ДОКОСВАНЕ ДО РАЯ

https://www.facebook.com/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D0%BE-%D0%A0%D0%B0%D1%8F-%D0%90%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B8%D1%80-109831958381488

Една невероятна книга, която дава отговори на много въпроси за живота отвъд смъртта. 

На земята живеем в един свят, неизбежно изтъкан от контрасти: любов – омраза, добро – зло, черно – бяло. Там тези контрасти не съществуват по този начин. Доброто е само добро, злото е само зло. Но тук, за да вървим напред, движейки се към нови висини и опитности, тези контрасти са нужни. Животът в тяло е тест за всеки един от нас, но и поука и ценен урок, който трябва да усвоим. Живеем в свят на илюзии, заблуда и тъмнина, но в него присъства и радостта, човещината и обичта. Затова и слизаме тук, за да опитаме всички нюанси и опитности, които предлага човешкият живот. Всички вървим към изгрева и ще го достигнем, когато победим злото.
„Кое зло?“, ще запита някой. Злото, което е в самите нас! Успеем ли да дадем на света добро и любов, нашата победа е гарантирана. Ние сме смели души, дошли в един негостоприемен свят, нарамили торбата с кармичните си дългове и задачи. Крачим през живота храбро, та дори се влюбваме нерядко в него. Забравяме, че истинското ни обиталище е отвъдното, а тук е само спирка. Пътят на човека не е лек – ние всички до един знаем това, но правим избор да слезем поради причини, които са толкова разнообразни, колкото е разнообразен светът. Само тук може да се учим от противоположностите. Земята е нашето училище, затова тук се развиваме и растем чрез страданията и болката. Направила съм стотици духовни срещи, виждала съм „невидимото“ и нямам никакво съмнение, че ние продължаваме да съществуваме и след разпадането на тялото от плът. Човешката душа е една тайнствена вселена, която се стремим да разгадаем. Докато пътуваме, трябва зорко да следим, да не превърнем душите си в суха напукана земя, чиито извори са пресъхнали безвъзвратно. Защото после трудно бихме върнали първоначалното ѝ плодородие и великолепие. Толкова много изкушения предлага земята, че дори и светец може да падне. Добре би било за нас да се стремим да ускорим хода на нашата еволюция, като внимаваме да не трупаме кармичен дълг. Всеки дълг се заплаща и понякога боли. Сметката трябва да се плати, независимо в този или в следващ живот, за да уравновесим вселенските везни. Не се плашете от страданията – те са врата към посвещението! Трудностите ни дават възможността да се потопим дълбоко в себе си, за да открием нашата собствена светлина и да израснем истински. И за доброто и за злото благодарете!
Хармоничният свят на отвъдното променя душите дотолкова, че те могат да видят своите грешки и заблуди, лишени от всякакви илюзии и оправдания, присъщи ни тук. Любовта, като движеща сила отвъд, им дава сила да се справят със своите неуспехи и да пожелаят нов живот, изживян с повече сполуки и равновесие.
Вярвам, че най-трудните предизвикателства в живота са наистина замаскирани благословии…
Това беше разказ от “Докосване до Рая” на Алтаир.
 
СПОДЕЛИ

Leave Comment