РЕЦЕПЦИЯ (ПРИЕМАНЕ)

Рецепция или приемане ни дават информация от какво се интересува планетата, какво обича, харесва и мрази. Това е особено важно, когато анализираме дадена ситуация, защото можем да видим каква е неговата мотивация. За въпроси, свързани с любовта, рецепциите ни казват до каква степен партньорите се интересуват един от друг. Така че планета в дома на партньора показва, че наистина го обичате, планета в екзалтация на партньора показва по-скоро преувеличение, вие буквално „издигате“ партньора, поставяте го на пиедестал. Две планети са в рецепция, когато и двете стоят в достойнството на другата планета. Всички достойнства влизат под въпрос, т.е. местожителство, екзалтация, триплицитет, терма, лице и т.н.

 

ВЗАИМНА РЕЦЕПЦИЯ

 

Когато две планети са в домицила или екзалтацията една на друга, те са във взаимно приемане. В примера по-долу Марс е в Козирог, в дома на Сатурн, докато Сатурн е в Скорпион, дома на Марс.

Но какво точно означава това? Марс „обича“ и приема всичко, което Сатурн представлява в тази карта, а Сатурн обича и приема всичко, което Марс представлява. Марс също има “власт” над Сатурн, защото Сатурн е в неговия дом. Разбира се, важи и обратното. Можете също така да кажете, че Сатурн в дома на Марс се адаптира и се съобразява с правилата и законите на Марс.

 

 

НЕГАТИВНА ВЗАИМНА РЕЦЕПЦИЯ

Когато две планети са в изгнание една на друга или падат, те са в отрицателен прием. Когато Юпитер е в изгнание от Сатурн, както е показано тук, той се отвращава от всичко, което е Сатурн. Сатурн е тук в Дева, изгнанието на Юпитер.

В този пример Юпитер и Сатурн не могат да се понасят и няма да си помогнат. В определен контекст негативното приемане може да се тълкува по такъв начин, че двете планети,  каквото представляват в хороскопа, си вредят взаимно.

 

 

 

 

 

 

 

Превод:  сайт по Класическа астрология

СПОДЕЛИ

Leave Comment