Краят на живота в хороскопа

За края на живота се съди по планетите, които заемат 8-ми и 4-ти дом, защото осми дом отговаря за смъртта, а 4-ти е последната обител на човека. Когато благотворни планети Слънцето или Луната са в добри аспекти и се намират в тези домове, може да се твърди, че краят ще е тих, нормален и че смъртта ще дойде сред близки и в твърде приятна атмосфера. Когато напротив, зли планети заемат тези домове или раняват Слънцето и Луната в тях, трябва да се очаква тежка неволя и лишения.

Уран в осми дом означава внезапна смърт. Същото е и когато Слънцето или Луната в осми дом са ранени от Уран. Нептун в осми дом означава опасност от кома или мнима смърт. Сатурн предизвиква смърт от лишения и пречки, от изстинка или  треска. Марс от треска, възпаление и от кръвоизливи.

Планети в неподвижни знаци в осми дом показват смърт от сърдечна болест,  или болест в гърлото, отделителните органи или кръвта.

В кардиналните знаци – от болест в главата, стомаха, бъбреците или кожата.

В подвижни знаци- дробовете, вътрешността и нервната система стават причина за фаталното заболяване.

Насилствена или неестествена смърт може да се предрече тогава, когато Слънцето или Луната са поотделно ранени  от лош аспект на Нептун, Уран, Сатурн или Марс.

Ако тези личби ги има, тогава ще се констатира, че Нептун предизвиква смърт чрез убийство. Уран чрез внезапни катастрофи,  експлозии, повреди от електричество или машини. Сатурн от експлозии и падане, Марс от порязване, изгаряне и кръвоизлив. По скоро се съди от знака, в който планетата се намира. Така, Сатурн във водни знаци причинява удавяне.  В Телец – обезглавяване. В Овен набождане на кол и т.н.  По същия начин, Уран в Близнаци би предизвикал някакво нещастие при кратко пътешествие, злополука при шофиране на мотор, колело, яздене и т.н. Невъзможно е да се цитират всички ефекти , които се дължат на разните знаци, но ако природата на планетите, знаците и домовете се разбере, една комбинация на тяхното значение, ще ни доведе до една точно преценка. Когато кажа, че еди коя си течност е Н2SO4 всеки би разбрал, че става въпрос за сярна киселина Също и когато се каже, че един хороскоп съдържа  Сатурн  е в Рак в трети дом, всеки, който се е запознал с астрологията ще каже:  Нека този човек да се пази от всякакви пътешествия по вода.

Когато в 4- ти дом има благотворни планети или планети, които образуват аспект със Слънце или Луна, човек ще се радва на спокойствие и охолство на старини, или да речем в края на живота, когато и да му е уречен той. Нептун в 9- ти дом показва оттегляне от живота и лишения от блага, а ако се случи да образува лош аспект със слънцето или луната или сам да е зле аспектиран от други планети , той означава смърт в някой приют или болница.  Уран в 4- ти дом, при същите положения, означава внезапна и бележита смърт. Сатурн в това положение означава смърт от лишения или голяма неволя. Марс в 4- ти дом раняващ слънцето и луната или сам ранен от други враждебни планети, означава насилствена смърт от куршум или рана и при някой спорт или на бойното поле.

Преди да се предрече някому катастрофална смърт, трябва грижливо да се издири дали смъртта е прокобена от необикновени и злокобни личби.  Не че хората трябва да се боят от напущането  и идването на света, но има един избор на вратите, пред който те идват и си заминават. И вместо да се наплашват слабите натури от зла прокоба, по- добре е да ги сполети съдбата им неочаквано и незнайно.

Из Астрология/ Сафараил

СПОДЕЛИ
  • 1
    Share

Leave Comment