ЛЯТНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ 2020

За тази година написах вече няколко статии. Правя това, защото годината е особено трудна за човечеството и вярвам, че статиите ще помогнат на читателя да се ориентира в тази така объркана година. Годината е изпъстрена от цикли и затъмнения, които затъмнения са особено трудни, защото две от тях стават на много важни точки. Предстои ни и Голям съвпад на Сатурн и Юпитер, което ще се случи на зимното слънцестоене през 2020 г. Този съвпад както вече писах, ще посочи дълбочината и посоката на развитие през следващите години, а от това какви ще са промените, ще отсъдим от аспектите, които се случват в този период. Толкова много наситеност, рядко се случва в една година. Затова съм сигурна, че това е повратна точка за човечеството. Събитията, които се случиха досега са доста негативни и объркани.

За да разберем какво небето иска да ни каже, ще трябва да се обърнем към колективната Душа на Вселената, която пази спомените на всички времена, които са били преди нас.
Космичните сили ни насочват към ключа за справяне със ситуацията. За съжаление никой не слуша астролозите, които могат в този повратен момент да помогнат. В момента човечеството се намира в едно помрачено състояние на ума. И в нас стои ключа за справяне с негативизма и страховете. В ядрото на бурята, която бушува седи мира, ние само трябва да го поискаме. Разковничето тук е да разберем дълбоките причини за всичко, което ни сполетя през последните месеци и продължава. Тази година ни управляват определено малефиците Сатурн, Плутон и Марс, които вземаха активно участие в ставащото. Разбира се имаме и добродушния Юпитер, който за съжаление беше обграден и слаб и освен да разширява ставащото, не може да помогне особено. Сатурн е сух и студен. Той е пазачът към Портите на неподвижните звезди, наричан е Пазителят на прага. Той е силен в собствените си знаци и ни показа на какво е способен. Сатурн обаче действа там, където усети гнилостни процеси. Неговият метал е оловото, не случайно. Оловото е тежък и много токсичен материал, когато навлезе в организма предизвиква безумие у човека. Това се знае от древен Рим, когато построили оловни водопроводни тръби и населението обезумяло. Ние виждаме същото проявление на Сатурн в момента и най- голямата отрова, която се сипе върху човечеството  е тази на ума, душата и съзнанието. Мислите на хората са отровни и объркани и това никак не ни помага. Показва, че човечеството въобще не е разбрало за какво става дума и какво иска от нас Небето. Уроците все още не са научени. Сатурн в лошо проявление е свързан с лъжата и измамата. Нещо, което ни заля в последните месеци. Никак не сме си научили уроците за съжаление и това ще ни донесе повече страдания и повече мъка. Сатурн е онзи строг учител, който няма да пусне своята схватка, докато не ни научи и в това седи неговата дълбока мъдрост.
Построих хороскоп за лятното слънцестоене за България/ София, за да видя какво се задава в нашата родина. По тропика имаме Асцендент Козирог. Лятното слънцестоене ще се случи на 20 юни в 21:43: 33′ ч.

Отново Сатурн ще дирижира положението, понеже управлява Асцендента в тропическия хороскоп.
Той е в свой дом и ретрограден в първи дом. Юпитер, Плутон, Локус Фортуна също са там. Това за мен дава началото на бурни лъжи и интриги, които ще залеят нашата родина и света. Следим изкъсо и Марс, защото той през цялата година играе важна и много съществена роля както в циклите, така и в затъмненията, а сега и слънцестоенето. Марс е наречен малкото зло, а Сатурн голямото зло, за Плутон какво да кажа, той е още по- голямо зло, особено когато уроците са ненаучени, неговите уроци болят. Планетите сами по себе си, не са зли, но когато човечеството не възприема правилно техните лъчи и ги изкривява през призмата на своето съзнание, нещата за нас стават наистина печални.  Юпитер е естествен бенефик, но заедно с малефиците е като в ступор и в психоза, твърде объркан и разконцентриран. Той е и в падение и никак не може да покаже веселото си безгрижно настроение. В това положение той се намира в състояние на безредие и хаос. Марс се намира в тропическа и сидерална Риба. Макар че Марс и Юпитер са в секстил, това не би могло да помогне особено в този случай, освен ако човечеството не помъдрее. Меркурий е в добро състояние, но изгорял в лъчите на слънцето и ретрограден. Намираме го в седми дом на другите и откритите врагове в противовес с Асцендента, което не е добре. Слънцето, Луната и Северния възел са в кадентния шести дом на хороскопа. Те образуват квадратура с Марс. Този транзит е бърз, но е в картата на слънцестоенето, затова ще окаже силно своите ефекти. Тази квадратура ще нажежи емоциите и  никога не говори за нещо положително. Навярно хаоса по света и тук ще продължи. Полиция, военни, агресивни хора, престъпни групи, агресията като цяло словесна и силова, парите и материалните ценности ще излязат на преден план, а и това е показано от затъмнените марсови звезди на следващия ден, когато е и затъмнението. Марс във втори дом на хороскопа ще насочи събитията към материалните ценности и ще предизвика конфликти с тази тема. Раненият Марс показва и интриги, лъжи, конспирации, с една дума няма да ни е лесно въобще да разберем кое е истина и кое е интрига.  Нито на нас българите, нито на чужденците. Венера е ретроградна, тъкмо излязла от лъчите на Слънцето, фазова. Опасявам се, че нейния топъл полъх да бъдем по- мили, няма да бъде чут и взет под внимание. Нейният вопъл да осъзнаем лудостта си, вероятно ще остане нечут, заради не доброто ѝ положение, а и някак стои отделена от ставащото. Ако това не се случи, ще сме принудени да живеем в абсолютна лудост и неяснота на всичко, което се случва. Без да имаме ясна представа какво точно иска сърцето.
Опасността е, че сами може да се докараме до финансова разруха, намекната от картата на слънцестоенето. Дано сме достатъчни мъдри, за да чуем шепота ѝ, заглушен от агресия и лъжи. И нека добрият Бог бъде с нас! 

 

>> Виж всички астрологични статии за събитията през 2020 година

СПОДЕЛИ
  • 329
    Shares

2 Comments

  1. Avatar

    Много ти благодаря за полезната информация, Ади! За мен ти си изключителен астролог. Специалист с много дълбоки познания, но същевременно си и изключително човечна и споделяща. Огромна признателност от мен за великолепния сайт!

Leave Comment