветата сфера. Древните учители казват, че влизането в Деветата сфера в древните мистерии е било нечувано изпитание за върховното достойнство на Йерофанта. Човешкият син може да се роди само в Деветата сфера. Като човешкият син не бива да се тълкува само като Исус, а като всички чеда на Бог, които ще успеят в края на времето да влязат в този сфера. 

Свети Йоан не случайно казва, че си иска мъдрост и знание, за да разберем какво е искал да ни каже. Много от неговите думи са препратки към древни учения- астрология и тайни учения.

Четирите животни са четирите царски оси – Водолей- Лъв, Скорпион и Телец. Ясно ни се казва, че когато пролетната равноденствената точка навлезе в един от тези четири знака, на земята си отива една епоха, за да дойде новото небе и новата земя и светът да започне отново. 

 

СПОДЕЛИ
  • 28
    Shares

Leave Comment