БУНТЪТ НА НЕБЕТО

Тук ще прочетете как е възникнало грехопадението и подробности за бунта на Небето. Ще преразкажа онова, което съм чела в мъдрите книги.

Вторият бунт в Рая

Войната в Рая станала заради големия конфликт между бунтовническите ангели, които взели страната на Луцифер и верните ангели на Михаил. Тя започнала след създаването на човечеството, което накарало Луцифер да повярва, че той е достоен да бъде новият водач на Небето и затова решил да се разбунтува. Мнозина смятат тази война за първата от сътворението.

Истинската причина за войната била създаването на човека.  Когато Бог създал човека, той заповядал на ангелите си да се поклонят на човеците. Всички направили това, с изключение на един Архангел, който се казвал Хелел, а  по- късно е наречен Луцифер. Името му било такова, защото бил най- величественият от всички ангелски същества, с което той бил горд. Във цялата вселена нямало друг като него по красота и сила. През еоните Луцифер започнал да вижда поквара, скрита в плановете на баща му за Вселената и нейните обитатели. Бог споделял с него всички свои планове, защото Луцифер, който тогава се казвал Хелел (Сияйна Утринна звезда), му бил любимец.  Но той виждал в тези планове неща, с които не бил съгласен и затова често спорил с Бог. Но дотогава протестите му били заглушавани. Колкото повече Луцифер спорил с Бог, толкова повече светлината му намалявала, а той ставал все по- гневен.

След създаването на човека параноята на Луцифер нараства до там, че той повярвал, че има равен дял от Небесата и Земята, която тогава била райска градина. Решил, че той и неговите братя са само  маши в ръцете на Бога, затова преценил, че Божието управление няма да им даде свобода и в резултат на това казал, че Бог греши и не заслужава да бъде владетел на творението. По тази причина смятал, че Тронът му принадлежи. Още преди да има човечество, той имал желание да се възкачи на Небесния трон и да стане Господар на Вселената, но дотогава криел чувствата и желанията си и като всеки добър архангел продължил да служи на Божията воля, въпреки несъгласието си. Постепенно с времето убедил една трета от ангели и архангели да му се закълнат във вярност и да обявят война на Бог и Небесните войни. По някое време Луцифер също успял да убеди Лилит, първата жена на Адам да застане на негова страна.

Всъщност Луцифер е причината, поради която Лилит категорично се противопоставя да се подчини на Адам, защото я убедил, че и тя като него е направена от едни и същи съставки и поради това е равна с Адам. Това довело по- късно до изгонването на Лилит от райската градина. Този бунт се е смятал за първия срещу Бог, а последният бил доста по- тежък, продължителен и труден.

Точно преди да започне същинската война, Луцифер открива на брат си Михаил, че е предопределен да го убие. Обяснява му, че щом научил това, се ядосал и поради това обявява война на Бог и Рая. 

Войната в рая

Луцифер, заедно с Веелзевул, който бил като втори командващ след  него, повеждат бунтовническа армия в Рая, с цел да унищожат, всички които им се противопоставят от Небесното Войнство и да завземат Божия трон. Архангел Михаил и армията му от ангели, обаче, предприели контраатака и започнали защитническа война срещу Луцифер. Войната изглеждала безкрайна, Небето било опетнено с кръвта на ангелите. Ангели, серафими и архангели започнали да падат от Небесата, заедно с всички, които се разбунтували срещу Бог. Докато битката се разгаряла, Луцифер влязъл в Емпиреан (Небесата), понеже целта му била да се изправи срещу Бог. Но навлизайки в това пространство, където обитавал сам Бог, Луцифер се срещнал с архангел Габриел. Архангел Габриел помолил Луцифер да спре този бунт, тъй като милиарди ангели от двете страни са загинали напразно. Но Луцифер му казва, че няма да спре своя кръстоносен поход. Габриел(Гавраил) се опитал да преговоря и с Велзевул, като го помолил да се намеси бързо и да усмири разгневения архангел, но всичко било напразно. Луцифер заявил, че той не е обявил война на Габриел, а на баща си, затова преговорите били ненужни. Нищо не било в състояние да спре разгневените архангели към целта. 

Когато Луцифер най-накрая се изправил срещу баща си, Бог го попитал какъв е истинският смисъл на тази война. Тогава Луцифер казал на Бог, че е с твърди стари разбирания, щом вярва, че човечеството трябва да бъде обгрижвано от съвършените същества на Небесата, особено след като знае и сам, че хората ще станат причина в бъдеще за твърде много злини. Бог му казва, че възходът и греха ще бъде направен от него самия, укорявайки го, че именно той е въвел греха, а след това човечеството ще го използва за користни цели. Луцифер, като архангел виждал злините, които човечеството ще донесе, докато баща му Бог си седи на своя трон, без да направи нищо, за да предотврати това. Затова Му  заявил, че като владетел на всичко, ще допусне в Творението Му да настъпи пълен хаос, а  той няма да го позволи. Преди да успее да нанесе решителен удар срещу Бог, Михаил пристигнал навреме и отблъснал Луцифер, принуждавайки го да напусне Небесата. Великият Архангел Михаил в този момент започнал дълга, трудна и ужасна битка срещу Луцифер, за която се твърди, че почти опустошила цялото Небе.

По време на кулминацията Михаил нанесъл на Луцифер силен удар, който оставил белег на лицето и гърдите му, принуждавайки Утринната звезда да отстъпи за кратко. За последен път Михаил помолил брат си да прекрати тази лудост, но Луцифер, в непоколебима ярост се втурва срещу Михаил. В същината на битката Утринната звезда променя своята светла възвишена форма, светлината му потъмнява и той се видоизменя. През цялото това време на хаос в Рая, Габриел води война срещу Велзевул и го побеждава, но се шокира, когато вижда яростта между Махаил и Луцифер до какви висини ескалира.

Арбитърът

Луцифер не бил единственият разбунтувал се архангел, но и Сатана, който бил Божи арбитър херувим Сатанел. По време на битката Луцифер призовава Сатанел да вземе неговата страна. Убеждава го  и Сатана се присъединява към Луцифер. Той се преобразил на Велик червен дракон, за да надвие Михаил. Докато се води война на живот и смърт, Михаил започнал бавно да поддава в боя, тогава Бог виждайки това, взел божествената есенция на всички паднали ангели и в резултат на това се появил архангел Меркаба, който заедно с Михаил се включил в битката със Сатана и Луцифер. Войната била дълга и трудна, до моментът в който всички били изтласкани до самата граница на мирозданието, което могло да опустоши самия Космос, но в този критичен момент, най- сетне Луцифер и Сатана били сразени. По заповед на Бог, Михаил хвърлил Луцифер в Бездната заедно с останалите ангели, които се присъединили към неговия бунт, като по този начин се превърнали в паднали ангели. Сатана бил хвърлен с по- голяма сила от останалите и сблъсъкът с неговата покварена небесна форма, създала толкова дълбока яма, че Божията светлина не могла да я достигне.

Спускане на падналите

Слизането им в подземния свят, заедно с една трета от ангелската армия, се оприличава в Библията на залп от падащи звезди. Луцифер създава Ада, заедно с падналите му кохорти. Въпреки, че бил изгонен от Небето, той можел да ходи духовно по Земята, когато тя била пълна с живот. За да накаже още повече Луцифер, Бог му заповядал да остане на Земята, за да бди над Неговите творения и да прогледне над собствената си гордост за истината. Бог искал той да види красотата зад онова, което е създал. Този акт обаче вбесява още повече Луцифер. С голяма злоба и напук, той започва кръстоносен поход  против човечеството, с цел да го унищожи, въпреки че нямал силата да се намеси пряко, тъй като е само дух.

Падането на човека

Луцифер, както става ясно, не смята да обгрижва хората, а напротив, решил да направи още нещо. Заедно със Сатана, носейки се по морето на хаоса, се опитал да се вдигне на небето и отново да събори подреденото царство. Двамата се промъкнали през портите на Едем, където видели Адам и Ева да вършат своята работа в градината. За да не предизвикат подозрение в херувимите и хората, които пазели градината, Сатана взел формата на змия. Нарочно срещнал Ева, която се скитала сама. Набързо я убедил да яде от Забранения плод, като и обещал, че щом го изяде, тя и нейния спътник ще постигнат невероятно знание, което надвишава знанието на Бог.

Убедена, Ева хапва от плодовете заедно с Адам и двамата в резултат на това, незабавно били изхвърлени от градината. След като постигнали целта си, Луцифер и Сатана, се върнали при падналите ангели в ада, които се зарадвали много на успеха им.

След като вече не можел да носи името Утринна звезда или Хелел, той се нарекъл Луцифер. Сатана бил окован в дълбините на Деветия кръг, въпреки че все още бил лидер там. Заедно се заели да създадат ред в Ада, известен като Щигийски съвет. С течение на вековете в Ада се формирали йерархии, така наречените Седем принца, херцози, крале и графове. Въпреки че били победени, преименуваният Сатана и Луцифер не се отказали от своите дела и последния произнася известната реплика

„по-добре да царуваш в Ада, отколкото да служиш в Рая“.

Известни членове на войната, които застанали на Божията страна

Бог / Исус Христос / Свети Дух – Върховни на небето

Михаил – командващ силите на небето

Габриел – Втори в командването на силите в Рая

Рафаел

Уриел

Метатрон

Сандалфон

Азраел

Камаел

Меркаба

Джофиел

Рагуел

Ремиел

Анаел

Задкиел

Барахиел

Разиел

Серафим 

и 2/3 от  небесното ангелско  войнство.

Първото предателство в мирозданието се случило на Бог. Затова великият Хермес казва, че каквото е горе, това е и долу и нещо на става на Небето, без да се случи на Земята. 

Та така е описана битката. Тази битка се води и днес, докато избухне отново в ожесточена война, в която падналите ангели ще бъдат отново сразени и вързани за 1000 години. 

 

СПОДЕЛИ
  • 62
    Shares

Leave Comment