2021 година – затъмнения

През 2021 година, ще имаме четири затъмнения.

Първото затъмнение ще е лунно, то ще се случи на 26 май 2021 година, в 14:14 часа и ще е пълно лунно затъмнение. Тук ще разгледам накратко слънчевото, а в отделна статия ще разгледам и лунното.

Едно от тях, а именно слънчевото ще се случи на 10.06.2021 година в 19 градус 47‘ на тропически Близнаци, в 13:52 часа. Затъмнението в българско време ще започне на 10. юни, 12:49:50 ч., крайната фаза на затъмнението ще е на 10. юни, 16:11:19 ч. При нас затъмнението ще хване леко периферията на сянката на затъмнението, тоест в България няма да можем да го наблюдаваме за наша радост.

Затъмненията носят промени и несигурност, неяснота, напрежение. Всяко затъмнение изисква повече внимание и анализиране. Моят съвет е по време и около дните на затъмнението да се избягва безразсъдното поведение, освен ако не сте факир и умеете да се справяте с непредвидими обстоятелства.

В сидералната астрология затъмнението попада в третият декан на Телец, който е под управлението на Сатурн. Това затъмнение е доста напрегнато и показва разруха. Затъмнението е в съвпад с Меркурий, а Меркурий е по- лош в затъмнения от всяка друга планета. Картата на затъмнението показва доста напрегнати аспекти, като имаме квадратура между Уран и Сатурн, опозиция между Марс и Плутон и квадратура с Нептун – Луна, Слънце и Меркурий. Това е доста напрегнато положение, което намеква за разрушителни действия и мародерства, показани и от ранения декан. Разруха, провал, бедствия, самозаслепяване, помрачаване на ума, самозабрава, посягане на свети места. Това са все неща зададени от затъмнението към човечеството. Тук можем да говорим за разруха, причинена от гордост или самозабравяне. Отново ще се ширят лъжи, конспиративни теории, ще валят тревожни новини, струпване на агресивни маси. В класическия случай това е неосъзнаване на божественото превъзходство, проявено при хората, например когато човек си мисли, че може да раздава правосъдие или стои над природата и Бог. Това затъмнение, за съжаление, показва трудности, които ще връхлетят човечеството- леност, бедност, мизерия и страх. Асцендентът за България и в двете системи е Дева и е под управлението на Меркурий, а Меркурий е силно наранен от затъмнението и под лъчите. Това никак не ми харесва.  Хороскопът показва проблеми свързани с майката земя, плодородието, транспорта, комуникацията, намеква за войни по света и ескалация на напрежението, което може да се окаже дори фатално за земята, при такива тежки аспекти, не изключвам да се случи катаклизъм някъде по света. Хороскопът показва и заболявания, свързани със зараза и различни здравни проблеми. Молитвите ни, макар че навярно ще са чести тогава, няма да бъдат чути. Предстои да платим следващия си дълг към Природата и майката Земя. Това затъмнение ще се отрази зле на високопоставените хора, хора на управленческа длъжност, както и хората на средна възраст. Опозицията между Плутон и Марс намеква за брутална агресия и опасност за живота на хората. Плутон е планетата на смъртта, а Марс е неговия побратим, в такъв предизвикателен аспект нещата не изглеждат въобще добри. Надявам се човечеството да не стигне до война и разруха, показана от небето. Цялата карта говори за напрежение и агресия, депресия и мизерия. Надявам се да имаме повече мъдрост, защото никога не бива да забравяме, че небето предполага, а Бог е този който разполага. Осъзнатият човек може да си спести доста неприятности, когато е предупреден и по този начин да омекоти донякъде трудното положение, в което е изпаднал. 
Времето ще е променливо по това време, възможни са урагани, земетресения, избухване на вулкани, гръмотевични бури и мълнии. В други региони ще има засушаване.  

Този път ще бъда кратка, защото продължава небето да е настроено против хората, балансът между небето и земята е нарушен и везните трябва да се балансират. Доброто, което хората чакат, уморени от цялата ситуация тази година, е далече. Единствено вярата, добротата, дисциплината, и разума ще ни спаси. Държавите, които ще усетят най- силно негативните прояви на това затъмнение са всички, които са засегнати от затъмнението било в картата на дадена държава или когато затъмнението е видимо в техния регион или когато е намесен декан отговарящ за даден район.  Затъмнението ще е частично в северните части на Северна Америка, Европа и Азия и пълно слънчево затъмнение в Северна Канада, Гренландия и Русия. Затъмнението ще е видимо частично от Ню Йорк- САЩ, Монреал, Торонто, Вашингтон, Лондон, Улан Батор. Вътрешна Монголия, Китай, Анадир- Русия и др. То ще засегне и арабските страни.

Родените около 10 юни, или хора, които имат Луна, Асцендент или друга важна точка в градуса на затъмнението, също ще бъдат повлияни от него. 

СПОДЕЛИ

1 Comments

Leave Comment