Езра – т. I, гл. II – “Книга за съжденията за звездите”

Бележка от преводача на Български език

С наклонен шрифт и с бележки под линия давам обяснениня на някои неясни думи. Ще се опитам да помогна на читателите да навлязат по- лесно в терминологията на древните. (Ади)

Том I, ГЛАВА II
За силата на знаците, за градусите, за техните ефекти и
за качествата на неподвижните звезди

2.1. Знаци.

2.1.1. – Овен

Първият знак е Овен. Това е огнен знак, мъжки, дневен, ориенталски/източен означава/, кардинален, с малки стъпки (бързо изгрява на хоризонта, има бързо изгревно време)и се изкачва надолу. Този знак се свързва с природата, както и с метеорологичните условия. Това е благоприятен знак, предупреждава за наближаващата гръмотевична буря.(Когато Слънцето преминава през знака се има предвид.)
Когато слънцето е в началото на знака, това означава вятър и дъжд. В средата на знака е по-топло, а краят на знака е топло и горещо. Ако владетелят на годината се намира в южната част, това предвещава влажна топлина, ако е в северната част, ще бъде студено.
Този знак контролира всички копитни животни, както и всички двуцветни обекти и предмети, състоящи се от две фигури. Овенът е господар на източния вятър и огън, гласът му е тих, топлината е умерена.
Той управлява кръвта, сладкия вкус, червените и жълтите цветя.
Сред животните Овен е господарят на овцете и всички онези животни, които имат копита.

Сред металите той управлява златото, среброто, желязото и медта.
От седемте геоклиматични зони Овенът контролира третата: цяла Вавилония, Персия, Хадарион и Палестина, както и безлесни, пустинни земи и овчи пасища, в допълнение, всяко място, където гори огън.

Овенът е покровител на крадците и на домовете на хората, най – вече където има греди и панти. Според Птолемей той също ръководи молитвените домове и съдилища.
Древните вярвали, че Овен управлява буквите Алеф и Нун. Броят на присъщите му години е 15, месеците му са – 15, дните – 37 и половина, часовете – 4.
Този, който е роден с този знак на Асцендента, има топло тяло, издължено лице, големи очи, наведен поглед, дебел врат и малки уши. Има великолепна къдрава коса и тънки, гъвкави крака. Той може да говори красиво, приказлив е, раздразнителен, обича да яде, цени справедливостта; гласът му е нисък.
Ако Луната или Парс Фортуна са в този знак във връзка със злонамерена планета, това предвещава едра шарка, проказа, глухота или плешивост.

Роденият с Асцендент в първото лице/лице е декан/ на знака, ще бъде светлокос, с тънко тяло и хлътнал корем. На левия крак и левия лакът той ще има белези. Той ще има много приятели, те ще мразят злото.

Роденото във второто лице ще бъде мургав, добродушен, с топло тяло на допир; Високите мисли, здравият разум и благоразумието ще му бъдат присъщи. Той ще си създаде много врагове.

Родените в третото лице на Овен ще бъдат с червеникъв тен и ще предпочетат уединението.

В човешкото тяло Овенът е отговорен за главата, лицето, миглите и ушите.

Болестите на този знак са: подагра, заболявания на ухото, носа, зъбите, очите, а също и язви по тялото.

Египтяните твърдяха, че Сатурн, докато е на Асцендента, ако е в Овен, причинява заболяване на гърдата;

Юпитер, ако е там- сърдечно заболяване;

Марс – заболявания на главата;

Слънцето на бъбрекът;

Венера – краката;

Меркурий – краката;

Луна – глезени или ходила.
Овенът предпочита царете, ако са справедливи и либерални; военни хора и пътешественици.
Този знак е дома на Марс, екзалтацията на Слънцето е разположена в 19-ти градус. В този знак  е и завистта/заточението/ на Венера; и низостта на Меркурий е разположен на 25-ти градус, по времето на 1148 г. лятото от раждането на нашия Господ.

Триплицитетите са: първи триплициет е Слънцето и втория е – Юпитер. Сатурн винаги ги придружава. Независимо дали е ден или нощ, Марс доминира в първото лице, Слънцето във второто, а Юпитер в третото.

Термите са следните: първите шест градуса се отнасят за Юпитер, шестте до Венера, след това осемте към Меркурий; след това пет до Марс и пет към Сатурн.

Владетелите на додекатеморията са:

1-ви Марс, 2-ра Венера, 3-ти Меркурий, 4-та Луна, 5-то Слънце, 6-ти Меркурий, 7-ма Венера, 8-ми Марс, 9-ти Юпитер, 10 11-ти и 11-ти Сатурн, 12-и Юпитер.

Светли и тъмни градуси: първите четири градуса не могат да бъдат наречени нито блестящи/светли, нито тъмни, те са с умерена светимост(Тези градуси са много силни в сидерален Овен, защото там се проектира Атина Палада); следващите четири са светли, следващите осем са сенчести, четири светли; четири са празни; пет светли. Последният градус е празен. 1
Мъжки градуси и женски градуси: първите седем градуса са мъжки, следващите седем са женски, осем последващи са мъжки.
Градуси – “кладенци”: 6-ти, 11-ти, 17-и и 13-ти.

Градусът на милост и чест е 19-ти.
В този знак е звезда, наречена “Краят на реката”, която в момента се намира на 16 °, на 13 ° южна ширина. Това е звезда от първа величина, чиято природа е подобна на смес от Венера и Юпитер.

(Бележка на преводача. Звездите са тотално объркани в книгата от преводачите, навярно говорят за Акамар, която се проектира в тропически Овен на 23 °27‘ . В сидерален Овен се намират две звезди Хамал на 10 ° и Шератан на 13 °)

2.1.2. – Телец

Телецът по своето естество е знака на Земята, женски, нощен, неподвижен или стабилен; знак за намаляващи стъпки?, има наклонено изкачване. Това е благоприятен знак, помага на всички плодове да растат и да се размножават, умерено топли, горещи, влажен, а не сухи. Започва с вятър и лошо време, в средата е студено и влажно, завършва с гръмотевични бури, гръмотевици и мълнии.
Ако владетелят на годината се появи в този знак в лявата му, северна част, времето ще бъде топло. Ако се появи в южната част, ще е много горещо.
Телецът управлява всички четириноги животни, които имат копита. Този знак има нисък глас.
Телецът подчинява южната страна на света и южния вятър.

——————-Бележка под линия

1Тези светли, сенчести, празни и тъмни градуси са посочени по сидерал и не се отнасят до тропическата астрология. Нека читателят го има предвид и да не ги смесва с тропическата астрология.


 

Телецът подчинява южната страна на света и южния вятър.

По природа е горещ и сух, топъл знак. Означава черна слуз и прави всичко топло.
Телецът определя сладко-киселия вкус, от цветовете, които са присъщи за този знак  са зелено и бяло.
Той управлява всичко, което расте от земята, високи дървета и всяко дърво, което не изисква много вода, овощни дървета, растящи в планината, и градински дървета с приятен вкус и мирис.

От геоклиматичните зони Телецът е подчинен на петия климат. Той управлява земите на черните, Магон, Амбон, Абрар, Африка от Кайро до Триполи, Кафа, Корфу, Браке и земята на египтяните. Телецът също така управлява всяка обработвана земя, градини, плодородни почви, където всичко, което расте, дава плодове и където цъфтят ароматни цветя.
Сред буквите Телец управлява буквите Далет и Самех.
Броят на годините присъщи на Телец са 8, месеците  – 8, дните  – 20, часовете – 16.
Роденият с този знак в Асцендента ще бъде с незабележим външен вид, с удължено лице, големи очи, дебел, къс врат, широко чело, остър нос и черна къдрава коса. Той ще бъде в лошо здравословно състояние, късоглед, с вързан език, бавномислещ и ненаситен.
Родените с Асцендент на 13-ти, 14-ти или 15-ти градус ще имат нарушено зрение.

Родените в първото лице на знака ще бъдат ниски, с дебели устни и с две петна: на шията и на пениса. Такива хора са искрени, заобиколени от приятели и порочни.
Родените във второто лице ще бъдат пълнички, с плосък корем, красиви очи, космат гръб и белег на долната част на гърба; някои от тях ще изпитат болка във вените. Тези хора са честни и разбиращи.
Родените в третото лице ще имат красиво тяло и петно на лявото око; мъжете обикновено са тъжни и не са успешни сред жените.
Този, който е роден в последния градус на този знак, ще бъде скопен/фригиден, както мъжете, така и жените.
В човешкото тяло Телецът управлява шията и гърлото и е отговорен за всички заболявания на тези органи, както и за туморите на шийните жлези и подобни явления.
Египтяните вярвали, че Сатурн, бидейки в Асцендента в този знак, причинява сърдечни заболявания;

Юпитер – храносмилателни заболявания; Марс – възпалено гърло;

Слънце – глезени,

Венера – глава,

Меркурий – стъпала,

Луна – крака.
Този знак означава болка, също като Овен.
Телецът управлява хората със средно социално положение, както и всички, които обичат да ядат, пият и други удоволствия.
Този знак е местоживеенето на Венера и честта/екзалтацията/ на Луната (в трета степен).

Северният възел на Марс е в десетата степен от този знак, а самият знак е домът на завистта на Марс.

Владетели на триплицитета: първи триплицитет е Венера, втори е Луната през деня, през нощта – обратно. Марс ги придружава ден и нощ.
Владетелят на първото лице на знака е Венера, второто е Луната, третото е Сатурн.

Според египтяните владетелите на термите са следните: първите 8 градуса – Венера, 6 градуса – Меркурий, 8 градуса – Юпитер, 5 градуса – Сатурн и 3 последни градуса – Марс.

Господари на деветте части /това е разделяне на 9 части на знака/ : 1-ви – Сатурн, 2-ри – Сатурн, 3-ти – Юпитер, 4-ти – Марс, 5-ти – Венера, 6-ти – Меркурий, 7-ми – Луна, 8-ми – Слънце 9-ти – Меркурий.
Владетели на додекатеморията: 1-ва – Венера, 2-ра – Меркурий, 3-та – Луна, 4-та – Слънце, 5-та – Меркурий, 6-та – Венера, 7-ма – Марс, 8-ма – Юпитер, 9-ти и 10-ти – Сатурн, 11-и – Юпитер, 12-ти – Марс.
От началото на знака до 3 ° – умерени градуси, следващите 7 градуса – светли, следващите два – празни; след това 8 градуса са светли, 5 градуса са празни, 3 градуса са светли,последните  2 градуса са умерени/сенчести/.

От началото на знака до 7 ° – градусите са мъжки, 8 градуса са женски, а следващите 15 градуса са мъжки.

Градуси – “кладенци”: 5 °, 12 °, 18 °, 24 °, 25 ° и 26 °.

Градуси на чест и слава: 3 °, 15 °, 27 ° и 30 °.
Следните неподвижни звезди са разположени в този знак: Гърбът на Лепер на 14 °, на ширина 22 ° 2 ‘, от втората величина. По природа е сходен с Венера.(трудно ми е да определя коя е тази звезда, такава точно няма на небето или поне аз не зная.)
Друга звезда се нарича Дяволската глава (Алгол). Намира се на 1 °северна ширина. По своята природа тази звезда прилича на смес от Сатурн и Юпитер.
Тази звезда отсича живота, ако Хилег се присъедини към нея. След това следва звезда, наречена Алдебаран, разположена на 15 ° южна ширина. Това е звезда от първа величина, по свойства, подобни на смес от Венера и Марс.

/Добавено от българските преводачи/

В този знак в сидерален Телец се проектират Алгол в 1°, Плеадите се разпростират от 3 -ти до 5°, Алдебаран в 15 ° и Капела в 27 ° 04 ‘

В 22 ° 02 ‘ в сидерален Телец изгрява Ригел, звезда от Орион, от природата на Марс и Венера.
Има и звезда от „ колана на Орион“ (средната Алнилам), намира се на  28° 40 ‘южна ширина, тя е звезда от първа величина и наподобява смес от Юпитер и Сатурн.

Белатрикс 26 °09‘; южна ширина, тя е звезда от първа величина и наподобява смес от Марс и Меркурий. Наричали са я още Амазонката. Тази звезда е от лявото рамо на съзвездие Орион.

2.1.3. – Близнаци

Близнаците са въздушен знак, мъжки, дневен, западен, подвижен, криво изкачване, кратки стъпки, по природа – топъл.
Ако владетелят на годината е в този знак, в северната част той предвещава земетресения и ветрове; на юг – прогнозира силна горещина.
Това е знакът на  хора със здрави части на тялото, безплодни; той управлява западната част на света и  западния вятър.
Мокър и топъл по природа, този знак контролира кръвта, сладките миризми, характеризира се с многоцветни цветови комбинации.
В света Близнаците управляват хората, маймуните и всички птици. Сред растенията управлява високите дървета.
От седемте геоклиматични зони Близнаците царуват в шестата – земята на Гириан, Армения, Светата земя и Египет. Близнаците стопанисват високи планини с върхове, както и всякакви места, където ловуват, играят на зарове и пеят.

Буквите на Близнаци: Гимел и Хей, години -20, месеци- 20 броят на дните – 50, броят на часовете – 4.

Родените с този знак в Асцендента ще бъдат добре оформени, но с голям корем. Красиво лице и тяло, широкоплещи, къдрави, с красиви очи, свободно мислещи, те ще бъдат силни и красноречиви, бързи в работата и искрени във всичко. Някои от тях ще станат писатели, книжари, астролози и велики учени. Не им е предопределено да изпитат специалния страх от Бога.

Родените в първото лице на знака ще имат красиво лице, очи и коса, на главата и по бузата ще имат белег, остро зрение и необидчив характер. Но в живота те ще имат страдания и провали от красивите дами.
Родените във второто лице ще бъдат мургави и зашеметяващи, с тъмен белег на лакътя. Това са учени хора, близки до кралския двор.
Родените в третото лице ще са с тесни и малки очи. Това са лъжци, клюкари и пустословци.
Родените в 30-та степен ще проявят очни заболявания.
В човешкото тяло Близнаците са отговорни за гърба, ръцете, раменете и заболявания на тези части на тялото, както и за заболявания на кръвта.
Египтяните вярвали, че ако Сатурн е в Близнаци, а този знак е в Асцендента, тогава родените при такива обстоятелства ще страдат в стомах;

ако Юпитер е в Асцендента, долната част на гърба ще ги боли;

Марс е гърбът;

Слънцето е бедрата;

Венера е шията;

Меркурий – краката.
Близнаците управляват кралете, могъщите хора, магьосници и чародеи; както и всички, които създават изящни неща със собствените си ръце.
Този знак е местоживеенето на Меркурий, Честта/екзалтацията на Драконовата глава (в трета степен)
1и Завистта/ заточението на Юпитер. Височината на Слънцето и Венера е разположена в 27-та степен, а долната част на Сатурн е в 12-ия.
Управителите на триплицитета са: през деня – първо Сатурн, следван от Меркурий; през нощта, напротив, първият е Меркурий, следван от Сатурн. И през деня и през нощта съуправител е Юпитер
.

Управители на лицата: 1 – Юпитер, 2 – Марс и 3 – Слънцето.
Владетели на термите: първите 6 градуса са свързани с Меркурий, след това 6 на Юпитер, 5 на Венера, 7 на Марс и 6 на Сатурн.
Владетелите на
Новенариите /това да се разбира като деветата част/: 1-ви – Венера, 2-ри – Марс, 3-ти – Юпитер, 4-ти – Лъв, 1-ви 5 – Сатурн, 6-ти – Юпитер, 7-ми – Марс, 8-ми – Венера, 9-та – Меркурий.

Владетели на Додекатеморията: 1-ви – Меркурий, 2-ри – Луна, 3-ти – Слънце, 4-ти – Меркурий, 5-ти – Венера, 6-ти – Марс, 7-ми – Юпитер, 8-ми и 9-ти – Сатурн, 10-ти – Юпитер, 11-и – Марс, 12-ти – Венера.
Първите 6 градуса Близнаци са светли.
Следващия 1 градус е празен,Следващите -3 умерени, 5 -светли, 2 празни, 6 – светли и 7 – умерени.2

Первите 6 градуса – женски. Следващите 12 мъжки, 6 – женски, 4 – мъжки и 3 – женски.3

Градусите наречени кладенци: 12-ти, 17-и, 26-ти и 30-ти.

Градус на милост и чест: 11-ти.

В този знак са разположени следните фиксирани звезди: левият крак на Близнаци (Гама Близнаци, Aлхена– лявото стъпало на Полукс: # 3) , на 15-ти градус, ширина 31 ° 40 ‘. Това е звезда от първа величина, в природата наподобяваща смес от Венера и Марс.

Добавено от българските преводачи.

Сириус 19 ° 07 ‘ от природата на Юпитер и Марс

Бетелгейзе от природата на Марс и Меркурий. Тази  звезда е известна с името „дясното рамо на Орион“ (Wasat) и се намира в 3° 58 -та степен, на 7 ° южна ширина, е звезда от първа величина и по природа е подобна на Марс и Меркурий.

В този знак на сидерални Блинаци в 28 ° 25 ‘ изгрява  Марсова звезда от първа звездна величина, нарича се Полукс.

Менкалинан: в 5° 07′ в сидерални Близнаци от природата на Юпитер и Марс.

————————— Бележка под линия

1 Тези позиции съответстват на ерата на Птолемей; За да определите текущата си позиция, вижте диаграмата и таблицата в края на главата.

2В оригинала липсват пет градуса, за да съставят 30 градуса от знака; преписвачът вероятно е направил грешка. Българските преводачи написаха точната подредба на празни, светли, сенчести и тъмни градуси.

3При изброяването на 30 градуса от знака се появи една допълнителна степен – вероятно грешка на преписвача.В допълнение към горното има тъмна звезда, наречена “Облак”. Тя се намира в главата на силните,2 в дванадесета степен, на 13 ° 3 ‘ширина. Това е южна, смъртоносна звезда. На корема на Близнаци е друга звезда, на 26 ° 6 ‘северна ширина.

2.1.4. – Рак

Ракът е воден знак, женски, нощен, северен, кардинален, право изкачване, дълги стъпки(изгрява по- бавно). Характеризира се с прохлада и умерена влажност, което му позволява да расте и да се размножава.
Когато Слънцето е в началото на този знак, има суша и опустошения, в средата е топло времето, в края на знака – мокро, влажно.
Ако владетелят на годината е северен и се намери в този знак, това предвещава силна горещина, ако е южен е влажна.
Ракът царува над всички водни животни; управлява митралът
3 и всякакви ветрове, които духат от север.
Природата му е студена и мокра, определя студа и влажността при хора и предмети.
Ракът управлява горчивия и солен вкус, бели и кафяви цветове са присъщи за него. Ракът контролира земноводните с малки размери: змии, раци и други.
Ракът представлява реките и бързите потоци, сладката вода и всички растения, растящи

————————–Бележка под линия

1 Алнилам е в средата на пояса от Орион. Но той се проектира в сидерален Телец 28° 40

2 Оригиналът казва „чело“, но това е грешка. „Силен“ е, най-вероятно, Орион, на главата му е звездата Майса, ламбда на Орион, една от най-горещите звезди, което показва началото на престоя на петата лунна стоянка. Но тук навярно преводачите са допуснали грешка.

3 Север.


близо до водата.
От седемте геоклиматични зони той включва земите на Армения, Африка и други. Ракът също е подчинен на морските заливи, лагуните, речните и морските пристанища.
Ракът е владетел на средно големи дървета. Притежава буквите Далет и Пей.
Броят на годините, характерни за Рака, е 15 години, месеци – 15, дни – 5, часове – 5./Бележка на бълг. преводач: Тук съм малко изненадана, би трябвало да е 25 години, 25 месеца, 25 дни и 5 часа. Възможно е преводачите да не са разчели правилно двойката и да са написали 15 вместо 25/
Роденият с този знак в Асцендента ще има силни крайници, редки зъби и широко чело. Той ще бъде честен и обичан. Този знак е много силен, когато се раждат жени.

Роденият в първото лице на знака има красиво тяло и коса, ще има слети вежди, голям нос, широки рамене и белег на десния лакът или на дясната ръка. Добродушен, той ще създаде много приятели и перфектно ще овладее изкуството на имитацията.
Родените във второто лице ще бъдат ниски, с хубава коса, с тъмен белег на очите и рядка брада; приятелски настроени.
Родените в третото лице – няма да са високи,те са дебели, с голям корем, силно тяло и рошави вежди. Те са много трудолюбиви; те често са измъчвани от болки в сърцето.
Родените в 30-та степен са нещастни в живота.

В човешкото тяло Ракът е отговорен за гърдите и млечните жлези, ребрата, далака и всички заболявания на тези органи, както и очните заболявания.
На 22-ри градус е облачна звезда
,1 тя е свързана с очни заболявания и недостатъци.
По принцип знакът за Рак се свързва с краста и проказа; лунички по лицето, плешивост и рядка брада.
Сред човешките същества Ракът управлява отхвърлените; отговаря за животните; моряците и пратениците, тичащи по пътищата.

Според Енох Ракът е знакът на Вселената, защото когато небесата започнаха да се движат, този знак беше Асцендента в средата на Вселената.
Според египтяните, ако Сатурн е в Рак, тогава, когато този знак е Асцендентът, човек, роден в такъв час, може да има болки в долната част на гърба.
Ако Юпитер – болки в члена.
Ако Марс – заболявания на горните крайници.
Слънце – Болни крака.
Венера – Болни ръце.
Меркурий – шията.
Ако луната – главата.
Ракът доминира над Луната, честта/ екзалтацията/ на Юпитер е в 15-та степен, Срамът на Марс е в 28-и. Той също представлява завистта/заточението/ на Сатурн, Главата на Дракона на Юпитер е в 19-та степен
.2

Владетелите на триплицитета са: първо – Венера, след това Марс (през деня). Напротив, през нощта, първо Марс, после Венера. И ден и нощ, третият спътник е Луната.
Първото лице принадлежи на Венера, второто – на Меркурий, третото – на Луната.

Термите са следните: първите 7 градуса са Марс, следващите 6 са Венера, след това 6 е Меркурий, 7 е Юпитер и 4 е Сатурн.
Владетелите на Novenarium/деветата част са, както следва: 1-ва – Луната, 2-ра – Слънцето,

—————————–Бележка под линия

1 Тук можем да говорим за Мъглявината на магарето и яслите. Но градусите не отговарят на правилното разположение на тази мъглявина.

2 Възела на Юпитер в днешно време се намира в 13 градус на Рак. Свери с таблицата в края на главата.


3-та – Меркурий, 4-та – Венера, 5-та – Марс, 6-та – Юпитер, 7-ма и 8-ма – Сатурн и 9-ти – Юпитер.
Владетелите на додекатеморията са, както следва: 1-ва – Луната, 2-ра – Слънцето, 3-та – Меркурий, 4-та – Венера, 5-та – Марс, 6-та – Юпитер, 7-ма и 8-ма – Сатурн, 9-ти – Юпитер, 10-ти – Марс, 11-и – Венера, 12-и – Меркурий.
Първите 7 градуса са умерени, последвани от 5 блестящи/светли, 2 умерени, 4 блестящи, 2 тъмни, 8 блестящи /светли и 2 тъмни.
Първите две степени са мъжки. Следват ги 2 женски степени, 11 мъжки, 4 женски и 3 мъжки
.1

Градуси – “кладенци”: 12-и, 17-и, 23-ти, 26-ти и 30-ти.

Степени на благодат и чест: 1-ви, 2-ри, 3-ти, 14-ти и 15-ти.
Този знак съдържа следните неподвижни звезди:
Добавено от българските преводачи.

В Рак се проектират Яслите в 12-ти до 14- ти градус. В този куп има около 500 звезди и са мъглявина. Имат Лунно- Марсово излъчване. 

Следващата звезда – “Алгемина” (Процион, алфа на Малкото куче), 1 градус в Рак, северна ширина, първата величина, изглежда като смес от Марс с Меркурий.
В допълнение, четири тъмни звезди са разположени до Урса Майор: едната от тях е на 12-та степен, на 22 ° 20 ‘ширина, другата е на 16-та степен, на 22 ° 20’ ширина.
Третата – в 27-та степен, на 22 ° 45 ‘ширина.
Четвъртата – в 30-та степен, на 20 ° ширина. И четирите звезди са северни.

2.1.5. – Лъв

Лъв е огнен знак, мъжки, дневен, източен, неподвижен, право изкачване, дълги стъпки, по своето естество – горещ. Ако Слънцето е в началото на знака, няма да е много горещо; Слънцето в средата на знака предвещава болест; в края е ветровито.
Ако владетелят на годината се появи в този знак, когато е южен, ще се установи пареща жега; ако е северен, ще е влажно.
Лъв е господар на всички животни с четири крака и копита, както и на лъвове, вълци, мечки, леопарди. Това е знак, който е с отрязани части, той има среден глас(Лъвът не мълчи като Рака, така че може да се каже, че е гласовит знак).
Лъвът управлява източния вятър и източната страна на света.
Този знак е естествено горещ и сух. Той контролира яростта, всички горчиви и силни вкусове и всякакви нюанси на жълто и червено.
Минералите, присъщи на него, са злато, сребро, скъпоценни камъни; камък, използван за шлифоване на други камъни, наречен „algaranya almeor, и камък, който привлича сила
(Магнит?)и всички предмети, направени с помощта на огъня.
Сред седемте геоклиматични зони, четвъртата отговаря на Лъв: земите на Багдад, Персия, Турция и като цяло всички солидни земи, както и кралските дворци, крепости, високи планини с остри върхове и пристанища.
Лъв притежава буквите Хет и Коф.

Количество време, което му се присъжда– 19 години,  – 19 месеца, дни – 47 и половина, 27- часа. 

————–Бележка под линия

1 В този момент има пропуск от 30 градуса, съставящ знака, някои липсват.

2 Alshabor


Роденият с този знак в Асцендента ще бъде червендалест, с котешки очи, заострено лице и тънки крака. Мъжът е добре възпитан, много трогателен, любим на жените, откровен и безплоден. Той винаги държи на думата си, впуска се в различни опасни приключения и яде много, лаком за всякакъв вид храна.
Ако се роди жена, тя ще бъде мила и позорна.
Роденото в първото лице на знака ще бъде с красиво лице и тяло, с немного широки гърди;  предопределен да страда от болка в стомаха. Този скромен човек е добре запознат с всекидневните дела и винаги се появява пред двора на краля.
Роденият във второто лице – красиво тяло, широки гърди, със заострена глава и плешив; той има възвишено сърце; той се характеризира с нервни заболявания.
Роденият в третото лице – няма да е висок, с червен или бял белег на очите и силен глас. Това е мъж мъчител, любител на жените.
Египтяните вярвали, че ако Сатурн е в този знак, когато Лъвът е на Асцендента, тогава роденият в такъв час ще страда от болести в частите на тялото.
Ако има Юпитер – бъбречно заболяване.
Марс са сърца.
Слънцето е главата.
Венера е гърдите.
Меркурий – ръце и гръб.

Луната -шията.
Родените в 30-та степен ще бъдат грозни и мръсни.
Лъв контролира гръдния кош, сърцето, възлите на нервната система, гърба и гръбначния стълб в човешкото тяло, определяйки всички неразположения на тези органи.
Лъв е знаменателят на крале, господа, искрени хора, майстори на сребро, бижутери – занаятчии за рязане на скъпоценни камъни и всички занаяти от особено значение.
Това е местоживеенето на Слънцето, дом на Завистта на Сатурн и височина на Марс, в 12-та степен.
Владетелите на триплицитета са Слънцето и Юпитер (следобед). През нощта, напротив, на първо място идва Юпитер, следван от Слънцето. Ден и нощ те са придружени от Сатурн.

Първото лице принадлежи на Сатурн, второто на Юпитер, третото на Марс.
Термите се контролират от следните планети: първите 6 градуса – Юпитер, след това 5 – Венера, 6 – Меркурий, 7 – Сатурн и 8 – Марс.
Господари на деветата част : 1-ви – Марс, 2-ри – Венера, 3-ти – Меркурий, 4-ти – Луна, 5-ти – Слънце, 6-ти – Меркурий, 7-ми – Венера, 8-ми – Марс а на 9-ти – Юпитер.

Владетели на додекатеморията : 1-ви – Слънце, 2-ри – Меркурий, 3-ти – Венера, 4-ти – Марс, 5-ти – Юпитер, 6-ти и 7-ми – Сатурн, 8-и – Юпитер, 9-ти – Марс, 10-ти – Венера, 11-и – Меркурий, 12-и – Луна.
Първите 7 градуса са светли. Следват 3 умерени, 6 тъмни, 5 празни и 9 светли.
Първите 6 градуса са мъжки, последвани от 2 женски степени, 5 мъжки, 10 женски и 7 мъжки.

Градусите – „кладенци“ са както следва: 6-ти, 12-ти, 15-ти, 22-ри, 23-ти и 28-ти. [29]

Градусите на милостта и честта са следните: 2-ри, 5-ти, 7-ми и 17-ти.
В този знак са открити следните неподвижни звезди: така наречената „битва“, в 16° 32
на 20,5 ° южна ширина- Зосма . Това е звезда от втора величина и по природа прилича на смес от Сатурн и Венера.

Друга звезда е известна като „Cor Leonis“ (Сърцето на лъва), 5 ° (Регулус), северна ширина. Тя е от първа величина и прилича на смес от Марс с Юпитер. Това е една от смъртоносните звезди.

Има още една звезда, наречена Алафарац, на 2 °30′. Тя е от втората величина и прилича на смес от Сатурн и Венера.

Има още една зведа Денебола в опашката на Лъва 26° 50в сидерален Лъв от природата на Юпитер и Сатурн.

2.1.6. – Дева

Дева – знак на Земята, женски, нощен, подвижен, право изкачване, на дълги стъпки; тя се характеризира с унищожаване чрез суша, въпреки че първоначално е влажен знак. Дева управлява гръмотевиците.
Ако владетелят на годината е в Дева и на южна ширина, това предвещава вятър; ако е на север ще се установи топло време.
Този знак доминира над хората и всички животни, които знаят  да летят. Знакът има силен глас. Дева управлява южната част на света, и южния вятър. По своето естество е студено и сухо; насърчава образуването на черна слуз.
Девата управлява горчивия вкус, бели, лилави и кафяви цветя; управлява всички видове зеленчуци, пшеница, ечемик, боб и всички култури.
От геоклиматичните зони Девата притежава втората – земята Пунта, река Петър, земята на Гърция и всяка земя, която се ражда, както и цялата земеделска земя; всичко свързано с женския свят, както и всичко свързано с градините.
От буквите на азбуката Дева принадлежат Бет и Зайн.
Броят на годините, присъщи на Девата, е 20, месеци – 20, дни – 7, часове – 4.
Роденото по време на изгряващата Дева ще бъде със среден ръст, разбиращо, честно, със силен глас, силен и добродушен човек.
То ще избере професията на писар или книжар.
Родените във второто лице на знака ще бъдат добре изглеждащи, с малки очи и красив нос; това ще бъде човек, възпитан, искрен и възприемчив към ласкателство.
Много подобен на него ще се роди в третото лице – мъдър и образован.
В човешкото тяло Девата контролира стомаха, червата и небцето; контролира всички заболявания на горните органи, както и заболявания, причинени от черна слуз.
Дева означава всеки, който принадлежи към средната класа в обществото, всички книжници, книжари, учени, жени, скопци, както и представители на онези професии, които радват слуха.
Египтяните вярвали, че когато Сатурн е в Дева и този знак е Асцендентът, родените при тези условия ще получат бъбречно заболяване; ако е Юпитер, бедрата ще го болят; Марс е стомахът; Слънцето е врата; Венера е сърцето; Меркурий – гърдите; Луна – ръце и гръб.
Девата е местоживеенето и честта на Меркурий, по-точно Честта се намира в 15-та степен.

Този знак е Срамът на Венера на 27-та степен и Завистта на Юпитер. Височината на Юпитер е в 23-та степен.
Управителите на троичността /триплицитета/ са, както следва: през деня, първа е Венера, втора е Луната. През нощта, напротив, първа е Луната, втора е Венера. Третият владетел, денем и нощем, е Марс.
Първото лице принадлежи на Слънцето, второто на Венера, третото на Меркурий.
Термите са следните: първите 7 градуса са Меркурий, следващите 10 са Венера, следващите 4 са Юпитер, следващите 7 са Марс, последните 2 градуса са Сатурн.

Управителите на деветата част са следните: първият и вторият са Сатурн, третият е Юпитер, четвъртият е Марс, петият е Венера, шестият е Меркурий, седмият е Луната, осмият е Слънцето, а деветият е Меркурий.

Владетелите на додекатеморията са следните: първият е Меркурий, вторият е Венера, третият е Марс, четвъртият е Юпитер, петият и шестият Сатурн, седмият е Марс, осмият е Марс, деветият е Венера, десети е Меркурий единадесети е Луната, а дванадесети е Слънцето.

Първите 5 градуса на Девата са с умерена светимост/сенчести, следващите 4 са блестящи, следвани от 2 празни градуса, след това – 6 светли , след тях – 4 тъмни, 8градуса светли и последния градус е празен .

Първите 7 градуса са женски, последвани от 5 мъжки градуса; 8 женски и накрая 10 мъжки степени.


Градуси – „кладенци“: 8-ми, 13-ти, 21-ви и 25-ти. Градуси на честта: 4-ти, 5-ти, 17-ти, 20-ти и 25-ти


От неподвижните звезди в този знак е Завиджава 2 ° 23
в сидерална Дева от природата на Меркурий и Марс

Спика 29 ° 4 от природата на Венера и Меркурий в сидерална Дева.«Ал Фадал» /означава „невъоръжен“, говорим за звездата на Спика. /
Арктур в 29 ° 27
характер на Марс. На арабски се нарича „Al-ромб“, което означава „копие“, говорим за Арктур.

2.1.7. – Везни
Везни – знак на Въздуха, мъжки, дневен, кардинален, западен, изгрява на дълги стъпки. По своята същност е знак на горещо и влажно време, никак не е умерено.
Везните представляват всички ветрове и облаци, които причиняват вреда. Началната и средната част на знака са по-благоприятни от края му.
Ако владетелят на годината е в този знак на южна ширина, той предвещава вятъра, ако е на север, показва влажност.
Везни е знак с човешка форма,
защото над него е Змиеносецът. Неговата страна на света е западът, той контролира западния вятър.
Везните отговарят на сладкия вкус и всякакви нюанси на зелено и кафяво.
В животинското царство хората и всички птици с голяма глава са подчинени на него. Везни – означават всички големи и високи дървета.
От седемте геоклиматични зони Везни притежават петата: земите на Италия и Рим, чак до Африка; земите на чернокожите; морето на Баркин и всички култивирани хълмове, всяка мека почва, всякакви хълмове и баири.
Буквите *** и Хей съответстват на Везни.
Броят на годините, присъщи на Везните, е 8 години, месеци – 8, дни – 20, часове – 16.
Родените с този знак в Асцендента ще имат прави крайници, с лекота на речта;  роденият ще бъде мъдър, здрав човек, с умели ръце за всякакъв вид работа, умел певец и трубадур, любител на жените, уравновесен и искрен. Тялото му ще бъде по-красиво от лицето му, някои от тези хора ще бъдат леко тъмни.
Роденото в първото лице на знака – красиво лице; той ще има рана на главата или ръката или евентуално изгаряне на крака. Това ще бъде трудолюбив и образован човек.

Роденият във второто лице – красив по тялото, със заболяване на очите и нервите. Това ще бъде искрен човек, уважаващ всичките си другари.

В третото лице ще се роди човек с красиво тяло, с болно око, благороден и изискан.
Ако по рождение Асцендентът е в 30-та степен на Везни, независимо дали мъж или жена…
(като че ли липсва нещо тук, изречението прекъсва.)В тялото този знак контролира пъпа и частта под пъпа.
Везни – знаменателят на заболявания на вътрешните органи и кръвта; всички заболявания, свързани със задържане на урина, както и очни заболявания.
Везни управлява търговците, съдии, певци, както и тези, които постоянно се грижат за другите да ядат, да пият и да се наслаждават.
Този знак е местоживеенето на Венера. Честта на Сатурн е в 21-ва степен, Срамът на слънцето – в 19-та. Това е знак за завист на Марс; Височината на Меркурий е на 25-ти градус
.1

Египтяните вярвали, че ако Везните са в Асцендента и Сатурн е разположен там, тогава, роденият при такива условия, ще изтърпи болка в глезените.
Ако присъства Юпитер, те ще получат болки в краката; Марс – от пъпа и отдолу; Слънце – ръце; Венера – в долната част на гърба; Меркурий е сърцето; Луната е областта на гърдите.
Първият владетел на триличието/триплицитета/ на този знак е Сатурн, вторият е Меркурий, когато имаме дневно раждане. Ако раждането е нощно първо Меркурий, после Сатурн, тогава Юпитер е общ и за деня и за нощта.
Първото лице принадлежи на Луната, второто – на Сатурн, третото – на Юпитер.
Владетелите на термите са следните: първите 6 градуса се контролират от Сатурн, следващите 8 – от Меркурий; още 7 – от Юпитер, 7 – от Венера и окончателните 2 –
Марс.

Управителите на деветата част 2 : 1 – Венера, 2 – Марс, 3 – Юпитер, 4 – Слънце, 5 – Сатурн, 6 – Юпитер, 7 – Марс, 8 – Венера, 9 – Меркурий.

Управители додекатемориите: 1-ви – Венера, 2-ри – Марс, 3-ти – Юпитер, 4-ти – 2-ри Лъв, 1-ви 5 – Сатурн, 6-ти – Юпитер, 7-ми – Марс, 8-ми – Венера, 9-ти – Меркурий, 10-ти – Луна, 11-и – Слънце, 12-ти – Меркурий.
Първите 5 градуса са блестящи, последвани от 5 – сенчести, 8 – блестящи, 3 – умерени, 7 – блестящи и завършване на знака с 2 празни градуса.

Градусите са „кладенци“: 1-ви, 7-ми, 23-ти и 30-ти.

Градуси на благодат и чест: 3-ти, 5-ти и 21-ви.
В този знак има фиксирани звезди:

Зубенеш= Зубенешамали 24° 36сидерална Везна от природата на Юпитер и Меркурий

Гемма =Алфека е най- ярката звезда от Северна Корона -17° 31северна ширина, в сидерални Везни от природата на Юпитер и Меркурий.

Друга звезда «Лапата на Звяра»3 се намира в 28-ми градус, на 41°10′ южна ширина. Това е звезда от първа величина, в природата си наподобяваща смес от Юпитер и Марс .

2.1.8. – Скорпион
Скорпион – знак на Водата, женски, нощен, неподвижен, право изкачване, дълги стъпки.

————-Бележка под линия

1 За да определите текущото местоположение, вижте таблицата и графиките в края на главата. Струва ми се че тези таблици са тропически, имайте го предвид.

2 В книгата е посочено терма вместо новенариев, тоест деветата част, за удобство го поправих в самата книга, за да не бърка читателя.

3 Говорим за алфа звездата Вълк (Лупус). Това съзвездие е било известно на гърците и римляните под името “Звяра”, като се започне от Ренесанса, се идентифицира с Вълка.


Това е показалеца към всички видове влажност, но не е много топъл; този знак означава гръм и мълния.
Ако Слънцето се намира в началото на този знак, ще има рязка промяна на времето. Средата на знака е топла, а краят е като земетресение.
Ако владетелят на годината е в този знак на южна ширина, това показва влажно време, ако e на север ще се установи студ.
Частта от света, характерна за Скорпиона, е северът; и вятър, духащ от север.
Скорпионът контролира соления вкус, всякакви нюанси на червено, зелено и кафяво.
В животинското царство той управлява над скорпиони, всички водни животни, земноводни, змии, влечуги.
Скорпионът контролира течащите води, склонен е към морето.
Той е владетел на средно големите дървета.
Сред седемте геоклиматични зони Скорпион съответства на третата – земите на Сена и Арати, Кимот. Той царува над лозята и лехите от праз; лютивите неща и блатистата вода.
В азбуката на Скорпиона кореспондират буквите Тет и Шин
.1

Броят на годините, присъщи на Скорпиона е 15, месеци – 15, дни – 37 и половина, часове – 4.
Роденият в момент, когато Скорпионът е на Асцендента,  ще бъде леко пълен и с гъста коса. Някои от тези хора ще бъдат с кафяви коси, с малки очи, добре развити крака, големи стъпала. Отличават се с бързия си ход; те имат широки лица, тесни чела, широки гърбове, ниски гласове. Обикновено това е човек с няколко думи, неискрен, забързан, двуличен, измамен, склонен към унищожение и обичащ свободата. Той не се разбира добре с другите, има много деца и постоянно е тъжен.

Роденото в първото лице на знака няма да е лошо само по себе си, с белег на главата и котешки очи, големи гърди, белег на левия крак и дясната ръка. Това е образован човек с голяма лекота на словото.

Родените във второто лице ще бъдат с широка глава, с белег на пениса или на гърба, и много приказливи.

Родените в третото лице ще бъдат ниски, късогледи, големи глупаци, любители на жените и много тъжни.
Роден в момента, когато Асцендентът е в 30-та степен на Скорпиона, ще бъде син на проститутка или хермафродит.

В човешкото тяло Скорпионът контролира мъжкия полов член и всички други срамни части. Този знак означава очни заболявания, проказа, оцветено лице и плешиво петно.
Раждането на жената
(вероятно се има предвид, когато жената ражда, а детето се ражда с този Асцендент)е злополучно и ако Асцендентът е в 21-ва, 22-ра, 23-та или 24-та степен, това предвещава очно заболяване при родените в такъв момент.
Според египтяните, ако Сатурн е в Скорпион, когато този знак е във Асцендента, човек, роден в такива условия, ще се има болест на прасците.
Ако е Юпитер, те ще наранят краката си; Марс е половия член; Слънцето е сърцето; Венера – черва; Меркурий е стомахът; Луната е черният дроб.
Скорпион управлява всички предатели и презрени хора.
Този знак е местоживеенето на Марс и завистта на Венера; срамът на Луната е в 3-та степен.
Управителите на неговата триличност/триплицитет са следните: първата е Венера, втората е Марс, през деня. През нощта, напротив, първият владетел е Марс, Венера е вторият.

———–Бележка под линия

1 В оригиналния текст е написано Teт, но може би трябва да се напише Рейш.


И денем, и нощем те са придружени от третия владетел на тройността – Луната.
Първото лице съответства на Марс, второто на Слънцето, третото се оглавява от Венера.
Владетелите на термите са следните: първите 7 градуса – Марс, следващите 4 – Венера, следват 8, принадлежащи на Меркурий, след това 5 – на Юпитер, завършват 6 градуса на Сатурн.
Господари на деветите части:

1-ва – Луна, 2-ра – Слънце, 3-та – Меркурий, 4-та – Венера, 5-та – Марс, 6-та – Юпитер, 7-ма и 8-ма – Сатурн, 9 ти – Юпитер.

Владетели на Додекатемория: 1-ви – Марс, 2-ри – Юпитер, 3-ти Лъв, 1-ви 4 – Сатурн, 5-ти – Юпитер, 6-ти – Марс, 7-ми – Венера, 8-ми – Меркурий 9-та – Луна, 10-та – Слънце, 11-та – Меркурий, 12-та – Венера.
Първите 5 градуса са светли, следващите 5 тъмни, следващите 8 светли, следващите 3 сенчести, 6 са светли и последните три са сенчести/умерени.
Първите 4 степени на този знак са мъжки, последвани от 5 женски. Следваща – 8 мъже и след това – 3 женски
.1

Градусите – “кладенци” са както следва: 9-ти, 10-ти, 17-ти, 22-ри, 23-и и 27-и.

Градуси на милост и чест: 7-ми, 12-ти и 20-ти.

В този знак присъства следните фиксирани звезди «Антарес» от сърцето на Скорпион/, в 14° 59′ от природата на Юпитер и Марс в сидерален Скорпион от първа звездна величина.

Има фиксирана звезда, разположена на опашката на Скорпион, южна ширина Шаула в 28° 48от жилото на Скорпион от природата на Марс и Меркурий.

 

2.1.9. – Стрелец

Стрелец е знак на Огън, мъжки, дневен, движещи се прав, с дълги стъпки, горещ и сух по природа. Вреди на хората и дърветата. Стрелец означава вятър; когато слънцето е в началото на знака, това показва студ и влажност; средата на знака е топла, а краят на знака е горещо като огън.
Ако владетелят на годината е в този знак на южната ширина, ще настъпи суша, ако е на северната – ще е влажна.
Стрелец е представен от двойна фигура: получовек, полу-кон.
Този знак доминира в западната страна на света и вятърът, който духа оттам.
Свързва се с горчив и тръпчив, остър вкус, нюанси на червено и кафяво.
Стрелец управлява хора, коне, птици, диви животни, змии, метали, олово и камък, наречен изумруд.
Сред седемте геоклиматични зони Стрелец се характеризира с втората, земята на Ампарим, главно планини.
Той е съуправител на градините, всякакви поливни земи, корали и сергии за добитък; говеда, както и всякакъв вид гладки камъни, са му подчинени.
В азбуката буквите Йод и Тав съответстват на нея. Броят на годините, присъщи на Стрелец е 12, месеци – 12, дни – 30, часове – 12.
Роден в момента, в който Стрелец е в Асцендента, той ще бъде добре оформен, светлокос,

————–Бележка под линия

1 Няма достатъчно градуси за съставяне на 30 градуса от знака, вероятно е направена грешка.


с дебели прасци. Ще бъде весел, силен и отворен човек; със заострена брадичка и изпъкнало чело, тънка коса и голям корем. Ще се научи умело да язди, да придобива коне, умело ще овладее науката за измерване/геометрия/, но ще се окаже ненадежден, нестабилен човек. Гласът му ще бъде нисък; няма да има много деца.
Роденият в първото лице на знака ще бъде с приятен външен вид, любител на богатството, той ще бъде разпознат с важни господа и крале.
Роденото във второто лице ще бъде красиво в тяло, с жълтеникава кожа и слети вежди, с белег на гърдите.

Роденото в третото лице ще бъде с бяла кожа, с котешки очи, широки гърди, белег на коляното. Това ще бъде силен и смел човек, добре възпитан и способен да дава съвети на другите.
Родените в 30-та степен ще бъдат сводник и сладострастник.
Стрелец също контролира говорещите и тези, които имат някакви допълнителни неща в тялото, например един пръст в повече
,1.
Родените на 15, 16, 17 или 18 градуса ще бъдат дефектни в очите.
Според египтяните, роден със Стрелец в Асцендента и в допълнение със Сатурн в този знак, той ще страда от заболявания на краката. Ако това е Юпитер, той ще страда от главоболие;
Марс – болни бъбреци;
Слънце – сърдечна болест;
Венера – заболявания на половите органи;

Меркурий- заболяване на червата;
Луната е коремът.
Сред хората Стрелец управлява над тези, които служат на Бога, съдии, откровени хора и търговци.
Този знак е местоживеенето на Юпитер, Завистта на Меркурий. Честта на Южния възел се намира в 3-та степен. Височината на Сатурн е разположена в 12-та степен, Низоста на Слънцето и Венера – в 27-та степен, този знак носи
слепота, треска и всякакви отровни неща. Той също така показва вероятността в даден момент от живота да бъде ампутиран.

Триплицитетите са следните: първият е Слънцето, вторият е Юпитер през деня. През нощта, напротив, първият владетел е Юпитер, вторият е Слънцето. Ден и нощ те са придружени от третия владетел на триличието – Сатурн.

Термите се контролират от следните: първите 12 градуса се контролират от Юпитер, следващите 5 са Венера, следващите 4 са Меркурий, следващите 5 са Сатурн, владетелят на последните 4 градуса е Марс.

Управителите на деветата част са, както следва: 1-ви – Марс, 2-ри – Венера, 3-ти – Меркурий, 4-ти – Луна, 5-ти – Слънце, 6-ти – Меркурий, 7-ми – Венера, 8-ми – Марс, 9-ти – Юпитер.
Владетелите на дванадесетата част са следните: 1-ви и 2-ри – Лъв, 1-ви 3-ти – Сатурн, 4-ти – Юпитер, 5-ти – Марс, 6-ти – Венера, 7-ми – Меркурий, 8-ми – Луна 9-то – Слънцето, 10-то – Меркурий, 11-то – Венера, 12-то – Марс.

Първите 9 градуса на знака са сенчести/умерени, следващите 3 са светли, след това 7 празни, 2 светли, 6 тъмни и 3 умерени.

Първите 2 градуса са мъжки, следващите 3 градуса са женски, след това 7 са мъжки, 12 женски и в заключение 6 мъжки градуса.

Градусите „кладенци“: 7-ми, 12-ти, 15-ти, 24-ти, 27-и и 30-ти.

————Бележка под линия

1 Вероятно тези, които имат допълнителен пръст, или единият крак или ръка е по-къс от другия.


Степени на благодат и чест: 13-ти и 20-ти.

Фиксирани звезди в Стрелец

Вега в 20 ° 32 ‘ от природата на Юпитер и Меркурий.

Рукбат 21 ° 51 ‘ от природата на Сатурн и Юпитер.

Друга звезда, наречена „Сахета”. В 7 ° изгрява Стрелата на Стрелеца Нунки.

Звездата, наречена „Окото на Стрелеца“, се намира в от 18° до 19° -та степен, на 45° северна ширина.

2.1.10. – Козирог
Козирог – знак на Земята, женски, нощен, кардинален, южен, спуска се надолу, кратки стъпки; студен, сух и вреден в природата. Когато Слънцето е в началото на знака, има влажна топлина, в средата е топло, в края е дъждовно.
Този знак е представен от две фигури, два елемента. Така първите 15 градуса контролират добитъка, а следващите 15 градуса контролират водните животни.
Козирогът управлява черната жлъчка и има малко кисел вкус, черни и кафяви цветя.
Червеите, бълхите и мухите са му подчинени.
Сред дърветата, Козирогът е знаменателят на леската, маслините и рожкови дървета, трънливи храсти и онези дървета, които растат близо до водата.
Сред седемте геоклиматични зони, Козирогът управлява първата: черната земя, зеленчуковите градини, напояваните земи, реките и устията, язовирите и развъдниците.
В дома на хората Козирогът доминира мястото, където гори огъня; той също така управлява пасища и всякакви блатисти площи, върху които нищо не расте.
В азбуката буквите Каф и Хет са му подчинени.
Броят на годините, присъщи на Козирога, е 27, месеците са 27, дните са 307 и половина, часовете са 14.

Роден в момента, когато този знак е в Асцендента, той ще има красиво оформено тяло, тънък, висок, слаб. Такъв човек ще има малка глава, гъста брада, остра брадичка, нисък глас и гладка, без косми кожа и гърди. Този човек е раздразнителен, търси само как да направи вреда, замислен и тъжен. Любител на жените, той ще има много деца. Порочен, той ще върши зли дела. Благодарение на краля той ще придобие богатство; заради жените той ще има сериозни проблеми.
Родените в първото лице на знака ще бъдат красиви в тялото, с широки гърди и черен белег на лакътя. Това е умен човек, добре възпитан, искрен.
Родените във второто лице ще бъдат красиви в тялото, дългоноси, с красиви очи. Този забързан човек ще си създаде много приятели.
Роденият в третото лице ще има жълтеникава кожа и следа на лявата ръка. Този човек е изключително трогателен и не може да навреди на никого. Ще харесва жени, ще се сприятели с хората.
Роденият в 30-та степен ще бъде син на проститутка. При женско раждане този градус е много опасен.
В човешкото тяло Козирогът контролира долната част на гърба и всички заболявания, свързани с бъбреците; краста от овце, проказа, пълна тъпота, треска, тъмна жлъчка и кръв, изтичащи от тялото.
Родените на 22-ри, 23-ти, 24-ти и 25-ти градус ще бъдат дефектни в очите.
Козирогът е господар на моряците, фермерите и овчарите.
Този знак е местоживеенето на Сатурн; Честта на Марс е в 28-та степен. Срамът на Юпитер е разположен в 15-та степен. Това е завистта на Луната, Северният възел на Меркурий е в 26-та степен.
Триплицитетите са следните: първата е Венера, втората е Луната през деня. През нощта, напротив, първият владетел е Луната, вторият е Венера. Ден и нощ те са придружени от третия владетел на триличието – Марс.
Египтяните твърдяха, че ако Сатурн присъства в този знак, под Козирог в Асцендента, роденият в такъв момент ще придобие заболявания на шията; ако присъства Марс, те ще наранят глезените; Слънцето е стомахът; Венера – бъбреците; Меркурий е гениталиите, Луната е червата.
Първата част на знака на Козирог принадлежи на Юпитер, втората на Марс, третата на Слънцето.
Термите се контролират от следното: първите 7 градуса се контролират от Меркурий, следващите 7 са от Юпитер, след това 8 са Венера, следвани от 4 са Сатурн, владетелят на последните 4 градуса е Марс.
Управителите на деветте части са, както следва: 1-ви и 2-ри – Сатурн, 3-ти – Юпитер, 4-ти – Марс, 5-ти – Венера, 6-ти – Меркурий, 7-и – Луна, 8-ма – Слънце, 9-ти – Меркурий.
Владетелите на дванадесетте части са следните: 1-ви и 2-ри – Сатурн, 3-ти – Юпитер, 4-ти – Марс, 5-ти – Венера, 6-ти – Меркурий, 7-ми – Луна, 8-ма – Слънце, 9-ти – Меркурий, 10-ти – Венера, 11-и – Марс, 12-ти – Юпитер.

Първите 7 градуса на знака имат умерено сияние/сенчести, последвани от 3 блестящи/светли градуса, след това 5 тъмни, след това 4 блестящи/светли, след това 2 умерени сияния, последвани от 4 празни и накрая 5 блестящи градуса.

Първите 11 градуса на Козирога са мъжки, следващите 8 са женски, последните 11 са мъжки.
Градусите са „кладенци“: 2-ри, 17-и, 22-ри, 24-ти и 28-ти. Степени на милост и чест: 13-ти, 14-ти и 20-ти.
Сред неподвижните звезди, присъстващи в този знак, е

Скачащ орел“ (Aлтаир, Alpha Eagle) и се намира в 7°-та степен на сидерален Козирог, на 29 ° северна ширина. Това е звезда с втора величина, подобна по природа на Юпитер.

Съзвездие Делфин от 22 до 27 градус на сидерален Козирог.

Между 7-ми и 13-ти градус са тъмни/слаби звезди.

2.1.11. – Водолей
Водолей е знак за Въздух, мъжки, дневен, неподвижен, западен, изкачва се надолу и има кратки стъпки. Неговата природа е гореща и влажна; тази комбинация причинява вреда, унищожаване, причинява треска. В началото на знака е много влажно, в средата е топло, в края е ветровито.
Ако владетелят на годината е в този знак на южната ширина, това предвещава сняг, ако на север – облаци.
Страната на света, присъща на Водолея, е западът, той е господар на западния вятър.
Водолеят е господар на хората, демоните и всички грозни, уродливи хора.
Той управлява кръвта; им сладък вкус; зелени, жълти и кафяви цветя.

Сред седемте геоклиматични зони Водолеят притежава втората: земята на чернокожи, както и течащи води, морета, места, където се прави стъкло, таверни, всякакви възвишения, планини, всички бардаци, а също и кофите при кладенците.
В азбуката буквите Ламед и Далет съответстват на Водолея.

Броят на годините, присъщи на Водолея е 30, месеци – 30, дни – 57, часове – 6.
Роден в момента, в който този знак е на Асцендента, ще бъде с висок ръст, с голяма глава; единият крак ще бъде по-дебел от другия. Това е откровен, хвален човек, чиято основна задача е да спести колкото се може повече пари. Той не е плодовит, ще има малко деца.


Родените в първото лице на знака ще имат красиво тяло и маркировки върху гърдите и левия крак. Той ще стане човек, възпитан, обичащ приятелите си.
Роденото във второто лице ще бъде слаб, с червеникава кожа и маркировки по гърба и лакътя; цял живот ще живее в скръб.
Роденото в третото лице ще бъде ниско, красиво в лицето и тялото, с червеникава кожа и белег на лакътя; мъжете са големи любовници на жените.
Родените в 30-та степен ще се различават много от другите хора по черти на лицето, ще имат неприятен външен вид.

В човешкото тяло Водолеят контролира прасците, маркира всички болести, произхождащи оттам; заболявания, причинени от черна жлъчка; заболяване, което често води до промяна в цвета на кожата и се нарича „хепатит“; заболявания на разкъсване на сухожилията.
Родените на 20-ти, 21-ви, 22-ри, 23-и, 24-ти и 25-ти градус ще имат очи с дефект.
Водолеят е значимото на презрените хора, тъгата, моряците, работниците, на пушачите и кожухарите.
Този знак е господството на Сатурн, Завистта на Слънцето; Долната част на Марс е разположена в 12-та степен.
Египтяните вярвали, че ако Асцендентът е Водолей и Сатурн е в този знак, роденият в такъв момент ще страда от заболявания на гърлото. Ако Юпитер е в този знак, ще възникнат заболявания на ръцете; Марс – те ще получат болки в тялото; Слънцето е червата; Венера – глезени; Меркурий- болестта ще се концентрира в гениталиите.

Триплицитетите на този знак са, както следва: през деня, първият е Сатурн, вторият – Меркурий. През нощта, напротив, първият владетел е Меркурий, вторият – Сатурн. И денем, и нощем те са придружени от третия владетел на триличието – Юпитер.
Първото лице съответства на Венера, второто на Меркурий, третото се оглавява от Юпитер.
Владетелите на термите са следните: първите 7 градуса принадлежат на Меркурий, следващите 6 на Венера, след това 7 съответстват на Юпитер, след тях 5 са подчинени на Марс, а последните 5 градуса на Сатурн.
Управителите на деветте части са, както следва: 1-ва – Венера, 2-ра – Марс, 3-та – Юпитер, 4-та – Лъв, 2-ра 5 – Сатурн, 6-та – Юпитер, 7-ма – Марс, 8-ма – Венера, 9-ти – Меркурий.
Владетелите на дванадесетте части са следните: 1-ви – Сатурн, 2-ри – Юпитер, 3-ти – Марс, 4-ти – Венера, 5-ти – Меркурий, 6-и – Луна, 7-ми – Слънце, 8-ми – Меркурий, 9-ти – Венера, 10-ти – Марс, 11-и – Юпитер, 12-и – Сатурн.


Първите 4 градуса на Водолея са тъмни, последвани от 5 блестящи, след това 4 – умерено сияние, последвани от 8 празни, след това 5 блестящи градуса и накрая 4 празни.


Първите 5 градуса са мъжки, следващите 7 са женски, след това 6 са мъжки, след това 7 са женски и следват 5 мъжки степени.
Градусите „кладенци“: 1-ви, 12-и, 17-и, 22-ри и 29-ти.

Степени на милост и чест: 7-ми, 16-ти, 17-и и 20-ти.


В този знак е фиксирана звезда, наречена “Рибена уста” (Фомалхаут, алфа на Южните Риби). Това е южна звезда, разположена в 9-ти градус на сидерален Водолей, на 23 ° 20 ‘южна ширина. Тя е от първа величина и по природа прилича на комбинация от Венера и Меркурий.

На 10 ° 33 ‘ се намира Денеб от природата на Венера и Меркурий

Садалмелик и Садалсууд са Алфа и Бета звездите от съзвездието Водолей. Садалмелик символизира „съд с жива вода“, докато Бета звездата е символ на „съд с мъртва вода“.
“Ел Родаф”, северна ширина. Това е звезда с втора величина, подобна на смес от Венера и Меркурий.

В допълнение, има четири тъмни неподвижни звезди, разположени на “Конската глава”; те заемат 12-ти, 13-ти и 14-ти градус.(тези звезди са по тропик вероятно, няма конска глава точно в това съзвездие, вероятно става въпрос за мъглявината под Орион)

2.1.12. – Риба
Риби – знак за Вода, женски, нощен, подвижен, изкачване надолу, кратки стъпки. Този знак означава студ и влажност, вреди на хората и дърветата; всички негодни води са подчинени на него. Рибите обозначават различни ветрове. Ако Слънцето е в началото на знака, това предвещава топлина, ако в средата е студено, в края на знака ще стане малко по-топло.
Когато владетелят на годината е в този знак на южната ширина, това показва вода, ако на север – вятър предвещава.
Рибите царуват над северната част на света, а вятърът духа оттам.

По своята същност това е студен и мокър знак. Той посочва черна слуз, открита в човешкото тяло.
Рибите имат солен вкус, всякакви нюанси на зелено и бяло, както и всяка комбинация от цветове.
Рибите контролират водните животни и всичко, което се ражда във вода, като корали, кристал и яспис.
Този знак управлява втората геоклиматична зона: земята на Йоан Кръстител и други земи, Италия и Александрия. На него са подчинени местата за поклонение, реките и морските лагуни.
В азбуката Риби съответстват на буквите Mем и Самех.
Броят на годините, присъщи на Риби, е 12, месеци – 12, дни – 30, часове – 12.
Това е глупав знак и означава голямо потомство.
Роден в момента, в който Риби в Асцендента, ще бъде с бяла кожа, със стройно, закалено тяло, широки гърди, красива брада, чисто чело. Повечето от тези хора са чернооки.
Някои от хората, родени в този знак, няма да имат член. Обикновено родените в Риби обичат да спят, обичат да ядат и пият; те са неспокойни в мислите, много трогателни, добре възпитани и тънкогласни.
Роденото в първото лице на този знак ще бъде с красиво лице и тяло, с широки гърди и маркировки на лакътя и коляното.
Роденото във второто лице ще бъде с нисък ръст, с хубаво лице, черна брада, много космато тяло и белег на лакътя; предател по природа.
Родените в третото лице ще бъдат с червени очи, с красиви очи и много болезнен човек.
Родените в 30-та степен ще се самоубият.
В човешкото тяло Риби контролират стъпалата и краката. Този знак е знаменателят на заболявания на долната част на краката; всякакви заболявания, които причиняват втрисане; краста и проказа.
Риби означават много страдания, те са обект на презрени хора и рибари.
Според египтяните, ако Сатурн е в Асцендента, когато Асцендентът е Риби, роденият в такъв момент ще прояви заболявания на ръцете.
Ако е Юпитер – червата и горната част на стомаха; Марс е долната част на краката; Слънцето е гениталиите; Венера е бедрата; Меркурий – дупе; Луната е бъбреците.
Този знак е местоживеенето на Юпитер; Честта на Венера е в 27-та степен. Срамът на Меркурий е в 15-та. Това е домът на Завистта на Меркурий. Долната част на Юпитер е разположена в 23-та степен, Северният възел на Венера – в 26-та степен.

Триплицитетите на управителите на Риби са следните: първата е Венера, втората е Марс, а през деня. През нощта, напротив, първият владетел е Марс, вторият – Венера.
Ден и нощ те са придружени от третия владетел на триличието, Луната.

Първото лице на Риби принадлежи на Сатурн, второто на Юпитер, третото на Марс.

Термите се контролират от следните: първите 12 градуса са подчинени на Венера, следващите 4 са управлявани от Юпитер, след това 3 съответстват на Меркурий, следват 9 на Марс, а последните 2 градуса на Сатурн.
Владетелите на деветте части са, както следва: 1-ва – Луна, 2-ра – Слънце, 3-та – Меркурий, 4-та – Венера, 5-та – Марс, 6-та – Юпитер, 7-ма и 8-ма – Сатурн, 9-ти – Юпитер.

Владетелите на додекатемориите/12- те части са, както следва: 1-ви – Юпитер, 2-ри – Марс, 3-ти – Венера, 4-ти – Меркурий, 5-ти – Луна, 6-ти – Слънце, 7-и – Меркурий, 8-ми – Венера, 9-та – Марс, 10-та – Юпитер, 1-ва и 12-та – Сатурн.

Първите 6 градуса са сенчести, последвани от 6 светли, 6 сенчести, след това 4 светли, последвани от 3 празни, след това 3 блестящи и завършени 2 градуса, които са сенчести/умерени.
Първите 10 градуса са мъжки, следващите 10 са женски, след това 3 са мъжки, след това 5 са женски, а последните две степени са мъжки.
Степени – „кладенци“: 4-ти, 8-ми, 24-ти и 28-ти.

Степени на благодат и чест: 18-ти и 20-ти.
В този знак има неподвижна звезда, наречена „Алферац“ в 19 °
31’северна ширина от природата на Марс и Меркурий.

2.2 Обща забележка за неподвижните звезди
Като се имат предвид фиксираните звезди, посочени тук за всеки знак, трябва да се отбележи, че ако някоя от тези звезди е разположено на Асцендента, или в сърцето на небето МЦ, или със Слънцето през деня, или с Луната при нощно раждане, или с Парс Фортуна, роденият при такива условия, ще може да се издигне много високо и да спечели слава и чест много повече от останалите свои роднини. Всички древни изследователи обаче са единодушни, че такъв човек ще свърши зле, особено ако тези неподвижни звезди имат характер на Сатурн и Марс.

2.2 Обща забележка за неподвижните звезди
Като се имат предвид фиксираните звезди, посочени тук за всеки знак, трябва да се отбележи, че ако някоя от тези звезди е разположено на Асцендента, или в сърцето на небето МЦ, или със Слънцето през деня, или с Луната при нощно раждане, или с Парс Фортуна, роденият при такива условия, ще може да се издигне много високо и да спечели слава и чест много повече от останалите свои роднини. Всички древни изследователи обаче са единодушни, че такъв човек ще свърши зле, особено ако тези неподвижни звезди имат характер на Сатурн и Марс.

2.3. Движение на възли и апсиди (Перихелий и Афелий) на традиционните планети
Хелиоцентрично движение на възлите на традиционните планети в цялата ера

Обърнете внимание, че позициите, маркирани с линии, идващи от символите на планетите, съответстват на 1 година от нашата ера и приблизително съвпадат с оценките на Бен Езра, дадени в неговия текст. Това показва, че Бен Езра вероятно е използвал оценките на Птолемей или на някой от неговите съвременници.
Освен това обърнете внимание: оста на възела Юпитер пресича линията на слънцестоене (0 ° Рак / Козирог) до хилядната година, което би трябвало да заинтересува феновете на светската астрология. Също така би било интересно да се проучи промяната на знака за възлите на Меркурий и Венера.


Геоцентричното движение на възлите на традиционните планети през цялата година

Колебанието, характерно за всеки от тези възли, се дължи на факта, че ние разглеждаме фиксирана точка в пространството на Слънчевата система, намираща се на движеща се платформа (Земя). Естествено, възлите на Меркурий и Венера се въртят близо до Слънцето, правейки годишния му път.


Хелиоцентрично Апсидно движение (Перигелий и Афелий)
традиционни планети в цялата ера

Става дума за стъпките на движението на планетарната апсида на всеки десет години.
За Юпитер и Сатурн колебанието на тези стъпки е значително. Зигзагът на стъпалата на Слънцето (всъщност Земята) в движение по съответните точки е изявен. В три случая това се дължи на гравитационното взаимодействие на тези тела, които напредват или забавят гореспоменатите точки при съставянето на небесни конфигурации.
Подобно на случая с възлите, стъпките на тези точки по кардиналните оси (и знаковите промени) могат да станат материал за интересни изследвания в областта на светската астрология.

Геоцентрично движение на Апсид през цялата година

Вижте горната графика за възлите по-горе

Северни (възходящи) хелиоцентрични възли

 

Меркурий

Венера

Mapc

Юпитер

Сатурн

Уран

1-01-01

24;42=Ari

28:5O=Tau

04:06=Tau

20:09=Gem

05:54=Can

03:38=Gem

101-01-01

25:55=Ari

29:43=Tau

04:53=Tau

21:05=Gem

06:57=Can

04:28=Gem

201-01-01

27:03=Ari

00:37=Gern

05:39=Tau

22:12=Gem

07:41 =Can

04:56=Gem

301-01-01

28:17=Ari

01:29=Gem

06:25=Tau

23:13=Gem

08:40=Can

05:22=Gem

401-01-01

29:25=Ari

02:23=Gem

07:12=Tau

24:17=Gem

09:27=Can

05:45=Gem

501-01-01

00:37=Tau

03:16=Gem

07:58=Tau

25:13=Gem

10:11=Can

06:06=Gem

601-01-01

01:46=Tau

04:09=Gem

08:45=Tau

26:11=Gem

11:15=Can

06:28=Gem

701-01-01

02:58=Tau

05:03=Gem

09:31 =Tau

27:13=Gem

12:05=Can

07:21 =Gem

801-01-01

04:08=Tau

05:55=Gem

10:17=Tau

28:10=Gem

13:09=Can

07:48=Gem

901-01-01

05:19=Tau

06:49=Gem

11:04=Tau

29:14=Gem

13:56=Can

08:14=Gem

1001-01-01

06:31 =Tau

07:43=Gem

11:50=Tau

00:12=Can

14:42=Can

08:37=Gem

1101-01-01

07:41 =Tau

08:37=Gem

12:36=Tau

01:20=Can

15:41=Can

09:00=Gem

1201-01-01

08:53=Tau

09:31 =Gem

13:23=Tau

02:19=Can

16:28=Can

09:51 =Gem

1301-01-01

10:03=Tau

10:24=Gem

14:10=Tau

03:16=Can

17:28=Can

10:20=Gem

1401-01-01

11:16=Tau

H1:18=Gem

14:56=Tau

04:21 =Can

18:13=Can

10:49=Gem

1501-01-01

12:27=Tau

12:12=Gem

15:42=Tau

05:18=Can

19:03=Can

11:14=Gem

1601-01-01

13:36=Tau

13:05=Gem

16:28=Tau

06:21 =Can

20:07=Can

11:37=Gem

1701-01-01

14:48=Tau

13:59=Gem

17:14=Tau

07:18=Can

20:55=Can

12:23=Gem

1801-01-01

15:58=Tau

14:54=Gem

18:01=Tau

08:22=Can

21:58=Can

12:51=Gem

1901-01-01

17:09=Tau

15:47=Gem

18:48=Tau

09:23=Can

22:42=Can

13:19=Gem

2001-01-01

18:23=Tau

16:41=Gem

19:34=Tau

10:23=Can

23:28=Can

13:46=Gem

Хелиоцентричен перихелион

 

Меркурий

 

Венера

 

Земя

Mapc

 

Юпитер

 

Сатурн

 

1-01-01

16:19=.Tau

02.35=N

13:12=Can

02:22=N

08:15=Sag

29:22=Cap

01:52=S

13:10=Psc

01:24=S

23:29=Tau

01:44=S

101-01-01

17:51=Таи

02:37«N

14:47»Can

02:23=N

10:4S=Sag

01:08=Acu

01:52=S

14:06=Psc

01:24=S

25:09-Tau

01:42=S

201-01-О1

19:24=Таи

02:40=N

16:12=Can

02:25- И

13;00=Sag

02:54=Acu

01:52=S

15:11=Psc

01:24=S

27:44»Tau

01:38=S

301-01-01

20:57=Таи

02:42=N

17:19=Can

02:25=N

15:10=Sag

04:46=ACU

01:52=S

1B:14=Psc

01:24=S

29:11=Tau

01:37=S

401-01-01

22:29=Таи

02:45=N

18:59=Can

02:27.N

16:34=Sag

O6:36=ACU

01:52=S

19:08=Psc

01:23=S

00:30=Gam

01:36=S

501-01-01

24:02«Таи

02:47=N

19:54=Can

02:28=N

17:09=Sag

08:28=ACU

01:52=S

19:17.Psc

01:23.S

01:18=Gem

01.36=S

601-01-01

25:34=Таи

02:50=N

21:43=Can

02:30=N

18:03^Sag

10:20=Acu

01:52=S

21:56=Psc

01:23=S

O4:02=Gem

01:32=S

701-01-01

27:07=Таи

02:52=N

22:55=Can

02.31=N

19:21=Sag

12:13=Acu

01:51=S

22:49=Psc

01:22=S

08:51=Gem

01:23=S

801-01-01

28:40=Таи

02:55=N

24:48=Can

02:33=N

23:35=Sag

13:58=Acu

01:51=S

24:5B=Psc

01:22»S

11:43=Gem

01:19=S

901-01-01

00:13=Gem

02;57=N

26:O2=Can

02:34aN

25:28=Sag

15:45=Acu

O1:51=S

27:52=Psc

01:22=S

11:17=Gem

01:22=S

1001-01-01

01:46=Gem

03:0O=N

27:35=Can

02:35«N

26:19»Sag

17:39=Acu

01:51=S

27:50=Psc

01:22=S

14:26=Gem

01:16»S

1101-01-01

03:19=.Gem

03:02=N

29:0O.Can

02:37=N

26:5O=Sag

19:26=Acu

01:51=S

29:58=Psc

01:21=S

15:40»Gem

01:16=S

1201-01-01

04:52=Gem

03:05=N

0O:11>Leo

02:37=N

27:52=Sag

21:23= Acu

01:50=S

02:23=Ari

01:21=S

15:35=Gem

01:18=S

1301-01-01

06:25=Gem

03:07=N

01:57=Leo

02:39=N

29:43=Sag

23:13=Acu

01:50=S

02:27=Aii

01:21=S

18:07=Gem

01:14=S

1401-01-01

07:58=Gem

03:10=N

02:4bLeo

02:39=N

01:55=Cap

25:05«Acu

01:49=S

04:29=Arl

01^0=S

18:56=Gsm

01:14=S

1501-01-01

09:31=Gem

03:12=N

04:34«Leo

02:4bN

04:32=Cap

26:5O=Aaj

01:49=S

05:39= Arl

01:20=S

23:13=Gem

01:06=S

1601-01-01

11:04=Gem

03:14=N

05:40=Leo

O2:42=N

0S:54=Cap

28.38=Acu

01:49=S

06:55=Ari

0l:19=S

26:45=Gem

01:0O^S

1701-01-01

12:38=Gem

O3:17»N

07:28=Leo

02:44=N

09:O6=Cap

00:30=Psc

01:48=S

10:01 =Ari

01:19=S

26:30=Gem

01:02=S

1801-01-01

i4:11=Gem

03:19=N

08:43=Leo

02:44=N

10:44=Cap

02:19=Psc

01:48=S

11:02=Ari

01:19=S

29:07=Gern

00:58«S

1901-01-01

15:44=Gem

03:22=N

lO:16=Leo

02:46«N

11:27=Cap

04:16=Psc

01:47=S

12:33=Art

01:18.S

02:27=Can

00:52=S

2001-01-01

17:17«Gem

03:24=N

11:46=Leo

02:47=N

12:08=Cap

O6:06=Psc

01:46»S

15:36=Ari

0l:18=S

01:51=Can

00:55=S

Хелиоцентричен афелий

 

Меркурий

 

Венера

 

Земя

Mapc

 

Юпитер

 

Сатурн

 

1-01-01

16:19=Esc

02:35=S

13:07=Cap

02:21 =S

07:46=Gem

29:16=Can

01:52=N

13:32=Vii

01:24=N

24:54=Esc

01:41=N

101-01-01

17:S1=Esc

02:37=S

14:39=Cap

02:23=S

09:08=Gem

01:08.Leo

01:52=N

15:11=Vir

01;24=N

26:11«Esc

01:40=N

201-01-01

19:24=Esc

02:40=S

16:07=Cap

02:25=S

11:13=Gem

02:57=Leo

01:52=N

15:19=Vir

01:24=N

27:36= Esc

01:39=N

301-01-01

20:57=Esc

02:42=S

17:22=Cap

02:26»S

13:31=Gem

04:51»Leo

01:52=N

17:27=Vir

01:23=N

2652=Esc

01:42=N

401-01-01

22:29-Esc

02:45=S

19;02=Cap

02^8=S

16:O0=Gem

06:38=Leo

01:52=N

18:19=Vif

01:23=N

29:10=Esc

01:39=N

501-01-01

24:02=Esc

02:47=S

20:00=Cap

02:28=S

18:15=Gem

08:29=Leo

01:52=N

19:24=Vir

01:23=N

03:58=Sag

01:30=N

601-01-01

25:35=Esc

0250=S

2141=Cap

02:30=S

20:24=Gem

1O:16=Leo

O1:52»N

22:00=Vir

01:23=N

04:04=Sag

01:32=N

701-01-01

27:07=Esc

02:52=S

22:51=Cap

02:30=S

21:27=Gem

12:O7=Leo

01:51=N

22:18-Vir

01:22=N

07:31 .Saq

O1:27=N

801-01-01

28:40^Esc

O2:55=S

24:25=Cap

O2:32-S

22:07=Gem

13:58=Leo

01:51=N

24:38»Vir

01:22=N

11:26=Saq

01:2CfcN

901-01-01

00:13=Sag

02:57=S

25:57=Cap

02:34=5

22:55=Gem

15:51=Leo

01:51=N

27:36=Vir

01:22-N

12:57=Sag

01:18=N

1001-01-01

01:46=Sag

03:0O=S

27:32=Cap

02:35=S

24:30=Gem

17:42=Leo

01:51=N

28:10=Vif

01:22=N

14:O9=Saq

01:17=N

1101-01-01

03:19sSag

03:02=S

29:02=Cap

02:37=S

26:45=Gem

1929=Leo

01:51=N

00:10=Lib

01:21«N

13:36=Sag

01:20=N

1201-01-01

04:S2=Sag

03:05=S

O0:15=Acu

02:37-S

29:06=Gem

21^2=Leo

01:50=N

02:32=Lib

01:21=N

14:31 =Sag

01:20=N

1301-01-01

O6:2b,Sag

03:07=S

01:57=Acu

02:3fcS

01:37=Can

23:08=Leo

01:50=N

02:20=UB

01:21=N

18:31=3ag

01:13=N

1401-01-01

07:58=Sag

03:10=S

02:47=Acu

02:39=S

O3:44=Can

25:02=Leo

01:50=N

04:23=Lib

01:20=N

21:43=Sag

01:08=N

1501-01-01

09:31=Sag

03:12=S

04:29=Acu

02:41»S

05:41=Can

26:52=Leo

01:49=N

05:55=Lib

01:20=N

21:40=Sag

01:09=N

1601-01-01

11:04=Sag

O3:14=S

05:35=Acu

02:41.S

O6:35=Can

28:43=Leo

01:49«N

06:58=LiC

01:20=N

26:42=Sag

OO:59=N

1701-01-01

12:38=Sag

03:17=S

O7:11=ACJ

02:43=5

07:18=Can

00:35=Vit

01:48=N

09:59=LiD

01:19=N

29:24=Sag

00:55=N

1801-01-01

14:11=Sag

03:19-S

08:44=Acii

02:44=S

O8:13=Can

02:22=Vir

01:48=N

10:41=Up

01:19=N

29:52=Sag

00:56=N

1901-01-01

15:44=Sag

03:22=S

10:13=Acu

02:46=S

10:10=Can

04:13=V!r

01:47=N

12:25=UB

01:18=N

01:20=Cap

00:54=N

2001-01-01

17:17=Sag

03:24=S

11:47=Acu

02:47=3

12:20=Can

06:02=Vir

01:46=N

15:34=Lib

01:1B=N

01:45=Cap

00:55=N

Край на глава втора от книгата на Езра.