Превод на монасите -книга на зодиака

Ръкописите на Мандайк в книгата на Зодиака, представляват сборник от ръкописи от различни източници, събрани от различно време. Основната тема в тази книга е астрологията и поличбите. На нова година монасите се събирали и внимателно преглеждали страниците й, в стремежа да пробият през воалите на близкото бъдеще за тях самите и общността. По този начин те продължили традициите на древен Вавилон. Има три превода на този сборник, които преводи леко се различават на моменти.
Книга I
Книгата на Зодиака
В името на Великия Възвишен Живот, живот на изобилие, свят на светлината, който стои преди всички работи! Здраве и чистота, сила и здравина, говор и слух, радост на сърцето, ти който опрощаващ греховете – бъди тук с мен Рам Захрун, син на Малиха. Да предам тази книга, наречена книга на Зодиака, която е и за мъжете, и за жените. Нека да успея чрез силата на Авар Зива и Симат Ниа.
Този, който е роден под знака на Овен. Това ще стане с него. Той ще бъде висок, красив и мъдър, устата и устните ще са му големи, ще има права коса, очите му ще са големи, а веждите фини. На главата му ще има венци, носът му ще е дълъг, гласът му мощен, на лицето ще има белег. Той ще донесе неприятности на майка си и баща си. Той трябва да засуче смесено мляко и да го изнесат извън къщата. Ако пропуснат да направят това, къщата, в която живее, ще бъде разрушена. Щастие ще дойде при него от благородници и царе. Ще прави добро за човечеството и ще получи справедлива репутация. Той ще придобие собственост, ще има деца и семейство. Той ще бъде филантроп, ще изпитва любов към всички хора. Ще седи сред благородници. Но всичко, което ще дойде от родителите му, ще бъде изгубено за него. Той ще стане велик, ще постигне величие, ще придобие земя и ще засажда земята, ще строи сгради. Ще намери благоволение при една вдовица.
С трети дом в Близнаци. Така ще бъде угнетяван от братята си и това ще изкриви неговата нагласа? И той ще има братя и сестри – двама или трима братя/сестри. Един от братята му ще падне с него. Той ще раздаде гостоприемство на другите, но те ще отвърнат с неблагодарност.
С четвърти дом в Рак. Постановено е, че той ще прави зло. Той ще е богат и пише, че ще се ожени за съпруг/а от далеч. Ще унищожи дома, в който е роден и едва ли ще му го завещаят родителите му. Той все пак ще остане твърд след бедствието и колкото по- възрастен става, толкова по- мъдър ще е той. Той ще има деца и те ще бъдат от две жени/мъже.
С пети дом в Лъв неговата съдба ще бъде такава – че той ще има проблеми с децата си, но ако ги изведе внимателно и вземе предпазни мерки, децата му ще бъдат отгледани. Той ще получи белег и голяма болка. Ако Юпитер управлява, тогава ще му се родят осем сина.
С Дева в шести дом- съдбата му ще е с болки и дефекти. Животът му ще мине в неприятности или преодолявайки една болест. Ще има главоболие и болка в сърцето. Ще страда от болки в гърлото и ще бъде наранен/ попарен с гореща вода.
С Везни в седми дом. Постановено е, че той ще вземе добра жена и по този начин ще съжителства с добро момиче от добро семейство. Той ще е пристрастен към блудство.
С осми дом в Скорпион, за него е определена физическа сила или ако Марс е на Асцендента, той ще попадне в спорове. Ако Юпитер и Слънцето се намират на Асцендента ще го нападне змия или може да падне от височина и да почине.
Предвещава, че ще има физическа сила, или, ако е Марс е на Асцендента, той ще попадне в спорове. Ако Юпитер, ако Сатурн аспектира, той ще страда от треска и трудности(лошо здраве) или ще му излязат кървави белези. И той ще има лека смърт.
Стрелец в девети дом /дом на отсъствието от дома/Ще се случи така, че той ще поеме на далечно пътуване. Той ще работи усилено (ръчна работа) и това ще се окаже добре. Той ще работи добра работа ( “Справедливи работи”), докато не изминат четири или седем години.
Козирог в кулминиращия дом/средата на небето/ ще направи така, че той ще бъде красив, буен, блестящ, а обществото ще го ухажва. Той ще бъде приет от велик човек и от него ще спечели много и ще намери благоволението му. И враговете му ще бъдат победени.
С Водолей в единадесети дом. Той ще избави враговете си от злото и ще избегне ръката на убиец. (това изречение варира в трите превода от запазената книга.)
Риби в дванадесети дом на злия дух. Така че той ще обича тщеславието, ще е цапнат в устата и ще обича веселието. Години, които няма да му върви и ще са тежки за него, са: на четири години болест, на двадесет години отново болест и на 42 години отново заболяване. Ако той оцелее по време на тези болести, ще доживее до 62 -63 години, след което ще почине.
СПОДЕЛИ

Leave Comment