Мистериозният Кайлаш

На вашите екрани е мистериозният връх Кайлаш, който се смята за дом на Шива. Кайлаш прилича на гигантска пирамида, която може да е направена от някое божествено същество. Връх Кайлаш е място забулено в мистерии и легенди. Смята се, че представлява оста на света или стълбище към небето. Според древните вярвания това е мястото, където можем да намерим мистериозния град на боговете.
Счита се за най-святото място на Земята от много източни страни. Въпреки че Кайлаш планина не е сред най-високите хималайски вериги, тя изумява учените с мистериозната си форма и радиоактивни енергии около нея.
Никое човешко същество никога не е успяло да се изкачи досега до върха, никога. Не че не са правени опити. Опитали трима, не успели и набързо остарели след това и починали. Въпреки последващите многобройни опити, нито едно човешко същество не е успяло да изкачи връх Кайлаш.
Алпинистите обясняват, че тази свещена планина странно променя целите им и блокира всички следи, които оставят, така че те биват заблуждавани накъде да се движат. Там времето тече с по- бърза скорост. Всички около тази гигантска пирамида остаряват бързо. Онези, които са били там, споделят, че всичко им расте много по- бързо- коса и нокти. Твърди се, че въздухът край планината допринася за бързия процес на стареене.
Китайското правителство уважи наскоро настроенията на индусите и будистите и не позволява повече да се правят опити да се покорява върха.
Кайлаш има удивително географско местоположение.
Четирите лица на планината се изправят пред четирите посоки на компаса. Руски и американски учени смятат, че връх Кайлаш е центърът на света и е известен като Ос Мунди. Разположението му е в пълен синхрон с няколко древни паметника по света и със земните полюси. Северният полюс е на 6666 км от върха, а Южният полюс е на 13332 км от върха.
Според руските учени връх Кайлаш е твърде перфектен и симетричен, за да е естествена планина; перпендикулярните страни му придават вид на пирамида. Те предполагат, че може би планината изобщо не е планина; всъщност е гигантска пирамида, създадена от някого в древността.
 
Образуване на Свастика и Ом Първат.
 
Много близо до връх Кайлаш се образува свастика и Ом Първат. Когато падне снега на върха, той образува формата на ОМ.
Когато слънцето залязва, святата планина хвърля сянка, която образува формата на религиозен символ- Свастика. Свастиката се счита за благоприятен знак сред индусите.
СПОДЕЛИ

Leave Comment